isim {isim} Vorname {er.}
"Kimsin ve adın nedir?". »Wie heißt du und wer bist du?
soyadı {isim}
Nachname {er.}
Not: Almancada bütün isimler cümlede büyük harfle başlar. Çoğul yaparken belli bir kuralı yoktur. Genelde ismin sonuna -en, -n, -r, -e, -s eklerinden biriyle ya da aynı bırakarak çoğul yapılır. Her ismin çoğulu farklıdır.
İlgili 40 soru bulundu
kız {isim}
Mädchen {nö.} Mädel {nö.} Tochter {diş.}
Şu sözcük için örnek cümleler: "kim"
kim o? wer da? wer ist das? kim o?
Bu kelime genellikle soy adı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı soyadı şeklinde olmalıdır.
Soy ismi bitişik mi yazılır? Soy ismi doğru yazılışının belirtilmesi için TDK güncel çevrim içi sözlüğüne başvurulabilir. TDK kapsamında soyadı ile eş anlamlı olduğu görülen bu sözcüğün doğru yazılışı ayrı olaraktır. Yani soy ismi yazımı, iki sözcük arasında bir boşluk bırakılacak şekildedir.
(Han/Kan) kökünden türemiştir. Soy ve soyluluk anlamları içerir. Moğolca, Tunguzca, Mançuca ve Türkçede küçük ses farklarıyla hep aynı anlamı taşır.
Adın ne? Wie heibt du? Cevap: Ich heibe ..... Kaç yaşındasın: wie alt bist du cevap: Ich bin ...
Ich liebe dich {ed.} Seni seviyorum. Ich liebe Dich.
"kaç yasındasın?" Almanca çeviri
Wie alt bist du?
Und wie heißt du?
📌 Not: Almanca'da “Er” erkek, “Sie” dişil ve “Es” ise nesne veya nötr varlıklar için kullanılır.
Wie ist Ihr Name? Merhaba, adınız nedir?
C. Özel adlar büyük harfle başlar: 1. Kişi adlarıyla soyadları büyük harfle başlar: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kâzım Karabekir, Ahmet Haşim, Sait Faik Abasıyanık, Yunus Emre, Karacaoğlan, Âşık Ömer, Wolfgang von Goethe, Vilhelm Thomsen vb.
Soyadı Kanunu'nun çıkmasından beş ay sonra 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM tarafından oy birliği ile kabul edilen 2587 sayılı kanunla Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verildi. 17 Aralık 1934'te çıkarılan yasa ile bu soyadının diğer kişiler tarafından kullanılması yasaklandı.
"ad, soyadı" veya "adı, soyadı" şeklindeki kullanımlar doğrudur. kullanımı bu şekilde yanlıştır. tdk 'ya göre kelime bazında doğru yazılışı "ad, soyadı" dır.
Türk Medeni Kanununun 187. madde hükmüne göre kadın, kocasının soyadını alır; kocasının soyadı ile birlikte bekarlık soyadını kullanması mümkündür. Bunun için kadın evlendirme memuruna veya nüfus dairesine başvuru yapar ve bu şekilde iki soyadını birlikte kullanabilir.
TDK verilerine göre unvan kelimesinin doğru yazım şekli unvan şeklindedir. Kimi yerlerde kullanılan ünvan şeklindeki yazımı yanlış olarak bildiriliyor. Doğru yazımı unvan olarak ifade ediliyor.
Ancak 27.12.1934 tarihli 2891 sayılı Soyadı Nizamnamesi'nin 5. maddesine göre de “Yeni takılan soyadları Türk di- linden alınır.” Nizamname'nin 7. maddesine göre “Yabancı ırk ve millet isimleri soyadı olarak kullanılamaz.” Dolayısıyla anayasaya aykırılığı ileri sürülen kural Türkçe dışında bir dilde soyadı alınmasını ...
wie geht's ? nasılsın? Nasılsın? Wie geht es Dir?
Almanca günlerin yazılışı şöyledir: Montag (Pazartesi), Dienstag (Salı), Mittwoch (Çarşamba), Donnerstag (Perşembe), Freitag (Cuma), Samstag (Cumartesi) und Sonntag (Pazar).
öğrenci {isim}
Schüler {er.}
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri