Düşük kalorili bir çorba olan Lahana çorbası kilo vermeye yardımcıdır. Diyet boyunca sınırsız lahana çorbası tüketilebilir. Çorba ile birlikte sınırlı sayıda ve miktarda diğer besinlere de yer verilmektedir. Ancak bu besinlerin az miktarda olması ve çok sınırlı seçeneğin olması kilo verme hızını etkilemez.
Yalnızca 3 gün boyunca uygulayabileceğiniz kolay diyetlerden biri olan 'Lahana çorbası' diyeti ile 3-5 kilo kadar zayıflayabilirsiniz. Yağ yakımını kolaylaştırarak tercih edebileceğiniz lahana diyeti ile sağlığınızı koruyabilir, hızlı kilo verme yoluna girebilirsiniz.
Lahana ve kaypa biber doğranır. Malzeme 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hafifçe sotelenir. Kimyon, karabiber, zerdeçal, yarım çay bardağı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 demet maydanoz ve 2-3 bardak su ilavesiyle sebzeler yumuşayıncaya değin pişirilir.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
Sindirim kolaylığını ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Vücutta bulunan zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur. Ödem sökücüdür. Hücre yenilenmesinde etkilidir.
İlgili 22 soru bulundu
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir. Bir hafta uygulanan bu diyette her gün ev yapımı lahana çorbası tüketilir.
Tıpkı soğan ve sarımsak gibi hem vücut direncinizi korur hem de yağ yakımını hızlandırır. Lahana suyu da bu özelliğe sahiptir. Ayrıca zayıflamanız için gerekli olan diyet lifleri de lahana suyunda bulunuyor. Lahana suyu ile nasıl zayıflarım diyorsanız, gün içinde lahana suyu tüketmenizi tavsiye edeceğiz.
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
Tok tutma ve toksinleri arındırma özellikleriyle beyaz lahana diyet listelerinde yer almalı. 100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana, salata, zeytinyağlı sebze yemeği ve çorba olarak tüketilebilir. Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlar hem de tok tutar.
"Ne kadar lahana çorbası içilmeli?" diye soruyorsanız, dilediğiniz kadar tüketebileceğinizi bilmelisiniz. 7 gün boyunca yapmanız gereken lahana diyetiyle ortalama 5 kilo verebilirsiniz. LAHANA ÇORBASI DİYETİ NASIL YAPILIR? Lahana çorbası diyetinin ilk gününde sadece meyve tüketin.
1 kase lahana çorbası kaç kalori? Lahana Çorbasının 100 gramında 14 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 200 gram Lahana Çorbasında 28 kalori bulunmaktadır.
-Beyaz lahana yapraklarını parçalamadan 3 su bardağı su ile dolu bir tencereye atın. Lahanaları 7 dakika boyunca kaynatın. Ardından elde ettiğiniz lahana suyunu süzün. Bu karışımı her gün 3 sefer olacak şekilde 5 gün boyunca için. 5 günün sonunda 3 gün küre ara verin.
Çiğ lahana tüketmek metabolizmanızı hızlandırır, kol kay bir şekilde kilo vermenizi sağlamaktadır. Turpgiller olan beyaz renkteki lahana vücudun direncini arttırır, hastalıklardan sizi korur. Bu şifalı besin cilt sağlığı açısından da oldukça yararlıdır.
Lahana diyeti, aslında lahana çorbasından yapılan bir diyet çeşididir. Özellikle lahana diyeti kısa sürede hızlı kilo verdirmesiyle bilinen bir diyettir. Bu nedenle pek çok kadın arasında da popüler bir diyet olarak anılır. Lahana diyeti genel bir araştırmaya göre 1 haftada 4-5 kilo verdirebilen bir diyettir.
Çorba diyeti, 5 gün boyunca farklı çorbalardan yapılan bir diyettir. Sebze ağırlıklı olan bu çorbalar her öğün içilmeli ve 5 gün boyunca farklı çorbalar içilerek listeye bağlı kalınmalıdır. Yapacağınız çorbalarda kesinlikle salça, tuz ve yağ kullanmamanız gerekmektedir.
Özellikle pişirirken hoş olmayan kokuları ortaya çıkaran kükürtlü bileşikler, beyaz lahananın sindirim sistemini iyi çalıştırmasını sağlar. Ayrıca yaprak kısımlarında daha yoğun olarak bulunan posa sayesinde de bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği oldukça yüksek bir sebze.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Öncelikle lahana aslında birçok mevsimde yetişebilir. Ancak ideal olan mevsimin kış ve güz olduğunu söyleyebiliriz. Ay olarak bakıldığında ise Ekim, Kasım ve Aralık aylarından bahsetmek mümkündür. Bu aylarda çok güzel lahanalar yetiştiğini görebilirsiniz.
Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir. Doktorlar eğer tüketilecekse patates ile pişirilip tercih edilmesini tavsiye ediyor. Lahananın gaz yapan maddelere sahip olduğunu unutmamalısınız.
Bu nedenle de kireçlenme tedavisi gören kişilerin yeşil yapraklı sebzeleri tüketmesi önerilmektedir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler denince gözünüzün önünde bir şey canlanmadıysa, hemen bir kaç örnek verelim. Ispanak, süs lahanası, pazı ve kara lahana tipik olarak köyü yeşil yapraklı sebzelere verilen örneklerdir.
Haftada iki bün beyaz lahana tüketmeye özen gösterin. Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmada faydalı.
Zayıflama çayı için bir bardağın içine yeşil çay, mate yaprağı, kekik ve ısırgan yaprağını ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırarak kaynar suyun içine ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra afiyetle içebilirsiniz. Günde 3 veya 4 kez bu çayı içmeniz uygundur.
- Lahana suyu içerisinde iltihap gideren etki bulunur. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonunda ve türlü iltihaplarda lahana suyu içimi faydalıdır. Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler.
Lahana Suyu Zararları Nedir? Lahana suyunun belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır ancak fazla tüketildiğinde sık idrara çıkma ya da ishal gibi problemler gözlemlenebilir. Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri