Ne demek, faydalı olmasına sevindim. Yaş sınırı ile ilgili bir ekleme daha yapmak isterim. 30 yaşından sonra bir meslek eğitimine başlamak düşündüğünüz kadar sıra dışı değil, hatta fazlasıyla karşılaşılan bir durum. 20'li yaşlarınızın başında da 40'lı yaşlarınızın sonunda da Ausbildung eğitimi için başvurabilirsiniz.
Ausbildung başvurusu için yaş sınırı varmı? Programa başvuru yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Başvuru yapabilecek adayların üst yaş sınırı başvuran adayın profiline ve başvuru yapacağı alana göre değişmekte olup Gpath olarak 30 yaşını geçmemiş adaylara yardımcı olabilmekteyiz.
Tam olarak evet. 18 -30 yaş arasında ki her Türk vatandaşı birey Almanya'da Ausbildung programına katılabilir. BU İÇERİK SİZE AUSBILDUNG HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPMAK ADINA OLUŞTURULMUŞTUR. KURUMLARIMIZ BU KONUDA MAALESEF HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPMAMAKTADIR.
Türkler Almanya'da Ausbildung Yapabilir mi? Evet, Türkler Almanya'da Ausbildung (çıraklık) başvurusunda bulunabilirler. Almanca dil gereksinimleri B1 seviyesindedir.
İlke olarak, bu kurslara başlamak için zaten belirli bir dil seviyesinde (A2 / B1) olmanız beklenir-kurs boyunca sadece günlük konuşma için Almanca değil iş Almancası da öğrenirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Bununla birlikte, programa katılan öğrenciler, eğitim alırken 1100-1200 euro aylık ücret alırlar. Bazı ausbildung programları 1 sene sürebiliyor ve 1 sene süren programlarda aylık ücret 1800-2000 euro arasında değişiyor.
Ausbildung programı, maaşlı meslek eğitimi veren bir program olarak bilinmektedir. Böylece öğrenciler eğitimleri için para bulmak zorunda kalmazlar. Öğrencilerin meslek öğrenirken aynı zamanda da kazanç elde edebildikleri bir eğitim programı olduğunu söylemek de mümkündür.
Ausbildung programı; Almanya'da mesleki eğitim ya da çıraklık olarak bilinir. Bu program kapsamında öğrenciler, belirli bir alanda işe yönlendirilir ve 3 sene boyunca o alanda çırak olarak çalışır; üstelik eğitimlerini finanse etmek zorunda olmadan.
Mesleki eğitim yeri için azubi.de, ausbildung.de ve kursnet gibi web sitelerinden arama yapabilirsiniz. Genellikle bir sonraki yılın başvurusu bulunduğunuz yıl içerisinde gerçekleştirilir (Örneğin 2022 Eylül/Ekim ayında başlayacak eğitimler için 2021 Eylül/Ekim tarihlerinde başvuru dönemi başlar).
Zira iltica başvurunuz reddedilirse - ki bu güvenli ülkelerden gelen kişiler için olası bir durumdur - çalışmanıza izin verilmez ve bu nedenle Ausbildungsduldung için başvuruda bulunamazsınız.
Uluslararası öğrenciler Almanya'da lise eğitimini özel okullarda uzun sureli, devlet okullarında ise değişim öğrencisi olarak alabilirler. Almaya'da Lise okumak için Almanca seviyenizin B2 olması gerekmektedir.
Bu eğitim programları genellikle bir ila üç buçuk yıl arasında sürmektedir. Bu eğitimler ya okul temellidir ve sınıfta gerçekleşir ("schulische Ausbildung") veya sınıfta alınan dersler bir kurumda veya şirketteki pratik eğitimle birleştirilerek gerçekleştirilir ("Duale Ausbildung").
Almanya'da meslek eğitimi yani Ausbildung almak istiyorsanız, sahip olduğunuz diploma için denklik almanız gerekecektir.
Yeni yasayla herhangi bir alanda mesleki bir diploması olmayan kişilerin Almanya'ya çalışma amacıyla gitmesi mümkün değil.
Ausbildung meslekleri hakkında bilgi edinmek için pek çok Alman şehrinde düzenlenen iş fuarlarını da ziyaret edebilirsiniz. Bu fuarların düzenlediği tarihleri Planet-Beruf.net adresinde bulabilirsiniz. Ayrıca "Positivliste" olarak tanımlanan meslekler listesine de bakabilirsiniz.
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
Ausbildung kapsamında Almanya'da mesleki eğitim alabilmek için, B1 seviyesinde Almanca dilinde yeterliliğine sahip olunmalıdır. Almanya'da mesleki eğitim başvurusunda bulunan kişinin, diploma veya sertifika gibi, Almanya'da denkliği bulunan bir mezuniyet belgesine sahip olması gerekmektedir.
Almanya'da kolay kabul gören meslekler arasında mühendisler, doktorlar, iletişim teknoloji uzmanları, biyo teknoloji uzmanları, eczacılık, hemşireler ve hasta bakıcılar yer alıyor. Bu meslek gruplarından birine sahip olanlar ve Almanya'da çalışmak isteyenler, üç farklı yol haritasından birini tercih edebilirler.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Örneğin, Almanya'da çalışmak için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Ayrıca, 16-18 yaş arası kişilerin çalışma saatleri ve çalışabilecekleri işler de belirli düzenlemelere tabidir. Bunun yanı sıra, yabancı işçilerin çalışmak için gerekli izinleri alabilmeleri için 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
Eğer Almanya'da çalışmak istiyorsanız, Almanca seviyenizin B1/B2 (online test) olması gerekmektedir. Almanya'da birçok iş veren ve birçok üniversite tarafından tanınmaktadır. Daha fazla bilgi için GLS Sertifikası tıklayınız.
Evet, Ausbildung programına başvuruda bulunmak için lise mezunu olmak yeterlidir. Bu program zaten bir meslek edindirme programı olduğu için fazladan bir eğitim veya sertifika şartı aranmamaktadır.
Lise diplomanız, eğer ki diplomanızı düz liseden aldıysanız (meslek liseleri veya bazı bölgelerdeki düz liseler farklı değerlendirilmektedir), Alman okul sistemine göre 'Mittlerer Bildungsabschluss' yani 'Realschulabschluss' olarak değerlendirilmektedir.
Diplomaların Denkliği Her Zaman Gerekli Midir? Almanya'da regüle edilmiş bir mesleği icra etmek istiyorsanız bu zorunludur ve geldiğiniz ülkeye bakılmaksızın geçerlidir. Bu, sağlık sektörü ve hukuki danışmanlık dalındaki birçok mesleği kapsamaktadır, ancak öğretmenler ve mühendisler için de denklik gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri