Eksik evrak yoksa İdata veznesine vize ücreti ödenmeli akabinde Almanya davetiye vizesi için parmak izi verilerek vize başvurusu tamamlanmalıdır. Vize başvurusunun tamamlanmasının ardından 3-6 hafta arasında işlemi tamamlanan davetiyeli Almanya vizesi başvuru yapılan İdata'dan teslim alınmalıdır.
Davet mektubuyla vize almak ülkeden ülkeye değişiklik gösterebileceği gibi vize türüne göre de değişiklik gösterebilmektedir. Davetiye mektubuyla kısa süreli vize almak ortalama 10 gün sürmektedir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Almanya'dan istek yapmak için resmi istek belgesini hazırlamak ortalama 4-5 dakika sürmektedir. Belgenin orijinalini Türkiye'den başvuru sahibine ulaştırmak ise kargo ile ortalama 14 gün sürmektedir.
Yurt dışında yaşayan herhangi bir aile bireyi, arkadaş ya da uzaktan bir akraba bulunması durumunda yapılan bir uygulamadır. Bulduğunuz kişinin size yazdığı davetiye mektubu muhakkak vize belgeleriniz arasında yer almalıdır. Vize ile başvuru yapmak istediğiniz ülkenin ilgili konsolosluğuna verilmesi gerekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
Almanya'dan gelen davetiye ile vize başvurusunu İdata'ya yapacak vatandaşlarımız İdata web sayfasından öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Davetiyeli Almanya vizesi başvuruları için İdata'dan randevu alınması zorunludur. Randevular ücretlidir. Davetiyeli Almanya vizesi için Schengen vize randevusu alınmalıdır.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden 6 ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Tüm Schengen vizelerinde olduğu gibi başvuru sonucunda vize en fazla 90 günlük olarak verilebilir. Vizenin en uzun süre olarak verilip verilmeyeceği Konsolosluk kararına bağlıdır. Ziyaret vizesi başvurusunda sunulması gereken evraklar da yine kişinin mesleğine göre değişiklik gösterir.
Vize başvurusu kaç günde sonuçlandırılır? Vize başvuruları yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluğa yapılır. Başvurular elektronik ortamda da alınabilir. Vize başvuruları en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
İşlem Süresi. Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için işlem süresi genellikle iki hafta kadardır (15 gün). Nadir durumlarda, konsoloslukların başvuru için bir karara varması 30 ila 60 gün sürebilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Vize İşlemleri ne kadar sürer
Vize işlemlerinin sonuçlanma süresi konsoloslukların inisiyatifine göre, ülkeden ülkeye değişmektedir. Bu süre genellikle bir hafta ile 1 ay arasında değişebilmektedir. Konsoloslukların yoğun olduğu veya resmi tatiller yüzünden kapalı olduğu dönemlerde süreler uzayabilmektedir.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmi tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.
Bu nedenle Almanya vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun cevabı da tam, eksiksiz ve hatasız bir başvuru dosyası ön görülerek verilir. Olası aksilik, hata, arıza, red cevabını bu süreç kapsamaz. Almanya Konsolosluk vize birimleri kısa süreli vize başvuru süreci için cevaplanma süresini 8 ile 15 gün olarak belirlemiştir.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Almanya Davetiyesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır? Almanya davetiyesi C tipi vizeler için 6 ay D tipi ulusal vizeler için 5 yıldır. Bu süre zarfında davetiye kullanılmazsa davet gönderen taraf yeniden davetiye almalıdır.
Banka hesap dökümü geriye dönük 3 aylık hesap hareketini içermelidir. Banka dökümünün Almanya turistik vize randevusu tarihinden en geç 10 gün önce temin edilmesi gerekmektedir. Hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri