Almanya'da çalışmak için Almanca dil şartı da kaldırıldı anca yine de yeterli Almanca (B2) bilmeniz ve hayatınızı sürdürebilecek kadar ekonomik imkanlara sahip olmanız gerekiyor.
Almanya'da çalışmak için dil şart mı? Almanya'da çalışacağınız şirketin kurumsal iletişim dili İngilizce ise Almanca bilmeniz şart değildir.
ALMANYA'DAN EN AZ 38 BİN LİRA MAAŞLA İŞÇİ ALIMI | Yeni yasa geliyor: Dil şartı yok!
Farklı ülkelerin vatandaşları Alman makamlarca belirlenen, ve en basit düzey olarak kabul edilen A1 Almanca bilgisi sertifika sınavına katılmak zorunda. Avrupa Birliği uyum süreci gereğince Almanya'ya yerleşmek isteyen yabancıların Almanca öğrenme zorunluluğu bulunuyor.
Almanya Çalışma İzni Vizesi başvuruları için gereken A1 sınavı temel Almanca bilindiğine dair alınması gereken A1 sertifikasının verildiği Almanca dil sınavıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak. İşsiz kalan kişiler ise ayda 451 euro yardımla geçinebilecek.
Almanya'da yüksek lisans için C1 seviye Almanca dil becerisi şartı aranmaktadır. Almanya'da bulunan yüksek okullar en az C1 seviyesinde Almanca bildiğinize dair geçerli bir dil sertifikası istemektedir.
Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır. Bu yüzden Almanya devlet üniversitelerinde Almanca hazırlık eğitiminin süresi sıfırdan başlayan öğrenciler için genelde 12-24 ay olarak belirlenmiştir.
Almanlar, bu ileri seviye İngilizce bilgilerini çalışma hayatlarında da kullanırlar. Berlin, Hamburg, Münih gibi bazı şehirlerde neredeyse sadece İngilizce konuşuluyor. Almanya'da çalışmak istiyorsan ve Berlin, Hamburg ya da Münih'te yaşamaya karar verdiysen İngilizce bilmen çok önemli.
Çalışmak için en kolay hangi ülkeye gidilir? Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
Almanya'ya çalışmak için nasıl gidilir? Almanya'da çalışmak için öncelikle ülkedeki bir şirketten kabul almanız gerekmektedir. Aldığınız iş teklifiyle ulusal vizeye başvurup gerekli belgeleri ibraz ederek ülkeye giriş sağlayabilirsiniz. Turistik amaçlı aldığınız Schengen vizesiyle Almanya'da çalışmanız mümkün değildir.
Almanya, işçi aramaya devam ediyor. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euroyu (yaklaşık 1 milyon TL) buluyor. Birçok restoran yılda 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garson getirmeye çalışıyor.
Bugüne kadarki mesleki faaliyetleri kanıtlayan belgeler (örneğin; çalışma belgesi, karne/diploma, barkodlu SGK hizmet dökümü). Almanca ve/veya İngilizce dil bilgisini gösteren dil sertifkaları. (Almanya İş Bulma Vizesine Başvuru yapacak adayların en az A1 seviyesinde Almanca bilmeleri gerekir.
Almancayı arkadaş canlısı dil olarak değerlendirmek mümkündür. Dilbilgisi olarak değerlendirildiğinde ve Latince veya Fransızca gibi diğer dillerle karşılaştırıldığında, öğrenmesi oldukça kolaydır.
Almanya'da kolay kabul gören meslekler arasında mühendisler, doktorlar, iletişim teknoloji uzmanları, biyo teknoloji uzmanları, eczacılık, hemşireler ve hasta bakıcılar yer alıyor. Bu meslek gruplarından birine sahip olanlar ve Almanya'da çalışmak isteyenler, üç farklı yol haritasından birini tercih edebilirler.
Ayrıca aşağıdaki şartları da karşılamanız gerekir: B1 seviyesinde Almanca konuşabilmeli ve gerekli sertifikaları sunabilmelisiniz. Kendiniz ve ailenizin barınmasına yeterli olacak bir yaşam alanınız olmalı. Dairenin büyüklüğünün ne kadar olması gerektiği bir eyaletten diğerine değişir.
Bir işe girmek için Almanya'ya gitmek isteyen kişiler, çalışma vizesi almalı. Çalışma vizesi, 90 günden uzun süreli kalışlar için gerekli olan Ulusal Vize türlerinden biri.
Almanya çalışma vizesinin alınması için başvuruların Alman Konsolosluğuna veya Büyükelçiliği'ne yapılması gerekmektedir. Almanya'da çalışma izninin alınması yapılacak vize başvurusunda, Almanya'dan alınan iş teklifinin veya çalışacağınız işyerinin de imzalamış olduğu bir iş sözleşmesinin varlığı gerekmektedir.
Almanca öğrenmek için kursa gitmek istemeyenler bunu bireysel bir çalışma ile yapabilir. Evde kendi başınıza Almanca öğrenme şansınızda bulunmaktadır.
Örneğin, A1 dil seviyesi öğrencisinin dil öğrenme sürecinde öğrendiği kelime sayısı ortalama 1500-2000, A2 dil seviyesindeki birinin öğrendiği kelime sayısı 2000-3000 ve B1 dili için öğrenme sürecinde öğreneceği kelime sayısı ise ortalama 3000-4000 arasında değişebilir.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki akşam kursu, öğleden önce kursu veya hafta sonu kursu 20 ile 24 gün arasında sürer ve her biri 72 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her akşam, öğleden önce veya hafta sonu için ortalama üç saat derse katılacağınız anlamına gelir.
Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir. A1 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviyedir. A1 Almanca seviyesinde basit ve rutin işleri sorunsuz bir şekilde halledebilir ve günlük durumlarla başa çıkabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri