Kurukahveci Mehmet Efendi, 1871 yılında Fatih, İstanbul'da Mehmet Efendi tarafından kurulmuş Türkiye'nin en eski işletmelerinden Türk Kahvesinin en tanınan markası.
Kurukahveci Mehmet Efendi bir Türk kahvesi markasıdır. 1871'de İstanbul'un Fatih ilçesinde kurulan Kurukahveci Mehmet Efendi, ismini de kurucusu Mehmet Efendi'den almıştır.
Güney ve Orta Amerika menşeili, arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir. Küçük fincanlarla servis yapılır.
Genç yaşta hayata veda eden Hulusi Bey'in ardından yönetimi, yurtdışında eğitim görmüş olan en küçük kardeş Ahmet Rıza Kurukahveci devraldı.
Kurukahveci Mehmet Efendi, sizlere filtre kahve çeşitlerini sunuyor. Özenle seçilmiş yüksek kaliteli Arabica türü çekirdekler, yörelerine özgü aromalarını ortaya çıkarmak için özel olarak kavrulur. Geleneksel ustalık ve titizlikle, ileri teknoloji kullanılarak öğütülür.
İlgili 30 soru bulundu
Türk kahvesi, Osmanlı döneminde Yemen, Mısır ve Arabistan'da yetişen kahve ağaçlarından toplanan çekirdeklerle, özel bir yöntemle hazırlanmaktadır. Türk kahvesi nerede yetişir sorusuna yanıt olarak Mersin ve Anamur verilebilir.
Endonezya, binlerce adalardan oluşmuş, dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biridir. Bu adalardan en çok bilinenleri: Sumatra, Java, ve Sulawesi adalarıdır ve bu adalarda yetişen kahve tüm dünyada yüksek kaliteli kahve olarak olarak bilinir.
Kurukahveci Mehmet Efendi, Dudullu'da sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı kahve tesislerinden birinde faaliyet gösteriyor…
Tropikal ülkelerde yetişebilen kahve ağacı, üretim miktarı açısından en çok Brezilya, Vietnam, Kolombiya, Endonezya ve Etiyopya'da üretiliyor. Biz ise Türk kahvesi başta olmak üzere kahve ihtiyacımızı Brezilya, Hindistan ve İsviçre'den yapıyoruz.
Türk grafik sanatının öncüsü İhap Hulusi Görey tarafından 1932'de tasarlanan logosu, sadece Kurukahveci Mehmet Efendi markasının değil Türk kahvesinin de simgesi haline geldi. Logonun; Türk kahvesinin kendine özgü kimlik ve geleneğinin günümüze taşınmasında büyük katkısı oldu.
Nimet; Hormonsuz, Doğal Besi, Şoksuz Helal Kesim.
Kahve'nin anavatanı olan Etiyopya'nın yüksek yaylaları, yabani kahve bitkisinin doğal olarak yetiştiği bölgelerde yerli halk bu bitkinin tanelerini un haline getirip bir çeşit ekmek yapıyordu . Meyveleri kaynatıldıktan sonra suyu içilmek suretiyle tıbbi amaçlı kullanılıyor ve "sihirli meyve" olarak adlandırılıyordu.
1871 yılından bu yana, kahve üretimine bir sanat gibi yaklaşan Kurukahveci Mehmet Efendi; bu zanaatı beraberindeki ustalık, bilgi, tecrübe ve inceliklerle babadan oğula ustadan çırağa aktarmaya devam ediyor.
Kurukahveci Mehmet Efendi Türkiye'de en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahvenin öncü markalarından biridir. İstanbul'da temelleri atılan Kurukahveci Mehmet Efendi Türk malıdır. 1871 yılında kurulan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150 yılı aşkın süredir Türk kahvesi üretimi yapmaktadır.
1857'de Fatih, İstanbul'da doğan Mehmet Efendi, Süleymaniye Medresesi'nde eğitim gördükten sonra babasının dükkânında çalışmaya başladı. 1871 yılında işin başına geçen Mehmet Efendi, çiğ kahveyi kavurup dibeklerde öğüterek müşterilerine hazır olarak satmaya başladı.
Kurukahveci Mehmet Efendi Müessesesi bu işletmelerin başında yer almaktadır. Genç yaşta babasının işlettiği baharat dükkânında çırak olarak işe başlayan Mehmet Efendi, 1871 yılında gerçekleştirdiği muhteşem bir inovasyonla 400 yıllık Arap içeceğini “Türk Kahvesi” adıyla tüm dünyaya kabul ettirmeyi başarmıştır.
Mehmet Efendi, 1857'de İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Babası kahve ve baharat dükkanına sahip olan Hasan Efendi'dir. Çocukluk dönemi Osmanlı dönemindeki Fatih'te geçen Mehmet Efendi, Süleymaniye Medresesi'nde eğitim aldı.
Kuru Kahveci Mehmet Efendi Orta Kavrulmuş Türk Kahvesi 100 gr (4'lü Paket) Orta Kavrulmuş Türk Kahvesi 100 gr (4'lü Paket) endine has tadı, pürüzsüz köpüğü, eşsiz kokusu, pişiriliş yöntemi ve sunumuyla özgün bir kimliği ve geleneği olan Türk kahvesi çeşitleri Kahve Dünyası'nda!
Tropik iklimde yetiştirilebilen kahve ağaçları yağış sever. Yalnızca yüksekte yetiştirilen Arabica familyası deniz seviyesinin minimum 800mt irtifalarında yetiştirilir. Bu nedenlerden dolayı Türkiye'de kahve yetiştiriciliği yapılamaz.
Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir. Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir. Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: merhaba, 1000 gr : 1 kg : 349,90 tl dir. 250 gr olursa x 4 paket. 500 gr olursa x 2 paket.
Kahve Üretimine Göre Ülkeler. Brezilya, yılda 3.556.638 ton üretimle dünyanın en büyük kahve üreticisidir.
Ülkemizde her geçen gün gelişen ve önem kazanan kahve sektörünün öncülerinden olan Arabica Coffee House, sektör lideri olabilme hedefi ile, Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. Sertaç YALÇIN tarafından, Ankara merkezli olarak 2014 yılında kurulmuştur.
Yıllık kişi başına kahve tüketiminde 12 kilogram ile Finlandiya ilk sırada geliyor. Onu 9,9 ile Norveç ve 9 kilogram ile İzlanda izliyor. 10 yıl öncesine kadar kahvenin kişi başı tüketim miktarı 350 gram olan ülkemizde ise bu oranın günümüzde 1,1 kilograma ulaştığı görülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri