Sertifika, eğitim kurumlarından alınan eğitimlerden başarılı olunması halinde alınan bir belgedir. Sertifika veren kurumlar kişilere eğitim verir ve bu eğitimleri de başarı ile tamamladıklarında onlara sertifika verir. Her alanda ve her konuda sertifika almak mümkündür.
Sertifika, kişinin herhangi bir eğitim ya da kurs sonunda öğrendiği bilgileri kanıtlamasına ve belli bir yetkinlik seviyesine ulaştığını ispatlamasına yarayan bir belgedir. Sertifika, fiziksel olarak ya da online düzenlenen eğitimler sonrasında kişilere verilmektedir.
Aslına bakarsanız isteyen herkes eğitimi sonrası sertifika verebilir, ancak belli kurumlar hem geçmişten gelen bilinirlikleri, hem de resmi makamlar tarafından tanınmalarıyla ön plana çıkıyor. Sertifikasını aldığınız kurumun resmi tanınırlığıyla ilgili kanıt sorun.
Sertifikalar, işverenlere, adayların belirli bir alanda yetkin olduğunu kanıtlama imkanı verir ve böylece işe alım sürecinde güven ve güvenilirlik oluşturur. Ayrıca, sertifikalar, kariyer ilerlemesi için fırsatlar sunar.
İlgili 15 soru bulundu
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifikalar, kişilerin kariyerinde uzmanlaştıklarını özellikle pek çok alan ve sektörde daha hızlı ilerlemeleri için oldukça yardımcıdır. Aldığınız sertifika sayesinde potansiyel işverenlere, kişinin kendi çalışma alanı hakkında ölçülebilir bir anlayışa sahip olduğuna dair kanıt sağlar.
Sertifika programlarının süresi Diploma Programlarının süresine göre daha azdır. Sertifika programları 4 ile 24 hafta arasında, diploma programları 24 ile 52 hafta arasında eğitim vermektedir. Program ücretleri de okullara ve ülkelere göre değişmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek.
Bir sertifika, bir konuda eğitim aldığınızı ve belirli bir düzeyde bilgi ve yetenek sahibi olduğunuzu kanıtlar. Bu, işverenler için önemli bir referanstır ve adayların niteliklerini gösterir. Ayrıca, sertifikalar, kariyer fırsatlarını artırır.
Sınavsız MEB onaylı sertifika veriyoruz diyen kurumlara güvenmeyiniz. Sertifikada; öğrencinin kimlik bilgileri, fotoğrafı ve sınav geçerek alındığı için başarı notu bilgisi bulunmaktadır. Sertifika vermeye ancak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslar yetkilidir. Bunun dışındaki kurumlar sertifika veremez.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz. Bu belge diploma yerine geçer, tüm okullar da kabul eder. Lise diplomasını kaybedenler de mezun oldukları liselerden yeni diploma düzenlenmesini talep edemedikleri için bu yola başvuruyor.
Lise Mezunu Olmadan Silahlı Sertifika Alabilirsin Dediler
Eğer size lise mezunu olmadan silahlı güvenlik sertifikası alabilirsiniz veya silahlı güvenlik kimlik kartı alabilirsiniz dedilerse kesinlikle bu YALANDIR! Çünkü kanun maddesinde net olarak belirtilmiştir.
Bu sorunun cevabı hayırdır. Meslek lisesinden mezun olduktan sonra alınan meslek lisesi diploması ustalık belgesi yerine geçmez ve ustalık belgesi gibi gösterilemez. Ancak Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından eğitim almış ve sınav sonucunda başarılı olmuş kişiler ustalık belgesi alabilir.
Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
Sertifika kodu ya da başarı sertifikası alabilmek için yapılan sınavda en az 70 almanız gerekmektedir. Bazı derslerde sınavdan daha önemli olan ödev etkinliği bulunmaktadır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Bu sertifika genelde 10 gün içinde elinize ulaşmış olur. Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
a. “M”, “A1” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 16 (onaltı) yaşını bitirmiş olmak. b. “A2”, “B”, “BE”, C1”, C1E”, “F” ve “G” sınıfı sertifikalar için 18 (onsekiz) yaşını bitirmiş olmak.
Sertifika alırken dikkat edilecek en önemli husus kurumları iyi seçebilmektir. Kişiye en çok faydası olan, tanınmış ve konusunda uzman bir kurum seçilmeli, sertifika geçerliliği mutlaka araştırılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri