Almanya'da Banka Hesabı Açmanın Yolları Başvuru yapan kişinin Almanya vatandaşlığı bulunuyorsa, kimlik belgesi ve ehliyet banka hesabı açmak için yeterli olacaktır. Uzun süreli oturum ve çalışma amacıyla hesap açmak isteniyorsa, pasaport ile başvuru yapılması gerekir.
Almanya'da banka hesabı açtırabilmek için seçilen bankaların şubelerine pasaport ve geçerli vize veya oturma izni ile gitmek hesap açtırmak için yeterli olacaktır. Almanya'ya henüz taşınmadıysanız, ya da henüz bir ev bulup, kayıt yaptıramadıysanız da bir banka hesabı açtırmanız mümkün.
🤔 Almanya'ya yeni gelen ve henüz daimi adresi bulunmayan Türk vatandaşları için de Almanya'da banka hesabı açmak gayet mümkündür. Almanya'da ikamet kaydı (anmeldung) olmadan hesap açabileceğiniz bankalar genellikle herhangi bir fiziki şubesi bulunmayan yeni nesil dijital bankalardır.
Bankalar vadesiz hesap açmak için bir ücret talep etmezler ancak vadesiz hesaplara sağladıkları hizmetler karşılığında yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep ederler.
Bankada hesap açmak tamamen ücretsiz bir hizmettir. Bankalar, hesap açmak için herhangi bir harç veya işlem ücreti talep etmez. Banka hesabı açtırmak isteyen herkes bankaların uzaktan müşteri edinimi kanallarından şubeye gitmeden banka hesabı açabilir ya da ilgili bankanın şubesine giderek işlemini tamamlayabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Yalnızca kimlik belgesi ile ilgili bankanın şubelerine gidilmesi ve bireysel banka hesabı açtırılması mümkündür. Ayrıca günümüzde online bankacılık sistemi sayesinde internet ortamında da bireysel hesap açma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Banka Hesabı Açma Ücreti Var mıdır? Bankalar tarafından banka hesap açma ücreti olarak tahsil edilen herhangi bir ücret ya da komisyon yoktur. Ancak vadesiz hesaplara sağlanan hizmet karşılığında yıllık hesap işletim ücreti talep edilmesi söz konusu olabilir.
Evet, bugün Türkiye'de birçok bankada, şubeye gitmeden görüntülü görüşme ile internet üzerinden hesap açmak mümkün. Müşterisi olmak istediğiniz bankanın mobil uygulamasını indirerek online hesap açma başvurusunda bulunabilirsiniz.
Başka ülke vatandaşı yabancılar için Türkiye'nin özel, kamu veya İslami bankalarında hesap açılabilir.
Yabancı uyrukluların, Türkiye'de bulunan herhangi bir bankada hesap açması mümkün. Dikkat edilmesi gereken, tercih edilen bankanın kişinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayabilmesi ve en iyi hizmeti sunabilmesidir. Ayrıca ilgili bankanın döviz cinsinden hesap açılışını desteklemesi de önemlidir.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil. Ancak, bu yatırımız oturum izni almanızı kolaylaştırabilir.
İş Bankası'ndan sonra, Ziraat Bankası, Deniz Bank ve Garanti Bankası da Almanya'da yaygın olarak bulunan bankalardan. Yapı Kredi ve Akbank gibi kurumlar ise yine son yıllarda Almanya'da hizmet ağını genişletmiş durumda.
Bloke edilen hesapta bir akademik yıl için kalışı finanse etmek için yeterli para olmalıdır. 2023 yılı için Bloke hesapta en az 11.400 Euro olmalı ve bu miktar her yıl yenilenmelidir. ( Bazı arkadaşlarımız 100 € daha az değil mi diyorlar . Evet doğru ama siz yine 100 € fazladan yatırın.
Almanya'da temel bir hesap açabilmek için aşağıdaki koşulları karşılamanız gerekir: 18 yaşından büyük olmalısınız. Lütfen unutmayın: 7 yaşından büyük çocuklar da, ebeveynlerinin veya vasilerinin onayı olduğu takdirde, kendi temel hesaplarını açabilirler. Geçerli bir kimlik belgeniz olmalı.
Vadeli Euro hesabı açtırmak için neredeyse tüm bankalarda hesabında en az 500 euro veya 1.000 euro olması gerekir.
Çoğu bankanın ve tasarruf sandığının (Sparkassen) şubeleri (Filialen) vardır. Bazı bankaları Internet üzerinden kullanmak da mümkündür. Çoğu zaman, hesap açtırmak için biraz para ödemek gerekir. Öğrencilere ve üniversitelilere hesap açtırmak ücretsizdir.
Yabancıların banka hesabı açması için gereken belgeler bankadan bankaya değişebilir ancak genelde talep edilecek belge ve bilgiler şunlardır: Yabancı pasaport. İkametgâh adresi. Vergi numarası veya yabancı uyruklu kişinin oturma izni varsa yabancı kimlik numarası da kullanılabilir.
Banka müşterileri, hesap açtırma işlemlerini uzaktan erişim yöntemiyle gerçekleştirmek istediklerinde, hesap açtırmak için başvuracakları bankanın uygulama kuralları ve güvenlik önlemleri uygulanacaktır. Uzaktan kimlik tespiti için mutlaka yeni T.C. Kimlik Kartına ve akıllı telefona sahip olmalısınız.
Reşit olmayan kişinin adına hesap açılacaksa, resmi vasisinin belgeleri üzerinden bu işlem yapılabilmektedir.
Bu şartları sağlayan herkes, mobil bankacılık indirip Şubesiz Bankacılık kullanarak, banka müşterisi olabilir. Müşterisi olmak istediğiniz bankanın ana ekranındaki Müşteri Ol butonuna tıklayın. Başvuru formunu doldurun. Telefonunuzun arka üst kısmını kimliğinize yaklaştırarak NFC ile bilgilerin okunmasını sağlayın.
Akıllı telefon ve çipli kimlik kartı ile müşterisi olmak istediğiniz bankanın müşteri iletişim merkezine bağlanarak banka hesabı açılabilir. Kimlik tespit sürecinde NFC ile T.C. kimlik kartındaki bilgiler alınır.Görüntülü görüşme esnasında biyometrik yüz tanıma yapılır. Görüntülü görüşme sonrası işlem tamamlanır.
Islak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilmenin yanı sıra mevcut müşterilerin bankacılık işlemleri için yazılı şeklin yerine geçebilecek nitelikte sözleşme ilişkisi dijital ortamda kurulabilecek. Uzaktan kimlik tespiti için mutlaka yeni TC kimlik kartı ve akıllı telefona sahip olmak gerekli.
Vadesiz hesap açmak için kişinin istediği bir banka şubesine kimlik belgeleriyle birlikte gitmesi yeterli olacaktır.
Bankalar normal kartların yanı sıra hızlı kartlar da verebilmektedir. Bu kartlarda adresinize kart gelmesini beklemenize gerek yoktur. Başvurunuzu yapar yapmaz banka gişesinden direkt olarak hızlı kartınızı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri