Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken A1 sınavı sertifikası, Almanya Konsolosluğunun kabul ettiği belli kurumların sınavında başarı gösterildiği ve oradan alındığı takdirde Almanya Çalışma İzni Vizesi başvuruları için geçerlidir. Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.
Almanya devlet üniversiteleri, üniversite ve master bölümlerine başvurularda Testdaf, DSH, Telc, Goethe ve DSD sınavlarından alınan sertifikaları kabul ederler. Bu sınavlar Almanya'da yükseköğrenim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri sınavlardır.
A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmak veya akıcı Almanca konuşulan yerlerde size fayda sağlamayacaktır. Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Almanya'da çalışma izni alınabilmesi için, Türkiye vatandaşları tarafından ulusal vize başvurusunun yapılması gerekecektir. Almanya'da çalışma izni alınması için, “Almanya Çalışma Vizesi”nin alınması gerekecektir.
Almanya'da kalifiye eleman olarak çalışmak istiyorsanız ve bir şirket tarafından sunulan nitelikli bir iş teklifi alırsanız, Almanya için oturum iznine başvurabilirsiniz. Kalifiye kişiler, Almanya'da denkliği olan nitelikli bir mesleki eğitim veya üniversite diplomasına sahip kişilerdir.
İlgili 18 soru bulundu
Devlet tarafından İşkur Almanya işçi alımı başvuru formu için düzenlenmiştir. Almanya İşçi alımı nereye başvurulur? İkamet ettiğiniz ülkedeki vize kabulünden sorumlu Almanya temsilciliğine Alman istihdam vizesi başvurusunda bulunmalısınız. Almanya büyükelçiliği, Almanya konsolosluğu veya Vize Başvuru Merkezi'dir.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercüme, Özgeçmiş- CV vb) danışmanlarımız tarafından hazırlanır ve eksiksiz bir şekilde bir araya getirilir. Denklik başvurularında bölüme göre Almanya Denklik Kurumları işlem ücreti almaktadır. Bu ücret 100-600 Euro arasında değişebilmektedir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
Basit sorular sorma ve cevap verme ile basit cümleler kurma becerisi gerekir. Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 sınav ücreti 2022 için 500 liradır.
Sertifikamın geçerlilik süresi nedir? Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır. Fakat birçok enstitü ve işveren son iki yıl içerisinde alınan sertifikaları talep eder.
A1 Almanya aile birleşimi eğitimi 2 kurs şeklinde verildiği için ortalama olarak 4-5 ayda verilebilmektedir. Ancak kurs merkezinin yoğunluğuna göre hızlandırılmış kurslarda açılabilmektedir.
Almanya'ya alınacak personel kriterleri ile ilgili neler söylersiniz? Almanca bilgisi dışında personelin Türkiye'deki deneyimleri ve yaşı önemli olmaktadır. Temel prensip olarak 24 – 45 yaş aralığı belirlenmiştir.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
Okul veya akademik veya mesleki eğitim derecesi olmasına bağlı olarak, denklik sürecinden farklı birimler sorumludur. Okul diplomaları, her federal eyaletin kendi diploma denkliği ofisi tarafından tanınır.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Almanya'da bu hafta Meclis'te oylanacak yasa ile, ülkeye turist vizesi ile gelen nitelikli yabancılar uygun bir iş teklifi aldığı zaman bu ülkede izne gerek kalmadan çalışabilecek.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
Almanya'da oturma izni için yabancılar dairesine başvurulmaktadır. Yurtdışında ise oturma izni için Alman konsolosluklarına başvurulmalıdır. Daha fazla bilgi için Federal Göç ve Mülteciler Dairesine (BAMF) danışabilirsiniz.
İstisna: Yasal olarak başka bir AB ülkesinde ikamet ediyorsanız, denklik olmadan da Almanya'da çalışabilirsiniz. Ancak bunu önceden yetkili merciye bildirmeniz gerekmektedir.
Bir mesleki eğitim veya üniversite diploması tanındığında, nitelikler Almanya'daki ilgili eğitime denk kabul edilir. Bu denklik için yetkili bir ofise başvurulması şarttır. Bu konuda, mesleki veya yükseköğrenim diplomasına göre farklı makamlar yetkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri