Yönetmelikle düzenlenmiş olan meslekler Almanya'da bu kapsamdaki meslekler şu şekilde örneklendirilebilir: Doktorluk, hasta bakıcılığı (hemşirelik/sağlık personeli), avukatlık, öğretmenlik, eğitmenlik ve mühendislik.
Yasayla düzenlenmiş meslekler, yasal olarak korunan mesleklerdir, örn. güvenlik ve sağlık alanlarındaki meslekler.
Yasalarla düzenlenmiş demek Almanya'da meslekte çalışabilmek için mesleki deneyiminize denklik almanızın gerekmesidir. Bu yasal koşuldur.
Almanya'da birçok sektörde işçi açığı var. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euroyu bulabiliyor. Almanya'nın Türkiye'den işçi alımları sürüyor. Birçok restoran yılda 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garson getirmeye çalışıyor.
İlgili 42 soru bulundu
Almanya'da çalışmak istiyorum diyorsanız, Almanya'da doktor maaşı ve Almanya hemşire maaşları, en çok para kazandıran meslekler arasındadır.
İlgili çalışmaya göre kalifiye iş gücü açığı olan meslek dallarının başında yaşlı ve hasta bakımı, ağır vasıta şoförleri, tıbbi asistanlar, inşaat meslekleri, çocuk bakımı, motorlu taşıt teknolojisi ve yazılım meslekleri geliyor.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Denklik için Almanca bilgisine ihtiyacım var mı? Denklik başvurusu için Almanca dil bilgisine ihtiyacınız yoktur. Denklik prosedüründe yetkili merci mesleki yeterliliğinizi Almanya'daki referans meslekle karşılaştırır. Ancak bazı mesleklerde meslek ruhsatı için Almanca bilgisine ihtiyacınız olacaktır.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercüme, Özgeçmiş- CV vb) danışmanlarımız tarafından hazırlanır ve eksiksiz bir şekilde bir araya getirilir. Denklik başvurularında bölüme göre Almanya Denklik Kurumları işlem ücreti almaktadır. Bu ücret 100-600 Euro arasında değişebilmektedir.
Özellikle Almanya'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerin birçoğu bu barındıran Berlin, Türk nüfusunun en yoğun olduğu şehirdir. Hamburg, Frankfurt ve Stuttgart gibi diğer büyük şehirlerde de Türk nüfusu oldukça yüksektir ve bu şehirlerde de Türk nüfusunun yoğunlaştığı birçok semt bulunmaktadır.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
Almanya'da Almanca bölümlerde okumak için öğrencilerin C1 seviyesinde Almanca bilmeleri gerekir. Ancak, henüz Almancası bu seviyede olmayan öğrenciler şartlı kabul sayesinde, vize alabilir. Almanya'da Lisans Eğitimi Şartlı Kabul Nedir?
Çok sayıda meslekte alım var: Almanya, çok sayıda meslekte işçi alımı yapıyor. Bu meslekler arasında sağlık, mühendislik, bilişim, otelcilik ve turizm, inşaat, imalat, tarım gibi sektörler yer alıyor. İyi çalışma koşulları: Almanya'da işçilere, adil ücret, sosyal haklar ve iyi çalışma koşulları sağlanıyor.
Lise diploması, üniversite eğitimi için temel bir gerekliliktir ve Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrenciler için bir başlangıç noktasıdır. Türkiye'de lise eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Almanya'da üniversiteye kabul edilmek için gerekli adımları atabilirler.
Almanya'daki TÜM üniversitelerin ve yüksek öğrenim kurumlarının YÖK denkliği bulunmaktadır.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Diplomanızın denklik kontrolü telefonla yapılamamaktadır. Bu ancak yetkili makam tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra mümkündür. Danışma görüşmesinde yabancı meslek diplomalarının Almanya'da tanınmasına ilişkin ilk bilgiler tercihinize göre Almanca veya İngillizce dilinde verilir.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Almanya'nın en yaşanılası kentlerinin başında Münih, Düsseldorf ve Frankfurt am Main geliyor. Bu üç kent Mercer Quality of Living Survey 2019 sıralamasında dünya çapındaki 230 kent arasında üçüncü altıncı ve yedinci sırayı aldı.
Çalışmak için üçüncü bir ülkeden Almanya'ya gelmek istiyorsanız çeşitli seçeneklere sahipsiniz. Hâlihazırda bir iş teklifi aldıysanız, ör. çalışmak için ülkeye giriş yapabilirsiniz. Fakat bir iş bulmak veya denklik işlemlerini gerçekleştirmek için de Almanya'ya gelebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri