iDATA üzerinden Almanya vizesine başvuranlara pasaport ve barkod numarasını kullanarak sorgulama yapma imkanı verilmektedir. Resmi internet sitesinde yer alan ilgili alanları doldurarak Sorgula butonuna tıklandığında vize durumu öğrenilmiş olur.
Barkod numarası ve pasaport numarası gibi bilgileri de girerek kısa bir süre içinde vize sorgulama işlemini kolaylıkla tamamlayabilir. Vize başvurusunun nereden yapıldığı sorgulamanın yapılma yönteminde belirleyici unsur olmaktadır. Vize başvurusunun takip edilmesi, bu sürecin kontrol altında alınması için gereklidir.
Konsolosluğun ek evrak talep etmesi halinde ise vize başvurusunun değerlendirme süresi uzayabilmektedir. Almanya vize başvurusu ne zaman sonuçlanır hakkında doğru bilgiye ulaşabilmek için vize başvurusu esnasında vize başvuru merkezi tarafından verilen vize takip fişi ile süreci izleyebilirsiniz.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Başvuru durumumu nasıl sorgulayabilirim? Web sitemizin “Başvuru Takip” Başvuru ve Pasaport numaranız ile buradan sorgulayabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Vize sonucu yani vize başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı bilgisi genellikle pasaport teslim alındığında öğrenilmektedir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Almanya vize reddi pasaporta işlenir mi? Almanya vize reddiyle karşılaşan başvuru sahiplerinin pasaportlarına herhangi bir işaret konulmaz. Ancak Almanya vize reddi, 26 ülkenin oluşturduğu Schengen ortak sistemine not olarak düşülür ve sonraki başvurunuz sırasında bu durum başka bir konsolosluk tarafından görülür.
Almanya vize reddi 10. maddesi sıklıkla sahte otel rezervasyonları ve veya konaklama ve ulaşım ile bulunulan yanlış beyanlar sebebiyle verilir. Vizem.net danışmanlığında yapılan Almanya vize başvurularında bu maddeden red almamak için otel ve ulaşım onayı alınarak vize başvurusu gerçekleştirilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Bazı vize başvuruları, vize görüşmesinden sonra biraz zaman alan idari bir işlem gerektirir. Başvuru sahiplerine bu bilgi başvuru sırasında veya daha sonra verilir. Çoğu idari işlem vize görüşmesinden sonraki 60 gün içerisinde sonuçlanır.
Vizenin, sınırda alınma olanağı olsa bile, seyahate çıkmadan önce ikamet edilen yerdeki ilgili konsolosluktan alınması tavsiye edilir. Vize alınmasının ülkesine göre zahmetli ve zaman alıcı olduğu akıldan çıkarılmayıp, vakitlice müracaat edilmelidir.
Davet eden kişinin ekonomik sorumluluğu altında kalacağını beyan ederek garantörün sağlayacağı imkanlarla o adreste kalarak iltica başvurusunda bulunabilir.
Bu durum başvuru tercihinin kabul edilmesini kolaylaştıran bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Seyahat edilecek ülkede bulunan birisiden gelmesi gereken bu mektup sayesinde vize işlemleri daha kolay halledilmektedir.
Belediye onaylı davet mektuplarında gönderilen tarihten itibaren 6 ay geçerliliği bulunmaktadır.Bazı davetiyelerde başlangıç ve bitiş tarihleri yazılabilmektedir.
Vize süreci bir kaç hafta sürebileceğinden vize için mümkün olduğunca erken başvurmanız gerekmektedir. Genel olarak ulusal vize süreci 8-10 hafta sürmektedir. Ancak bazı durumlarda bu süre daha da uzun olabilir.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
Vize alınan ülkeye gitmeyenler için yeniden vize başvurusu şansı bulunmakta olup vize alıp gitmeme durumu genellikle büyük bir sorun olmamaktadır. Vize alınan ülkeye gitmemek bazı ülkeler için sonraki vize başvurularında sorun teşkil etmektedir.
Dosyanızda tüm evraklarınız tamamsa pasaportunuz ve vize paketiniz 5 iş günü içinde seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilmek üzere kuryeye teslim edilecektir. Dosyanızda hala eksik evrakınız varsa pasaportunuz tamamlanması gereken eksik evrakları açıklayan bir belgeyle birlikte size geri gönderilecektir.
PASAPORT NUMARASI VEYA BAŞVURU NUMARASINA GÖRE ARAMA
Başvuru tarihinizi ve başvurduğunuz konsolosluğu seçip; Hollanda ve Alman Konsolosluğu için pasaport numaranızı (Örnek Pasaport Numarası), Amerikan Konsolosluğu için ise başvuru numaranızı yazarak sorgulama yapabilirsiniz.
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri