Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
Bir Alman vatandaşı ile evlenen kişiler vatandaşlığa başvurabilmeleri için en az 2 yıl evli kalmış olmaları ve Almanya'da en az 3 yıl yasal şekilde yaşamış olmaları gerekiyor.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.
İlgili 35 soru bulundu
Türkiye vatandaşları Almanya'da iki yıl evli kaldıktan sonra bağımsız oturum hakkı için başvuruda bulunabilirler. Bu durum yasal olarak Avrupa Topluluğu ile Türkiye arasındaki 1980 tarihli Ortaklık Anlaşmasına dayanır. Siz de Türkiye vatandaşıysanız, bir avukattan veya danışma merkezinden yardım almak iyi olabilir.
Yabancı uyruklu kişi Türk vatandaşı ile Türkiye'de resmi evlilik yapmak istiyor ve halen de Türkiye'de olup vize ihlali var ise (diğer değişle kaçak) resmi evlilik yapabilir. Bu yasal olarak mümkündür.
Evlenmek üzere başvurunuzu Evlendirme Dairesine kaydettiğinizde, ilke olarak aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekir: Geçerli bir pasaport (veya pasaport ve oturum izni). Bu geldiğiniz ülkenin pasaportu da olabilir. Doğum belgenizim bir kopyası / başvurudan en fazla 6 ay önce alınmış aile sicil kaydı veya doğum belgesi.
Kilise nikâhı, resmi nikâhtan sonra kıyılır. Almanya'da evlenmek mi istiyorsunuz? O zaman oturduğunuz yerin nüfus dairesine (Standesamt) başvurmanız gerekir. Başvuru için bazı belgeler gereklidir: İkametgâh senediniz (Meldebescheinigung), kimliğiniz (Ausweis) veya pasaportunuz (Pass) ve doğum belgeniz (Geburtsurkunde).
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Evlilik Yoluyla Fransa Vatandaşlığı
Fransa vatandaşıyla en az 4 yıl evliliği bulunanlar, gerekli koşulları sağlamaları halinde Fransa vatandaşlığı başvurusunda bulunabilmektedir.
Uzun süreli sigortalılar için emeklilik
45 yıllık sigortalılık süresi olan sigortalılar 63 yaşında emekli aylıklarında kesinti olmadan emekli aylığı alabilmektedirler. Diğer taraftan, 35 yıllık sigortalılık süresi olan sigortalılar da 63 yaşında emekli olabilmektedirler.
Aile birleşimi için yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir? Aile birleşimi için yerine getirmeniz gereken koşullar, oturum durumunuza bağlıdır. Tanınmış mülteciler, yeniden yerleştirilen mülteciler (Resettlement-Flüchtling) ve iltica hakkı olan kişiler, sözde "ayrıcalıklı aile birleşimi" için başvurabilirler.
Evlilik sebebi ile Almanya'ya gitmek isteyen kişilere vize sadece A1 düzeyinde Almanca öğrendiğini ispat eden kişilere verilmektedir. Bunun için de kişinin Alman Kültür Merkezinin, ÖSD'nin veya TesDaf'ın yaptığı sınavı geçmiş olması gerekmektedir.
Evlenerek Alman Vatandaşı Nasıl Olunur? Almanya aile birleşimi vizenizi aldıktan sonra vizede verilen süre içerisinde Almanya'ya gidip yetkili kurumlarda oturum işleminizi tamamlamanız gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi bir oturum vizesidir.
Almanya turistik vizesi ile maalesef yasal olarak çalışma izniniz bulunmamaktadır.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Evlendirme Yönetmeliği"nin 11. maddesi uyarınca, yurt dışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilirler. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye'de de geçerlidir.
Yabancılık unsuru taşıyan evlenmenin şekli, evlenme merasiminin yapıldığı devletin hukukuna tabidir. Ancak bu kural konsolosluklarda yapılan evlilikler açısından geçerli değildir. Konsolosluklarda yapılan evliliklerin şekli geçerliliği konsolosun bağlı olduğu devletin hukukuna tabidir.
Aile birleşimi kısa süreli vize kategorisine girmediğinden vize işlemleri daha ayrıntılı ve daha uzun sürmektedir. Başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde sonuçlanmaktadır.
Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
İşlem süresinin yaklaşık bir ay sürdüğünü lütfen unutmayın. Sunulan tüm belgeler güncel ve eksiksiz olmalıdır. Türkiye vize başvurusu sırasında, sunulan belgeler eksik olması halinde, vize başvuru prosedürünün olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri