Almanya'da eğitim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümler arasında, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, otomotiv mühendisliği, endüstri mühendisliği, mekatronik, robotik, psikoloji, hukuk, işletme, mimarlık ve çeşitli sanat bölümleri geliyor.
Ön lisans mezunu olan biri Türkiye'de her hangi bir sınava girmek zorunda kalmadan Almanya'da lisans eğitimi alabilmektedir. Türkiye de bitirdiğiniz ön lisans bölümüne ya da benzer bir bölüme devam ederek lisans eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. DGS veya farklı bir sınava girmenize kesinlikle gerek yoktur.
Almanya'da hangi mühendislik en iyisidir? Almanya'nın sunduğu tüm mühendislik programları arasından en seçkin mühendislik programları Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği'dir.
İlgili 22 soru bulundu
İlgili çalışmaya göre kalifiye iş gücü açığı olan meslek dallarının başında yaşlı ve hasta bakımı, ağır vasıta şoförleri, tıbbi asistanlar, inşaat meslekleri, çocuk bakımı, motorlu taşıt teknolojisi ve yazılım meslekleri geliyor.
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Dil Yeterliliği: Almanca veya İngilizce: Almanya'daki üniversiteler mutlaka sizden Almanca veya İngilizce dil sertifikası istemektedir. Eğer Almanca'nız yoksa şartlı kabul alarak, Almanya'da hazırlık okullarına katılabilir ve böylece gerekli dil seviye şartlarını tamamlayabilirsiniz.
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi. Almanya'da üniversite başvuruları için genel olarak İngilizce'de TOEFL 550 ya da IELTS 6.5 test sonuçları yeterlidir. Ancak bazı üniversiteler ve programlar için sizden Almanca dil yeterliliğinizi kanıtlamanız istenir.
Almanya´da hem dil hazırlığı hem de sonrasında üniversite okumak küçümsenemeyecek kadar zor. Üniversite sistemi Turkiye ile karşılaştırıldığında çok yorucu. Öğrenciye dersleri boşlama tanımıyor.
Öğrencilerimizin üniversiteye ulaşım ve oturumlarının uzatma işlemleri tamamen danışmanlarımız tarafından Berlin'den yürütülüyor. Aşağıda detaylıca Almanya'da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz. Almanya'da Üniversite okumak istiyorsanız yaşınız 22 ten büyük olmayacak.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Almanya dışında eğitim veren bir okuldan aldığınız diplomanız veya mesleki niteliklerinizi gösteren bir dereceniz varsa, bu belgelerin Almanya'da denkliğini alabilirsiniz.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Türkiye'de ÖSYM'den kaç puan aldığımın Almanya'daki üniversitelere kabulde rol oynar mı? - Evet, kesinlikle var. Düşük bir yerleşme puanıyla üst sıralardaki bir Alman üniversitesine kabul edilmesi beklenemez. Sayısal yerleşmesi 400 ve üzeri olanlar Almanya'da ilk 5'teki üniversitelere girebiliyor.
Zhang Çin'de Gaokao olarak bilinen üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyor. Gençlerin üniversiteye girmesinin yolu bu sınavdan geçiyor. Çoğu insan bunu dünyanın en zor sınavı olarak görüyor.
Tıp, Eczacılık, Hukuk gibi bölümlere girme olanağı yakalıyorsunuz. AÖL'yi bitirince ister yabancı uyruklu ister Türk vatandaşı olsun, Almanya ve Türkiye'de girilmesi zor olan Tıp, Eczacılık gibi bölümlere girme olanağı açılan YÖS adlı üniversite giriş sınavına girme hakkı kazanıyorsunuz.
Demografi. Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri