Yunanistan, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, İtalya, Letonya, İzlanda, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, Lüksemburg, Litvanya, Estonya, Avusturya, Norveç, Malta, Belçika, Fransa ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler de yine Schengen ile gidilebilecek belli başlı ülkeler.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
Aynı şekilde, Schengen vizesi hamili bulunan veya Schengen bölgesine dahil ülkelerde oturma izni sahibi olan vatandaşlarımız da vize almadan İsviçre'ye seyahat edebilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
İsviçre Schengen Bölgesinde yer alan bir ülke olarak Schengen vizesi ile giriş hakkı tanır.
Tek girişli schengen vizesi ile verilen kalış süresi boyunca diğer schengen ülkelerini ( schengen bölgesinden çıkmamak şartıyla) ziyaret edebilirsiniz. Ancak Yunanistan'a giriş yapıp tekrar Türkiye'ye döndük sonra her hangi bir schengen ülkesine giriş yapamazsınız.
İngiltere'ye eğitim, turist ve iş gezileri amacıyla gitmek istediğinizde gerekli belgeleri tamamlayarak çeşitli illerde bulunan İngiltere konsolosluğu ve büyük elçiliklerine başvuruda bulunmalıdır. Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Schengen vizesi ile İngiltere'ye gitmem mümkün değil.
Bu durumda yeni vizenizin geçerliliği, bir önceki vizenizin bitimi itibariyle başlamış oluyor. Yani aynı dönem içinde iki geçerli vizeniz bulunmuyor olsa da iki vizeniz bulunabiliyor. Örneğin sizin İtalya'dan 6 aylık bir Schengen vizeniz var ve geçerlilik süresi 1 ay daha var.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Merhaba, Almanya ziyaret vizesi bir Schengen vizesi olduğu için kişiye tüm Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı sağlar. Yunanistan da bir Schengen üyesi ülke olduğu için Almanya vizesi ile Yunanistan'ı da ziyaret edebilirsiniz.
Kolay Schengen Vize Başvurusu: Yunanistan
Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle vize işlemlerini kolaylaştıran Yunanistan, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almak için en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre Schengen bölgesine dahil olan ülkelerdir.
İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkeler Schengen vizesiyle diğer ülkelere girip çıkma konusunda sorun çıkartmıyor. Örneğin Fransa'dan Schengen vizesi alıp, İtalya ya da İspanya'ya kolayca gidebilirsiniz. Bu konuda bu ülkeler gümrük kapılarında sorun çıkarmıyor.
Almanya Schengen vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getirmiş, Türkiye'de düzenli bir gelire sahip, seyahatinin içeriği net ve anlaşılır olan kişiler için alması kolay bir vizedir.
Çoklu giriş Schengen vizesinin başvurusu, en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğuna yapılmalıdır. Yetişkinler için standart ücret 80 avrodur. 6-12 yaş arasındaki çocuklardan 40 avro alınır. Başvuran bazı kişiler (çoğu öğrenciler, 6 yaşından küçük çocuklar) her türlü vize ücretinden muaftır.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
En uzun Schengen vizesi çok girişli Schengen vizesidir ve 5 yıllıktır. Bu vizeyi almak için Schengen ülkelerinden herhangi birinin konsolosluğuna müracaat edebilirsiniz. Vize almanın daha kolay olduğu Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerin konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz.
Almanya Oturum vizesi ile İngiltere'ye giriş yapamazsınız turistik vizeye başvurmanız gerekir. Bu konuda size en yakın şubemizdeki vize uzmanlarımızı ararsanız detaylı bilgi alabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederiz. Merhaba, Almanya'da yaşıyorsanız, oturum izniniz varsa İngiltere vize başvurunuzu Almanya'dan yapabilirsiniz.Türk vatandaşı olarak dilerseniz İngiltere vize başvurunuzu Türkiye'den de yapabilirsiniz.
Dışişleri Bakanlığı Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil olmuştur. Bu çerçevede, Norveç'e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Schengen kurallarına göre vize almış olmaları gerekmektedir.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
Bununla birlikte vize alınan ülkeye gitmemek bazı ülkeler açısından sonraki vize başvurularında önemli bir sorun haline gelebilir. Vize alıp ülkeye giriş yapmamak herhangi bir cezai yaptırıma neden olmaz. Vize alıp gitmeyen bir kişinin yeniden vize başvurusunda bulunması mümkündür.
Bundan dolayı sizin yapacağınız seyahat ilk olarak Yunanistan olacağından sonraki seyahat rotanız Fransa olabilir. Yunanistan vizesi ile Avrupa ya gitmek kısmında Schengen bölgesi olan Avrupa ülkelerine giriş yapabilme hakkınız vardır .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri