Evlenmek üzere başvurunuzu Evlendirme Dairesine kaydettiğinizde, ilke olarak aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekir: Geçerli bir pasaport (veya pasaport ve oturum izni). Bu geldiğiniz ülkenin pasaportu da olabilir. Doğum belgenizim bir kopyası / başvurudan en fazla 6 ay önce alınmış aile sicil kaydı veya doğum belgesi.
1- TC.Nüfus Cüzdanı (Fotoğraflı) / TC.Kimlik Kartı : Kimlik kartı aslı'nın ibraz edilmesi zorunludur. (Diğer kurum kimlik kartları, Pasaport, Ehliyet vb. belgelerle kimlik kartında evli ibaresi yazan boşanmış olan çiftlerin yenilemediği kimlik kartları ve eski nüfus cüzdanları ile başvuru kabul edilmez.)
Kilise nikâhı, resmi nikâhtan sonra kıyılır. Almanya'da evlenmek mi istiyorsunuz? O zaman oturduğunuz yerin nüfus dairesine (Standesamt) başvurmanız gerekir. Başvuru için bazı belgeler gereklidir: İkametgâh senediniz (Meldebescheinigung), kimliğiniz (Ausweis) veya pasaportunuz (Pass) ve doğum belgeniz (Geburtsurkunde).
Evlilik ve Birlikte Yaşam. Almanya`da sadece evlendirme memurları nikah kıyabilir. İlaveten dini bir nikah da mümkündür. Evlenecek olan kişilerden hiç biri Alman vatandaşı değilse istisnai olarak, ikisinden birinin vatandaşı olduğu devletin hükümeti tarafından yetkilendirilmiş kişi de (örn.
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
İlgili 19 soru bulundu
Türkle evlenen Alman vatandaşından, Türkçe öğrenmesi istenmiyor. Alman vatandaşları Türkiye'ye vizesiz, pasaportsuz, sadece nüfus cüzdanlarıyla girebiliyorlar.Hatta tarihi geçmiş nüfus cüzdanlarıyla bile girebiliyorlar. Böyle giderse Türk vatandaşlarına uygulanan çifte standart bitmez.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!
Yurtdışında yapılan evlilik Türk mevzuatlarına uygun olsa bile söz konusu evlilik Türkiye'de kendiliğinden geçerli olmayacak ve yapılan evliliğin Türkiye'ye bildirilmesi gerekecektir. Evlilik bildirimini yapacak olan kişi evlenenlerden ikisi de Türk ise koca, yalnız biri Türk ise Türk olan taraftır.
Almanya'da sadece evlendirme memurları nikah kıymaktadır. Alman evlendirme memurluğunda nikah kıydırabilmek için evlilik talebi, öncesinde nüfus idaresine bildirilmelidir. Almanya'da yetkili evlendirme dairesi, ikamet edilen bölgenin bağlı bulunduğu evlendirme dairesidir.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır? Almanya Aile Birleşimi Vizesibaşvurusunda bulunacak kişilerin durumlarına göre bu süre değişkenlik göstermektedir. Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir.
Evet, Avrupa'da Schengen vizesi ile evlenmek mümkündür. Nikahın kıyılacağı ülkeye bağlı olarak eşlerden nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, apostilli evlilik izin belgesi gibi evraklar hazırlanmaktadır.
Evlenme beyannamesi. Vesikalık fotoğraf. Kimlik, yoksa Türkçe'ye çevrilmiş pasaport.
2- Eğer pasaport yoksa; ÜLKE KİMLİĞİ getirilecektir. Pasaportun veya Ülke Kimliğinin Türkiye'de noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır. Eğer Pasaport ile başvuru yapılıyor ise; Pasaportun Vizesi süresi geçmemiş olmalıdır. (Vize süresi verilecek nikah gününü kapsamalıdır.)
Vekâletname İle Bir Başkası Adına Pasaport Başvurusu Yapılabilir mi? Pasaport başvurusunda biyometrik veri alındığından şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.
Fakat yabancı kişinin ikamet izni yoksa veya vize süresi içinde değilse yine de diğer belgelerin hazır olması koşulu ile resmi evlilik yapılabilmektedir.
Almanya Aile Birleşimi kapsamında Almanya'da evlenmek, Alman vatandaşı olan eşinizin yanına gitmek, Almanya'da resmi ikamet izni sahibi eşinizin yanına gitmek, Almanya'da yaşayan ebeveynlerinizi veya çocuğunu referans göstererek Almanya oturum izni talebinde bulunacak kişilerin talep etmesi gereken vize türüdür.
Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarında nikah kıydırabilecekleri gibi, evlenmek istedikleri ülkenin evlilik şartlarını karşılamaları durumunda o ülkenin resmi makamları huzurunda da evlenebilir. Ancak konsoloslukta evlilik için çiftlerden her ikisinin de Türk vatandaşı olması gerekiyor.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Evet, Almanya ya Almanca bilginiz olmadan gidebilirsiniz ve Yüksek öğrenime başlamadan önce Almanca dil kursu alabilirsiniz. Bu durumda, Almanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için Dil Kursu Kaydıyla birlikte Yüksek Öğrenim Şartlı Kabul Belgesi de ibraz etmeniz gerekmektedir.
A1 sertifikasından muafiyet şartları aşağıdaki gibidir; - Bedensel, zihinsel veya fiziksel bir engelden dolayı basit düzeyde Almanca öğrenilemiyorsa ve durumun doktor raporuyla ispatı halinde vize başvuusunda bulunan kişi dil şatından muaftır.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri