Bekar yetişkinler ayda 502 avro, evli çiftler kişi başı 451 avro ve çocuklar yaşlarına bağlı olarak 318 ila 420 avro alabilirler (2023 itibariyle). Bürgergeld alanlar için Jobcenter kira ve ısınma masraflarını da karşılamaktadır. Ancak ısınma masrafları sadece belirli bir seviyeye kadar karşılanmaktadır.
Koalisyon hükümeti 2023'ten itibaren aylık işsizlik yardımını evli olmayan kişiler için 449 eurodan 503 euroya yükseltecek. Hanelerdeki 14 ile 17 yaş arası çocuklara verilen aylık yardımlar 420 euroya ulaşacak. 6 ile 13 yaş arası çocuklara verilen yardım 348 euroya yükselecek.
Buna göre, kişiler yaşlarına ve sigortalı olarak çalıştıkları süreye göre 6 ile 24 ay arasında işsizlik parası 1 alma hakkına sahiptir.
Aileler ilk çocuk için ayda 636, diğer her çocuk için ise 530 euro sosyal yardım alacak. Bu miktar şu anda çocuk başına aylık 250 euroda sabitlenmiş durumda. Almanya'da asgari ücret ayda bin 450 euroya tekabül ediyor.
Işsizlik parası II'yi çalışabilen durumda olan, 15. ve 65.-67. yaş arasında olan, Federal Almanya Cumhuriyetin'de mutat ikametgahı bulunan ve yardıma muhtaç tüm kişiler talep edebilir. Aynı suretle yakınlarının da, eğer ki dilekçe sahibi ile bir ihtiyaç birliğinde yaşıyorsa, yardım talep etme hakları vardır.
İlgili 22 soru bulundu
Tek yaşıyan kişinin emekli maşı 1.000 Euro civarında ise, hangi bölgede yaşadığına bakılmaksızın, kira yardım talebinde bulunabilir. Sosyal yardım, işsizlik parası (Arbeitslosengeld II) veya “BaföG” alan kişi kira yardım parası alma hakkına sahip değildir, çünkü kira maliyetleri aldıkları yardımın içindedir.
1 Ocak 2023 tarihinden itibaren daha fazla çocuk parası verilecek. Bu durumda ilk, ikinci ya da üçüncü çocuğunuz olmasına bakılmaksızın tüm çocuklarınız için aylık 250 avro alacaksınız.
Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise tek seferlik doğum yardımı ödemesi yapılabiliyor. İkiz ya da üçüz doğuranlara ise 2 yıl boyunca çocuk başına aylık 400 TL veriliyor.
Almanya'da bir işe girmek için maaş eşiği yılda brüt 43 bin 800 euro'ya (vergi öncesi) düşürülecek, bu da ayda brüt 3 bin 650 euro'ya denk geliyor. Bu rakam, yıllık brüt 58 bin 400 euro sınırından ayda yaklaşık 4 bin 860 euro daha düşük.
Siz eğer yurtdışına geçici görevle gönderilmişseniz, tıpkı Türkiye'de çalışan bir işçi gibi, şartları taşımanız kaydıyla işsizlik ödeneği alacaksınız. Ancak topluluk sigortası ile gönderildiyseniz, bu durumda adınıza işsizlik sigortası primi ödenmediği için herhangi bir ödenek alamazsınız.
İŞKUR bu süreç zarfında ise işsiz kalan kişinin özelliklerine göre ona bir iş bulur. Kişi eğer ki yurt dışına çıkarsa bu süre zarfında kendisine gelen iş tekliflerini kabul edemeyeceğinden dolayı şartları sağlayamaz. O yüzden işsizlik maaşı alırken, yurt dışına çıkacak olan bir kişi işsizlik maaşını dondurmalıdır.
İş ve İşçi Bulma Kurumu (Agentur für Arbeit)
İş ve işçi Bulma Kurumu, işçileri ve işverenleri iş ve meslek eğitimi piyasası konusuyla ilgili her şekilde bilgilendirir. İş ve işçi bulma kurumunun başlıca görevleri şunlardır: İşyeri ve meslek eğitim yeri için aracılık. Meslek seçim danışmanlığı
Önceki gelirinize bağlı olarak, alacağınız temel ebeveyn parası ayda en az 300 avro ve en fazla 1800 avro olacaktır. "ElterngeldPlus" ile ayda 150 ila 900 avro arasında bir ödeme alırsınız.
KAÇ AY MAAŞ ALINIYOR
Alınacak işsizlik maaşının süresini de ödenen primler belirliyor. Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor.
İngiltere vatandaşlarına evli ya da bekar olmaları durumuna ve yaşlarına göre farklı düzeylerde işsizlik ödeneği veriliyor. Gelir vergisi gibi kesintilerin yapılmadığı bu ödenekler şöyle: 25 yaşından küçük ve bekar olanlar için aylık 257,33 pound. 25 yaş ve üzeri bekar olanlar için aylık 324,84 pound.
Aileler ilk çocuk için ayda 636, diğer her çocuk için ise 530 euro sosyal yardım alacak. Bu miktar şu anda çocuk başına aylık 250 euroda sabitlenmiş durumda. Almanya'da asgari ücret ayda bin 450 euroya tekabül ediyor.
Her aileye, kazancının ne kadar olduğundan bağımsız olarak çocuk parası verilir. Bunun amacı, doğumundan itibaren bir çocuğun temel bakımını güvenceye almaktır. Çocuk parası, çocuk en az 18 ve en fazla da 25 yaşını doldurana kadar ödenir. Çocuk parasına kendiniz başvurmak zorundasınız.
İlk çocuk parasını ne zaman alırsınız
Her üç aylık dönem için çocuk parası alırsınız. Çocuk parası daima üç aylık dönem bittikten sonra, yani ocak, nisan, temmuz ve ekim ayının ilk haftasında ödenir. İlk çocuk paranızı ne zaman alacağınız, çocuğunuzun doğum tarihine bağlıdır.
Bekar yetişkinler ayda 502 avro, evli çiftler kişi başı 451 avro ve çocuklar yaşlarına bağlı olarak 318 ila 420 avro alabilirler (2023 itibariyle).
Çocuğunuzun doğumundan 18. yaş gününe kadar ödeme alabilirsiniz. 18 yaşını doldurduktan sonra eğitim veya öğrenimine devam eden çocukların ebeveynleri ödeme almaya devam ederler. 25 yaşından sonra normal şartlarda ödeme sona erer. Kendi geçimini sağlayamayan engelli çocuklar bu durumdan muaftır.
Almanya'da 2023 yılında saatlik asgari ücret 12,55 Euro olarak belirlenmiş. Dönüşümü TL'ye vurduğumuzda bu, yaklaşık olarak 362,46 TL'ye denk geliyor.
Almanya'da Kira Yardımı Nasıl Hesaplanıyor
Yılbaşından itibaren Hartz 4 ödeneği, yalnız yaşayanlara kişi başına aylık 449 Euro olarak ödeniyor. Buna, ısınma masraflarının dahil olduğu ev kırası da ekleniyor. Bir kimse, asgari gelir miktarının yüzde 80'ine kadar bir gelire sahipse ev kirası yardımı almaya hak kazanıyor.
Yeni uygulamaya göre hem daha yüksek oranda yardım verilecek hem de daha fazla kişi yardımdan faydalanacak. Almanya'da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yeni konut yardımı (Wohngeld) yürürlüğe girdi. Konut yardımından sadece kiracılar değil, ev sahipleri de yararlanabiliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evi Arabası Olan Belediyede Tanıdığı Olan Her Türlü Yardımı Alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri