Ancak Almanya'daki Türkler denildiğinde öğrenim görmek için yurt dışına çıkmış olan gençler değil, çalışmak üzere gitmiş olan işçi kökenli Türkler anlaşılmaktadır ve Almanya'da bu kişiler misafir işçi (Gastarbeiter) olarak adlandırılmışlardır.
Türkiye'de “Alamancı”, Almanya'daki Türkler arasında “gurbetçi”, Almanlar tarafından önce “Gastarbeiter” (misafir işçi), daha sonra “Auslaender” (yabancı) ve şu anda da “Mitbürger” (hemşehri) denilen Türk işçilerin ilk kafilesi, 1961 yılında Almanya'ya geldi. İşçilerin yüzde 60'ı gibi önemli bölümü kalifiye elemandı.
Almanya'daki Türkler, Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg ve Bavyera'da bulunan en yüksek oranlarla birkaç eyalette yoğunlaşmıştır. Örneğin, Kuzey Ren-Vestfalya'da, eyalet nüfusunun yaklaşık %6,2'sini oluşturan yaklaşık 1,1 milyon Türk kökenli insan bulunmaktadır.
Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
Almanya. Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı resmî veriye göre 2020 yılı itibarıyla Almanya'da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Kreuzberg, Berlin'in bir semtidir ve Türkler arasında "Küçük İstanbul" diye de adlandırılır. Kreuzberg Merkezi'ndeki Zentrum Kreuzberg tabelasının Türkçe olarak "Kreuzberg Merkezi" yazılması ve bölgedeki Türk esnaftan anlaşılacağı gibi "Klein Istanbul" (Küçük İstanbul)'dur.
Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan işgücü açığını kapatmak için Türkiye ile imzaladığı işgücü antlaşması ile birçok Türk vatandaşı çalışmak için Almanya'ya göç etmiştir.
Hamburg 62'inci, Stuttgart 69'uncu, Düsseldorf 74'üncü, Leipzig 91'inci ve Nürnberg 96'ıncı olarak Almanya'nın en ucuz şehirleri oldu.
Bırakılan ülke için göç bir dışa göç (emigration), yerleşilen ülke içinse bir iç göç (immigration) olayıdır. İçe göçene immigrant, dışa göçene emigrant denir. Göçmenlerin, iki ülke arasında başka ülkeleri dolaşmalarına transmigration denir.
Berlin, Hamburg, Frankfurt, Münih, Köln, Stuttgart ve Duisburg, Türk nüfusunun yoğun olduğu şehirler arasındadır. Özellikle Berlin, Türk nüfusunun en yoğun olduğu şehirdir ve Almanya'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerin birçoğu bu şehirde bulunmaktadır.
Avrupa'da Türklerin en çok yaşadığı kent Berlin.
Almanlar (Almanca: Deutsche), Almanya'nın yerlileri veya sakinlerine ve bazen daha geniş olarak Almanca kökenli bir dili veya Almanca dilini anadili olarak konuşan kişilere denir. Almanya anayasası Almanya'da yaşayanları Alman vatandaşı olarak tanımlar.
Almanlar ülkelerine „Deutschland“ diyorlar. Niteleme sıfatı „deutsch“, eski yüksek Almanca sözcük „diutisc“den gelir ve „halka ait“ anlamı taşır. Bu, bilginlerin kullandığı dil olan Latinceye karşı, halkın kullandığı dili tanımlıyordu. „Land“ ise Almanca'da “ülke” demektir.
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
Almanya'daki Türk varlığı çok öncesine, öğrenim için Almanya'ya giden öğrencilere dayanır ancak her iki milletin toplumsal anlamda ilk karşılaşması iki ülke arasında 31 Ekim 1961'de imzalanan iş gücü anlaşmasıyla başlar.
Örneğin, Almanya'da çalışmak için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Ayrıca, 16-18 yaş arası kişilerin çalışma saatleri ve çalışabilecekleri işler de belirli düzenlemelere tabidir. Bunun yanı sıra, yabancı işçilerin çalışmak için gerekli izinleri alabilmeleri için 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
Kürt dilinde "Tanrı" ismini karşılayan iki kelime mevcuttur: Bunlar "Ezda" ve "Xweda"'dır. Ezda beni yaratan, veren ve var eden anlamlarına gelmektedir.
Yoğun olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde olmakla birlikte ülkenin diğer tüm bölgelerinde yaşamaktadırlar.
KONDA hesaplamasıyla, tüm Türkiye nüfusu içinde Türklerin yüzde 73,6 ile 53 milyon 377 bin, Kürtlerin yüzde 18,3 ile 13 milyon 261 bin, diğer etnik gruplar toplamının ise, yüzde 8,2 ile 5 milyon 915 bin olduğu sonucuna varılmıştır.
152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk vatandaşı yurtdışında yaşıyor. İlk sırada 2 milyon kişiyle Almanya yer alıyor. Açıklamaya göre Butan, Tonga, Tuvalu'da hiç Türk vatandaşı yaşamıyor.
Dünya'da yaşayan Türk nüfusu Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına göre yaklaşık olarak 5 milyondur. Yani Türk nüfusu 2021 yılında yurt dışındaki vatandaşlarımızı da sayarsak neredeyse 90 milyona ulaşmış durumdadır.
Dünyaya en olumlu etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında Almanya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa gelmektedir. Dünyaya en olumsuz etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında İran, Pakistan, Kuzey Kore ve İsrail gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri