Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
Ya da eşiniz/partneriniz vefat etti. Ayrıldıysanız, Almanya'da en az üç yıl evli kalmış olmanız gerekir. Bu durum yasal partnerlikler için de geçerlidir. Yetkililerin üç yıllık süreyi nasıl hesapladığını "Üç yıllık süre nasıl hesaplanır?" başlığı altında öğrenebilirsiniz.
Alman Vatandaşlık Kanunu´na göre evlilik yoluyla Alman vatandaşlığı ne kazanılır ne de kaybedilir. 5901 sayılı Türk Vatandaşlık Kanunu´nun 16. maddesi aşağıdaki gibidir: „Bir Türk vatandaşı ile evlenme, kendiliğinden Türk vatandaşlığını bahşetmez.
Almanya'da Bakanlar Kurulu, çifte vatandaşlık imkanını herkese tanıyan ve Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştıran yasa tasarısına onay verdi.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Prosedür genellikle birkaç ay, bazen bir yıldan fazla sürer. Yabancılar Dairesi kabul ettiği takdirde, ailenize vize verilir ve bu vizeyle yasal olarak Almanya'ya seyahat edebilirler.
Evlilik Yoluyla Fransa Vatandaşlığı
Fransa vatandaşıyla en az 4 yıl evliliği bulunanlar, gerekli koşulları sağlamaları halinde Fransa vatandaşlığı başvurusunda bulunabilmektedir.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
01 Ocak 2000 tarihine kadar hem Türk, hem de Alman vatandaşlığını elde etmiş olan vatandaşlar yasal olarak çifte vatandaştırlar. Yeni Alman Vatandaşlık Yasası, temel prensip olarak, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen bir yabancının, mevcut vatandaşlığından ayrılmasını öngörmektedir.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Bir Alman vatandaşı ile evlenen kişiler vatandaşlığa başvurabilmeleri için en az 2 yıl evli kalmış olmaları ve Almanya'da en az 3 yıl yasal şekilde yaşamış olmaları gerekiyor. Almanya'da doğan ve ebeveynlerinden biri Alman diğeri Türk olanlar doğuştan çifte vatandaş oluyor.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurusunun uygun (makül) bir sürede tamamlanması, verilen evrakların eksiksiz olması durumuna bağlıdır. Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için istenen evrakların eksiksiz sunulmasının ardından bu süreç 1 ile 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
17. Almanya. Almanya vatandaşlığı için gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro. Bununla Alman vatandaşlarına istihdam yaratırsanız oldu bu iş.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Alman vatandaşlığı avantajları beş ana noktada toplanabilir: - Seyahat özgürlüğü - Çalışma ve yaşama hakkı - Alman vatandaşları için ücretsiz veya burslu eğitim - Alman konsolosluğu tarafından korunma hakkı - AB çapında geçerli sağlık hizmeti Bu videomuzde Alman vatandaşı olmanın sizlere sağlayabileceğini avantajlara ...
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Almanya'da Türklerin ve yabancı kökenlilerin en çok yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Pazar günü seçime gidiyor. 2 milyonu yabancı, 14 milyona yakın seçmen, eyalet başbakanını ve milletvekillerini seçmek için oy kullanacak.
Maksimum süre 30 yıl. Almanya'da gayrimenkul. Başvuranın Almanya'da ikametgahı Sadece mevcut mülkler için finansman, inşaat finansmanı yok.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
2021 yılında İsveç, her 100 yerleşik yabancıya 10 vatandaşlık vererek AB bloğundaki en yüksek vatandaşlığa kabul oranını yakaladı.
Adım: Almanya'da oturma izni başvurusu
Ayrıca, başvuru için yaklaşık 100,00 euro (İkamet Yasası'nın 45. maddesi) kadar bir ücret alınmaktadır. Önemli bir tavsiye olarak: Oturma iznine, giriş için verilen vizenin süresi dolmadan başvurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri