Almanya'da Lise Eğitimi Ücretleri Özel lise seçenekleri, öğrencilere yatılı konaklama, kapsamlı sosyal aktiviteler, modern eğitim kaynakları ve kültürel etkinliklere erişim gibi avantajlar sunmaktadır. Senelik ortalama ücretler genellikle 25.000 Euro ile 45.000 Euro arasında değişmektedir.
Almanya lise ücretleri okullara göre değişiklik göstermekle birlikte kampüs içi yatılı konaklama dahil özel bir lisede eğitim ücreti senelik ortalama 25.000 Euro ile 45.000 Euro arasında değişmektedir.
Almanya Eğitim Kurumları
Almanya'da eğitimler genel olarak ücretsiz olarak verilir. Sosyal projelerde değerlendirilmek üzere çok cüzi miktarlarda harç ücretleri genelde eğitim kurumuna göre 500 Euro ile 1.500 Euro arasında alınabilmektedir.
Öğrencinin Gymnasium için minimum 75 ortalaması olması ve B2 seviyesinde Almancası olması gerekir. B1 Almanca ile de kabul veren okullar bulunmktadır. Almanya Lise Geçiş resmi sınavlarını ICES Turkey ofislerinde alabilirsiniz. Seviyeniz yetersiz ise Almanca hazırlık eğitimi sonrasında programlara başlayabilirsiniz.
Uluslararası öğrenciler Almanya'da lise eğitimini özel okullarda uzun sureli, devlet okullarında ise değişim öğrencisi olarak alabilirler. Almaya'da Lise okumak için Almanca seviyenizin B2 olması gerekmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Lise diplomanız, eğer ki diplomanızı düz liseden aldıysanız (meslek liseleri veya bazı bölgelerdeki düz liseler farklı değerlendirilmektedir), Alman okul sistemine göre 'Mittlerer Bildungsabschluss' yani 'Realschulabschluss' olarak değerlendirilmektedir.
Böylece meslek yüksek okuluna giriş hakkı 11. sınıftan, lise diploması da (Abitur) 12. Sınıftan sonra edinilebilmektedir. Almanya'da Gymnasiummezuniyeti (Abitur) tüm üniversitelerin kapısını açmaktadır; ayrıca giriş sınavına gerek yoktur.
"Hauptschule" veya "Realschule" türündeki ortaöğretim okulundan sonra meslek öğrenimine başlanabilir. Ortaokulun ardından (12. sınıfa kadar) lise (Gymnasium) gelir. Bu okulun sonunda "Abitur" adı verilen lise bitirme sınavına girilir ve ardından bir üniversitede öğrenime devam edilebilir.
İstanbul Alman Lisesi öğrencileri, bir yıl Hazırlık sınıfında okurlar; ancak çok iyi derecede Almanca bilen öğrenciler okuldaki dil sınavını başarırlarsa doğrudan dokuzuncu (Lise I) sınıfa alınırlar; 9 ve 10 uncu sınıflara ara geçiş yapan öğrenciler için özel şartlar geçerlidir.
Ancak bunun için de hem lisans hem de lisansüstü seviyelerde Almanya'da eğitim almayı düşünen uluslararası öğrencilere yönelik burs veren kurumlar çok çeşitlidir. Bunlardan en bilineni devlet bursu olarak tanınan DAAD bursu ya da özel kurumlara ait düşünebileceğinizden çok daha fazla burs imkanı mevcuttur.
Almanya'da çocukların altı yaşını bitirdiklerinde ilkokula başlama zorunluluğu vardır. Tüm çocukların birlikte eğitim aldığı bu ilkokul eğitimi 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar devam etmektedir. Berlin ve Brandenburg'ta ise ilkokul eğitimi 6 yıldır.
Çocuğunuzun doğumundan 18. yaş gününe kadar ödeme alabilirsiniz. 18 yaşını doldurduktan sonra eğitim veya öğrenimine devam eden çocukların ebeveynleri ödeme almaya devam ederler. 25 yaşından sonra normal şartlarda ödeme sona erer. Kendi geçimini sağlayamayan engelli çocuklar bu durumdan muaftır.
Almanya'daki bir okula gitmek isteyen uluslararası öğrenciler için kalış süresi ya da gelinen ülke fark etmeksizin vize gereklidir. Genel olarak: Avrupa Birliği ülkelerinden gelen öğrencilerin vizeye ihtiyacı yoktur.
Almanya'da haftalık ders saati, her ders 45 dakika olmak üzere, 20 ile 30 saat arsında değişmektedir. Türkiye'de de bir ders saati 45 dakika olmasına rağmen haftalık toplam der saati 40 saate ulaşmaktadır. Almanya ve Türkiye okul tatili konusunda benzer özelliklere sahiptir.
Ancak öncelikle, yurt dışındaki eğitim kurumundan temin ettikleri diplomalarını Almanya'daki yetkili kurumlara onaylatmaları gerekir. Bu işlem, söz konusu diplomanın Alman devlet kurumları nezdinde tanınmasını sağlar. Böylece lise, üniversite veya meslek eğitiminiz, Almanya'da geçerli hale gelir.
Haftalık 20-30 ders saati, Bir ders saati 45 dk. İlkokulu bitirme sınavı yoktur. Ortaokul ve Lise bitirme sınavları vardır.
Federal Almanya'da en az 9 yıl genel eğitim, 3 yıl da zorunlu meslek eğitimini kapsayacak şekilde düzenlenmiş zorunlu eğitim süresi 12 yıldır. Oysa Türkiye'de kesintisiz temel eğitim süresi ise 8 yıldır. Ancak, bugün Avrupa Birliğine girmiş ülkelerin zorunlu eğitim süresi 9 yıldan (Yunanistan vb.) aşağı değildir.
Almanya'ya alınacak personel kriterleri ile ilgili neler söylersiniz? Almanca bilgisi dışında personelin Türkiye'deki deneyimleri ve yaşı önemli olmaktadır. Temel prensip olarak 24 – 45 yaş aralığı belirlenmiştir.
Abitur diplomasına sahip olmanız için Abitur derslerini almanız ve sınavlardan başarıyla geçmeniz gerekmektedir. Abitur diploma programı dâhilinde bulunan dersler temel olarak Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Almancadır.
Temel Eğitim – Grundschule
İlk iki yılında not verilmez ve sınıfta kalma gibi bir durum söz konusu değildir. Öğrenciler başarı durumlarına ve yeteneklerine göre Gymnasium, Realschule, Förderschule, Gesamtschule veya Hauptschule'ye gönderilirler.
Almanya'da yaz tatili altı hafta ile diğer ülkelere kıyasla oldukça kısadır. Ancak tatil süresi hazirandan eylül ayına kadar yayılır.
Almanya üniversitelerine başvuru için Almanca bilme zorunluluğu yoktur. Almanya üniversitelerinden şartlı kabul alıp, bir yıl süreyle Almanca hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Almanca eğitimini tamamlayıp, üniversitenin şart koştuğu TestDAF belgesini almanız durumunda üniversitede eğitiminize başlayabilirsiniz.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Kuzey Ren-Vestfalya okul tatilleri (2022-2023)
Almanya'da 2022 yılında Kuzey Ren-Vestfalya'da okullar 11 ya da 12 Ağustos'ta açılıyor. Kesin tarihin ilgili okul ile kontrol edilmesi gerekmekte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri