Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Bakımı kolay, neredeyse yaz boyu çiçekli… Evinizdeki negatif enerjiyi tümüyle alan bu bitki sayesinde baş ağrısı ve sinüzit hissetmeyeceksiniz. Evlerde görmeye alışkın olduğumuz çiçeklerden birisi de kılıç çiçeği. Halk arasında kılıç çiçeğine peygamber kılıcı denildiğini de duymuşsunuzdur.
Birçok yapraklı bitki gibi kılıç çiçeği de gece boyunca karbondioksit çekip dışarıya oksijen salınımı yapar. Fotosentez esnasında bitki ayrıca ortamdaki benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi bileşiklerin seviyelerinin düşmesine katkıda bulunur.
Oksijen seviyesini artıran, CO2'yi azaltan ve zararlı uçucu organik bileşikleri emen paşa kılıcı, havadan kaynaklı alerjileri de engeller. Bununla birlikte, paşa kılıcının gece bile CO2'yi azalttığı bilinir. Alerjilerle baş eden biriyseniz paşa kılıcına bir şans vermelisiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.
Peygamber kılıcı veya diğer adıyla paşa kılıcı çiçeğini evde yetiştirmek güvenlidir. Ancak, ağız yoluyla tüketildiklerinde hafif toksiktirler. Yaprakları büyük dozda yendiği takdirde, dilin şişmesine ve uyuşmasına neden olan bir zehir içerir. Paşa kılıcı çiçeğinin oldukça hoş bir görünümü vardır.
Bakımı son derece basit olan kılıç çiçeği, yatak odaları için uygun bir tercihtir. Kılıç çiçeği Nasa'nın en iyi 10 hava temizleyen bitki listesinin içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca gece saatlerinde karbondioksiti oksijene çeviren birkaç bitkiden biridir. Günün tüm saatlerinde bulunduğu ortamın havasını temizlemektedir.
Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir. Klorlu çeşme suları bitkinin kökünü tıkar ve gelişmesini sınırlandırır. Bundan dolayı bitkiye verilecek olan suyun klorsuz ve dinlenmiş olmasına dikkat edilmelidir.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Kılıç Çiçeği Özellikleri
Batı Afrika'da yetiştirilen çiçek sıcağı ve aydınlığı sever. Susuzluğa karşı dayanıklıdır, çok fazla sulama istemez. Haftada bir veya iki kez sulamak bitki için yeterlidir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Paşa Kılıcı
Özenli bakılması halinde her yıl ince, uzun bir sap üzerinde küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar. İç mekânda oksijen sağlayan bir bitkidir, havayı temizler, özellikle geceleri oksijen açığa çıkarır, gece boyu havayı temizlemesinden dolayı uyku kalitesini yükseltir.
Kokusuyla herkesi kendine büyüleyen lavanta çiçeğini stresi azaltan bitkiler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Evinizin veya çalışma ortamınızın bir köşesinde yer vereceğiniz lavanta, depresyon, uykusuzluk, anksiyete gibi çeşitli sorunlarınızı en aza indirgeyecektir.
Bitkilerin çoğu -karanlıkta güneş ışığından beslenemediği için- geceleri karbondioksit salgılar. Bu nedenle yatak ve bebek odasında canlı bitki bulundurmak önerilen bir durum değildir. Zira odada karbondioksit miktarının çok fazla artması, ''hiperkapni'' adı verilen bir tablonun ortaya çıkmasıyla sonuçlanabilir.
Peygamber çiçeği bitkisi doğal olarak yetişen daha sonra bahçe ve dış mekanlarda süslemek için ekilerek çoğaltılan bir çiçek türüdür. Peygamber Çiçeği Nedir? Doğal ortamında rastlanılan bitki diğer adı mavi kantaron olarak adlandırılmaktadır.
Paşa kılıcı bitkisi havayı temizleyebilen bir bitkidir. Gündüz saatlerinde enerji ve oksijen üretir.
Dinamik bir semboldür. Aynı zamanda mücadeleyi sembolize eder. Bu çiçeği evde bulundurmanın olumsuz tarafı tartışma, kaos ve gürültüye sebebiyet vermesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri