Türkiye vatandaşları Almanya'da iki yıl evli kaldıktan sonra bağımsız oturum hakkı için başvuruda bulunabilirler. Bu durum yasal olarak Avrupa Topluluğu ile Türkiye arasındaki 1980 tarihli Ortaklık Anlaşmasına dayanır. Siz de Türkiye vatandaşıysanız, bir avukattan veya danışma merkezinden yardım almak iyi olabilir.
Süresiz oturum izni alabilmek için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır: En az 5 yıldır bir oturum iznine sahip olmalısınız. Kendinizin (ve ailenizin) geçimini bağımsız olarak sağlayabilmelisiniz, yani Jobcenter'dan veya Sosyal Yardım Dairesinden herhangi bir para almıyor olmanız gerekir.
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.
Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır.
Bir Alman vatandaşı ile evlenen kişiler vatandaşlığa başvurabilmeleri için en az 2 yıl evli kalmış olmaları ve Almanya'da en az 3 yıl yasal şekilde yaşamış olmaları gerekiyor. Almanya'da doğan ve ebeveynlerinden biri Alman diğeri Türk olanlar doğuştan çifte vatandaş oluyor.
İlgili 33 soru bulundu
Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? Avukat olmadan yapılan başvurular ortalama 2 sene içerisinde sonuçlanmaktadır. Vatandaşlık avukatı ile ise vatandaşlık başvurusu sonuçlanma süresi 6 ay-1 sene arasında olacaktır.
Evlilik sebebi ile Almanya'ya gitmek isteyen kişilere vize sadece A1 düzeyinde Almanca öğrendiğini ispat eden kişilere verilmektedir. Bunun için de kişinin Alman Kültür Merkezinin, ÖSD'nin veya TesDaf'ın yaptığı sınavı geçmiş olması gerekmektedir.
Federal Almanya Cumhuriyeti yatırımcı, serbest meslek sahibi, sanatçı, bilim adamı veya nitelikli iş gücü olarak Almanya'da kendi geçimini sağlarken ülke ekonomisine ve gelişimine katkısı olacağına inandığı kişilere Avrupa Birliği sınırları içinde geçerli çalışma, yaşama ve oturum izni vermektedir.
Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil. Ancak, bu yatırımız oturum izni almanızı kolaylaştırabilir.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Vize başvurunuzdan 2 yıl sonra, evlilik / beraberlik devam ediyorsa, daimi vizeye başvuru hakkı doğar.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Aile birleşimi için yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir? Aile birleşimi için yerine getirmeniz gereken koşullar, oturum durumunuza bağlıdır. Tanınmış mülteciler, yeniden yerleştirilen mülteciler (Resettlement-Flüchtling) ve iltica hakkı olan kişiler, sözde "ayrıcalıklı aile birleşimi" için başvurabilirler.
Almanya'da oturum izni almak için başvurabileceğiniz yollardan biri de Almanya'da iş kurmaktır. Serbest meslekle kendi işinizi kurmak üzere alacağınız oturum izni için bir yatırım limiti belirlenmemiştir.
Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Almanya'daki Türkler, Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg ve Bavyera'da bulunan en yüksek oranlarla birkaç eyalette yoğunlaşmıştır. Örneğin, Kuzey Ren-Vestfalya'da, eyalet nüfusunun yaklaşık %6,2'sini oluşturan yaklaşık 1,1 milyon Türk kökenli insan bulunmaktadır.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'de kısa süreli oturum izni, aile oturum izni, öğrenci oturum izni, uzun süreli oturum izni, insani oturum izni ve insan ticareti mağduru oturum izni alarak kalabilirler. Geçerli oturum izni sahibi Almanya vatandaşları Türkiye sınır kapılarından vize almadan giriş yapılabilir.
Geçerli bir evliliğin olması gerekir:
Almanya'da evlenmek için vize almakta mümkündür. Bunun için Almanya'da ki evlilik dairesinin, evliliğin Almanya'ya girişten kısa bir süre sonra olacağını/olabileceğini tastik etmesi gerekmektedir.
Başvuru sahiplerinin ayrıca sabıka kaydı veya herhangi bir cezai mahkumiyetinin olmaması gerekiyor. Başarılı olan adaylara genellikle 10 yıllık oturum izni veriliyor. Daimi ikamet kartının maliyeti 225 euro.
Schengen Avrupalı Eş Vizesi başvurunuzu, seyahat edeceğiniz Schengen ülkesinin konsolosluğundan yapmanız gerekir. Schengen bölgesinde birden fazla ülkeyi ziyaret edecekseniz, başvurunuz zamanınızı en çok geçireceğiniz ülkenin elçiliği, konsolosluğu ya da ilgili Vize Başvuru Merkezi'nden yapılmalıdır.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Birleşik Krallık Eş Vizesi, Birleşik Krallık'ta yaşayan veya Birleşik Krallık vatandaşı olan bir kişinin yabancı eşini veya partnerini yanında yaşamasına ve çalışmasına izin veren bir vize türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri