Gündem Haberleri. Türkiye dışında çalışma imkanları araştıranların gözü kulağı Almanya'dan gelecek haberde. Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak.
🔴 ALMANYA TIR ŞOFÖRLERİ İÇİN DİL VE EHLİYET ŞARTINI KASIM 2023'TE KALDIRIYOR!
O YAŞ GRUBU İÇİN DİL ŞARTI KALDIRILDI
Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.
Yeni nitelikli iş gücü göçü yasası Kasım 2023'ten itibaren kademeli olarak yürürlüğe girecek.
İlgili 30 soru bulundu
Almanya'da çalışma izni alabilmek için Türk vatandaşlarının ulusal vize başvurusu yapması gerekmektedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Devlet tarafından İşkur Almanya işçi alımı başvuru formu için düzenlenmiştir. Almanya İşçi alımı nereye başvurulur? İkamet ettiğiniz ülkedeki vize kabulünden sorumlu Almanya temsilciliğine Alman istihdam vizesi başvurusunda bulunmalısınız. Almanya büyükelçiliği, Almanya konsolosluğu veya Vize Başvuru Merkezi'dir.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercüme, Özgeçmiş- CV vb) danışmanlarımız tarafından hazırlanır ve eksiksiz bir şekilde bir araya getirilir. Denklik başvurularında bölüme göre Almanya Denklik Kurumları işlem ücreti almaktadır. Bu ücret 100-600 Euro arasında değişebilmektedir.
İstisna: Yasal olarak başka bir AB ülkesinde ikamet ediyorsanız, denklik olmadan da Almanya'da çalışabilirsiniz. Ancak bunu önceden yetkili merciye bildirmeniz gerekmektedir.
Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak. İşsiz kalan kişiler ise ayda 451 euro yardımla geçinebilecek.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
Evet, Almanya ya Almanca bilginiz olmadan gidebilirsiniz ve Yüksek öğrenime başlamadan önce Almanca dil kursu alabilirsiniz. Bu durumda, Almanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için Dil Kursu Kaydıyla birlikte Yüksek Öğrenim Şartlı Kabul Belgesi de ibraz etmeniz gerekmektedir.
Almanca biliyor olmak ne kadar önemli? Üçüncü ülkelerden gelen iş arayanların, daha vize başvurusu çerçevesinde Almanca dil becerilerinin en az B1 seviyesinde (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
Almanya'da kolay kabul gören meslekler arasında mühendisler, doktorlar, iletişim teknoloji uzmanları, biyo teknoloji uzmanları, eczacılık, hemşireler ve hasta bakıcılar yer alıyor. Bu meslek gruplarından birine sahip olanlar ve Almanya'da çalışmak isteyenler, üç farklı yol haritasından birini tercih edebilirler.
Bir mesleki eğitim veya üniversite diploması tanındığında, nitelikler Almanya'daki ilgili eğitime denk kabul edilir. Bu denklik için yetkili bir ofise başvurulması şarttır. Bu konuda, mesleki veya yükseköğrenim diplomasına göre farklı makamlar yetkilidir.
Yüksekokul mezuniyetlerinin tanınması
Almanya'da yasayla düzenlenmiş meslekler ve yasayla düzenlenmemiş meslekler bulunmaktadır. Yasayla düzenlenmiş bir meslek için yabancı bir yüksekokul mezuniyetine sahipseniz, mutlaka denklik beantragen. Yasayla düzenlenmiş meslekler örn. doktorluk, mühendislik ve öğretmenliktir.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Özet olarak, Türkiye'de lise bitiren öğrenciler Almanya'da üniversite okuyabilmek için belirli şartları yerine getirmelidir. Bu şartlar arasında lise türü, Almanca dil bilgisi, lise diploma notu, ÖSYM sonuç belgesi ve ÖSYM puanı bulunmaktadır.
Eğer okulunuzun yanında H+ yazıyorsa, bu, Almanya'nın sizin diplomanızı tanıdığı anlamına gelir. Elbette okulların ve hatta aynı okul içinde yer alan bölümlerin birbirinden farklı ek şartları da olacaktır.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
– Meslek öğrenebilme, Almanya'da meslek eğitimi ya da başka eğitim alabilme olanağı ile niyetinin olması. – Belirli bir yaş sınırı bulunmuyor ama 40 ya da 50 yaşın üzerindekilere oranla gençlerin tercih edilme şansı yüksek olacak. Uzmanlık alanlarına göre yaşı ilerlemiş kişiler de gelebilecek.
İŞKUR duyurdu: Almanya'ya 45 bin TL maaşla işçi alımı yapılacak. Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Almanya'da çalıştırmak üzere işçi alımı yapılacağına yer verildi. Yayınlanan ilana baktığımızda başvuruların başladığı görüldü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri