aradığın kişinin tc nosunu biliyorsan ve adliyede çalışan bir çalışanın varsa sgk sorgulaması yaptırabilirsin çalıştığı yerin kapı nosuna kadar da öğrenirsin.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait Alo 170 hattını arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Numarayı çevirdikten sonra bir çağrı merkezi çalışanına yönlendirileceksiniz.
Sigorta geçmişine bakmak isteyenlerin öncelikle e-Devlet sistemine üye olmaları gerekmektedir. Üye olan ya da önceden üyeliği bulunanlar, arama kısmına “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” yazarak sigorta geçmişine ulaşabilir.
İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız. Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.
SGK hizmet dökümü belgesini internet üzerinden alabileceğiniz gibi herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek de temin edebilirsiniz. SGK sorgulama e-Devlet sistemine e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, elektronik imza, mobil imza veya internet bankacılığını kullanarak girebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
SGK Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.
Şifresiz müstehaklık belgesi alabileceğiniz internet adresi ; https://esgm.sgk.gov.tr 'dir. Uyruğunuz, T.C kimlik numaranız ve nüfus bilgilerinizi girdikten sonra siteye giriş yapmış oluyorsunuz, daha sonra buradan müstehaklık sorgulamasını yapabilirsiniz.
E Devlet portalı sayesinde vatandaşlar her türlü hizmete kolayca ulaşabiliyor. Devlet dairelerinde sıra bekleme derdini ortadan kaldıran e-devlet kapısı sayesinde SGk hizmet dökümü sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz.
Hayır, onun yerine sigortalayabilmesi için sgk dan sigorta kağıdı istiyor onun içinde de çalıştığın dönem aralıkları mevcut. Eğer sigortasız bir iş ise yine devletten çıkartacağı cv sinde bu çalışma aralıkları yazar.
Gerekli kimlik bilgilerinizi ve T.C. numaranızı kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinden şifresiz olarak SGK gün sorgulama işlemini yapabilirsiniz. 4A hizmet dökümü sayfasından başlangıç tarihi, toplam sigorta günü gibi birçok detayı öğrenebilirsiniz.
Buraca TC kimlik numarası ile e-devlet şifrenizi girerek oturum açmalısınız. Eğer e-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. E-devlet girişinizi yaptıktan sonra yine otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına yönlendiriliceksiniz.
İşveren, işe alımlar için bir insanı işe alırken sigorta geçmişine baktıklarını ve burada hangi nedenlerle kişinin işten ayrıldığını gördüklerini söylüyor: “Kamuda çalışıp sonrasında KHK'yle işten çıkartılanların çalışma geçmişleri SGK Tescil ve Hizmetleri Dökümünde görebiliyoruz.
Hizmet dökümünüzü online olarak internet üzerinden almak için ise e-Devlet platformunu kullanabilirsiniz. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4A Hizmet Dökümü' yazdıktan sonra karşınıza çıkan sayfadan hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.
İş yerleri bu belgeyi işe alacak olduğu kişilerden talep edebilmektedirler. Burada esas amaç kişinin daha önce hangi kuruluşlarda çalıştığını görmek, bu kuruluşlarda ne kadar süre çalıştığını bilmektir. Bu vesile ile işe alacak olduğu kişi hakkında daha detaylı bilgilere erişebilme imkanına kavuşmaktadır.
Hayır, onun yerine sigorta yapabilmek için SGK sigorta belgesi istenir ve üzerinde çalıştığına ait dönem aralıkları yer alır.
e-Devlet'e giriş yaparak sigorta bilgilerine erişilebilir ve destek primi olarak da addedilen SGDP hakkında net bilgilere ulaşılabilir. Kişilerin çalışma hayatlarına dair önemli detayları barındıran tescil ve hizmet dökümü özellikle emeklilik arifesinde ayrıca bir önem kazanmaktadır.
Bunun için ilk önce sisteme giriş yapın. Ardından "Kurumlar" sekmesinden Sosyal "Güvenlik Kurumu'na" gidin. Açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklayın. Daha sonra "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi alabilirsiniz.
Dava aşamasında işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, mesleki kuruluş kaydı, işe giriş çıkış kayıtları gibi o işyerinde çalışıldığını gösteren belgeler gösterilebilir. Hizmet tespit davasında ispat için en sık başvurulan yöntem, aynı işyerinde, aynı dönemde çalışan kişi veya kişilerin tanık olarak gösterilmesidir.
Sosyal Güvenlik Kurumu işe giriş bildirgesini sorgulamak için kullanılan e-devlet sistemi aracılığı ile işten ayrılış bildirgesinin sorgulanması da mümkündür. İşe giriş ve çıkış bildirgesinin sorgulanması için e-devlet sistemine giriş yapmak yeterlidir.
Bunun için ilkönce sisteme giriş yapmalısınız. Sırasıyla, "Kurumlar" sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip, açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklamanız gereklidir. Karşınıza çıkan "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi yazdırabilirsiniz.
SGK hizmet dökümünüzü direkt Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek alabilir veya e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilir, daha sonrasında arama butonuna 4A , 4B ve 4C Hizmet Dökümü olarak hangi gruba bağlıysanız ona göre arama yapabilirsiniz.
Meslek kodu e-Devlet aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, SGK Tescil Hizmet Dökümü sayfasına giderek, ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.
1.Adım: Kişi Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapar. 2.Adım: Sisteme girişten sonra "arama butonuna" tıkladıktan sonra, "sigorta sorgulama" yazar. Sigorta sorgulaması sonrasında, ekranda kişiye ait olan sigorta poliçeleri yukarıdan aşağıya doğru sıralanır.
4A sigorta çalışanın brüt maaşı üzerinden emeklilik, sağlık, malullük primleri ile gelir vergisi gibi kesintilerin işveren tarafından yapıldığı ve devlete ödendiği sosyal sigorta türüdür.
MESAM tarafından yapılan özel sağlık sigortası sadece üyelerimiz için geçerlidir. Ancak dileyen üyelerimiz eş ve çocukları için prim bedelini kendileri ödeyerek sigortadan faydalanabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri