3. Pilavlık Bulgur: Dünyada ve Türkiye'de en fazla bilinen bulgur çeşididir. Pilavlarda ve salatalarda kullanılabilir. 4. İnce Pilavlık (Midyat) Bulgur: Pilavlık bulgurdan daha ince olan, köftelik bulgurdan bir kademe daha iri olan bulgur çeşididir.
Başbaşı bulgura kıyasla daha ince tanelere sahip, pilavlık bulgurdan ise biraz daha iri taneli. Genellikle dolma içlerinde ve pilavlarda kullanılan pilavlık bulgurlar, salatalarda da kullanılabilir.
İnce bulgur köftelerin ve kısırların olmazsa olmazı bir malzemedir. Pilavlık bulgura kıyasla daha ince öğütülerek elde edilir ve çiğnemesi, hazmı kolay, lezzeti bir harika olur. Paketli satılan halinde ise adı kısırlık ya da köftelik bulgur olarak geçer.
Bulguru satın alırken pilavlık iri bulgur ya da pilavlık köy bulguru olmasına dikkat etmek gerekir. İnce bulgur, kısırlık bulgur gibi bulgurların pilavı yapılamıyor.
İlgili 40 soru bulundu
Seçenekler: 1 kg25,45 TL/kg. 2.5 kg23,16 TL/kg.
Sarı bulgur ve esmer bulgur olmak üzere 2 ana sınıfa ayrılmaktadır. Daha sonra bu gruplar büyüklüklerine göre; iri pilavlık bulgur, pilavlık bulgur, köftelik diğer bir ismi ile düğü / düğürcük bulgur, Midyat bulguru ve çiğ köftelik bulgur olarak sınıflandırılmaktadır.
karamanda konuşlanmış bulgur fabrikası kalite olarak dünya sıralamasında ilk sıralara oynamaktadır.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Esmer bulgur oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir gıdadır.
Köftelik bulgur; bulgurun taş değirmende kırılmasının sonucu olarak ortaya çıkar. Taş değirmende kırılan bulgur, diskli ve çekiçli değirmenlerde kırılan bulgurdan farklı olarak, bulgurun doğasına uygun olarak üretilmekte, böylece asıl lezzetini ve kokusunu koruyabilmektedir.
Olgunlaşmaya yakın genç buğday başaklarının içinde bulunduğu kılçıklı kısmın ateş üzerinde kavrulması ve avuç içinde ovuşturularak buğday tanesinin üzerindeki kabuğun çıkması ile ortaya çıkan buğday tanelerine verilen isimdir firik.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
Arapça telaffuzdan dolayı, arap ülkelerinde “burgul” olarak adlandırılmaktadır. Anadolu da doğup, dünyaya yayılan bulgur evrensel bir damak tadı olma yolundadır. Bulgur insanlar tarafından 4000 yıldan beri bilindiği iddia edilen bir gıda maddesidir.
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur. 2 Dal Taze Yeşil Soğan(Veya Bir Orta Boy Kuru Soğan) 2 Dal Taze Yeşil Sarımsak(Veya 3-4 Diş Kuru Sarımsak) 1/2 Demet Maydanoz.
YAYLA AGRO GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Bulgur pilavı pişirirken genelde bulguru bardakla ölçüyoruz. 1 bardak bulgura 1 bardak su doğru bulgur pilavı su ölçüsü olacaktır.
Meyhane Pilavı İçin Malzemeler :
2 su bardağı pilavlık bulgur.
Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın. Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
1 su bardağı pilavlık bulgur, üç su bardağı sıcak su ve iki tatlı kaşığı tuz ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanmış bulgura yarım çay bardağı un eklenerek pişirilmeye devam edilir. Un eklendikten sonra kavruldukça katı bir kıvam alacaktır. Pişirme işleminin ardından köfteler yuvarlanarak servis tabağına alınır.
Bulgurun kalorisi de pirincinkinden daha düşüktür. Aynı şekilde hem uzun süre tok tuttuğu için hem de lif oranı daha fazla olduğundan dışkılamayı kolaylaştırdığı için bulgur pirince oranla kilo kaybını sağlamakta daha yardımcı bir besindir.
Bulgur olarak tercihleri ise genelde iri pilavlık köy bulguru. En önemli püf noktalarından biri ise pilavı çok kısık ateşte karıştırmadan pişirmek. Tanecikler küçülünceye, çıtır çıtır sesler çıkarıncaya kadar bu şekilde kavuruyorlar. Bu sayede pilavlar tane tane oluyor, birbirine asla yapışmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri