Korona pandemisi nedeniyle şu anda REAG / GARP programıyla gönüllü dönüş bütün ülkelerde mümkün değildir. Ancak, yine de bir dönüş danışma merkezinin yardımıyla, başvurunuzu gönderebilirsiniz. Daha fazla bilgi için iade danışma merkezine gidebilir veya
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
Gönüllü Geri Dönüş Süreci
Geçici koruma kapsamındaki yabancılardan gönüllü geri dönüş talebinde bulunanlar hakkında ikamet ettiği il valiliği tarafından "Gönüllü Geri Dönüş Talep Formu" düzenlenmektedir.
Bazen Almanya'da sığınma talebinde bulunan kişiler artık Almanya'da kalmak istemezler veya kalamazlar. Bu durumda gönüllü olarak menşe ülkeye geri dönmek mümkündür. Geri dönüş danışmanlığı hizmeti (ZRB Südbayern), menşe ülkenize geri dönmeyi veya başka bir üçüncü ülkeye gitmeyi düşünüyorsanız size yardımcı olur.
Avukatınız, sınır dışı edilmenizin yasal olarak haklı olup olmadığını kontrol edebilir, aksi takdirde, yasal değilse (örneğin, iltica başvurunuzun kararına karşı yaptığınız itirazınız henüz kararlaştırılmamışsa), Almanya'ya geri dönmenize izin verilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Tasarı, iltica sürecinin azami altı ayda tamamlanmasını öngörüyor. Ancak geçerli sebepler olduğu takdirde bu sürenin 18 aya kadar uzatılmasına imkân tanınacak.
İltica başvurunuz kabul edilirse, size oturum izni verilir. Almanya'da mültecilerle ilgili üç ana koruma şekli vardır. Bir sığınmacı olarak, sığınma, mülteci statüsü veya geçici koruma hakkınız tanınabilir. Bunun yanı sıra, BAMF size sınır dışı edilmeye ilişkin ulusal yasak da ("Abschiebungsverbot") verebilir.
Almanya iltica yasası 4. madde olarak yasada yerini almaktadır. En düşük koruma türüdür. Bir ülkede savaş ya da çatışma, iç karışıklık varsa ya da ölüm veya idam cezası varsa ya da işkence, aşağılayıcı, insanlık dışı uygulamalar varsa verilen bir iltica türüdür.
İLTİCA ETMEK SUÇ MU? 28 Temmuz 1951'de Birleşmiş Milletler Mülteci Hakları Sözleşmesi gereği iltica etmek suç değil yasal bir haktır. Ancak bunun yasal olabilmesi için ilgili prosedürleri takip etmesi gerekir. İllegal yolla ülkeye girişler iltica kabul edilmez ve yasal değildir.
Kimler gönüllü olabilir? Gönüllü olmak için herkes potansiyel bir adaydır. Gönüllülük; her yaş, meslek, cinsiyet veya sosyal statüden insanlar için açıktır. Öğrenciler, boş zamanlarını değerlendirmek veya sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla gönüllü faaliyetlere katılabilirler.
Avrupa ülkelerine iltica başvurusu yapan Türk vatandaşlarının sayısı artmaya devam ediyor. Ekim ayında sadece Almanya'ya 9 bin 692 Türk vatandaşı iltica etti. 2023 yılında Almanya'ya ilk kez iltica eden Türk vatandaşlarının sayısı ekim ayı itibariyle 45 bini geçti.
Federal Gönüllü Hizmetler (kısaca BFD), 6-18 aylık bir süre boyunca -çoğunlukla tam zamanlı olarak- kamu yararına çalışmakta olan gönüllü insanlardan oluşur. Yaş, cinsiyet, ırk veya eğitim düzeyi ayrımı yapmaz, herkese açıktır.
Gönüllü hizmet, seminerde ve staj yerinde Almanca pratik yapma, yeni arkadaşlar edinme ve Almanya'da bir mesleği deneme fırsatı sunmaktadır. Gönüllü hizmette bulunmak için ya vizeye (oturma izni) ya da iltica prosedüründeyseniz çalışma iznine ihtiyacınız vardır.
Almanya'ya gelen her sığınmacının, ilgili Alman makamlarına giderek kayıt yaptırması gerekir – bu kayda “Asylgesuch” denir. "Asylgesuch", Almanya'da iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildiren ilk kayıttır ve yapılması gereklidir. Ardından, BAMF'a gidip resmi olarak iltica başvurusunda bulunmalısınız.
Almanya vatandaşları 90 gün süreli turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye vizesinden muaftır. 90 günü aşkın turistik ziyaretler için oturum izni alınması zorunludur. Esasen, Türkiye dış temsilciliklerince verilen vizelerin süresi de 90 günü aşamaz.
Buna ek olarak, ev sahibi ülkenin dışında barışa karşı suçları, savaş suçları, insanlığa karşı suçları, veya ortak kanuna aykırı suçlara teşvik eden veya ortak olan kişilere veya Birleşmiş Milletler amaç ve ilkelerine aykırı eylemlerinden suçlu bulunmuş kişilere mülteci statüsü verilmez (28 Temmuz 1951 tarihli Cenevre ...
Mahkeme, başvuru sahibinin “vicdani ret” gerekçesiyle “uluslararası koruma” altına alınmasını gerektiren bir durum olmadığına hükmetti.
Avrupa Birliği Adalet Divanı (ECJ) sorumlu Başsavcısı Jean Richard de la Tour'a göre, sığınma başvurusu reddedilen bir kişinin, bu arada dinini değiştirmesi ve bu nedenle de geldiği ülkede kovuşturulma tehlikesi ortaya çıkması halinde mülteci olarak tanınma hakkı bulunmaktadır.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir. Ancak, iltica eden kişilerin geri dönüşleri hukuki süreçlere bağlı olup, herhangi bir garantisi yoktur.
İltica prosedürü sırasında, bir kişinin Almanya'da sığınma hakkı alıp almadığı kararlaştırılır. İltica prosedürünün nasıl işlediği İltica Yasasında düzenlenmiştir. İltica prosedürü birkaç adımdan oluşur: iltica başvurusu, Dublin kontrolü, görüşme, karar. İltica prosedürü resmi olarak iltica başvurusu ile başlar.
Reddedilme bildirimini aldığınız zarfın üzerinde, mektubu teslim aldığınız tarihi bulabilirsiniz. Belirtilen süre içerisinde Almanya'yı terk etmezseniz, sınır dışı edilebilirsiniz, yani polis ve yabancılar dairesinden gelecek yetkililer, sizi yaşadığınız yerden alıp geldiğiniz ülkeye geri gönderebilirler.
İltica başvurunuz kabul edildiyse, örneğin mülteci, iltica hakkı veya geçici koruma hakkı kazanmış biri olarak tanındıysanız, herhangi bir kısıtlama olmaksızın bir çalışan veya serbest meslek sahibi olarak çalışabilirsiniz. Bu, iş piyasasında bir Alman vatandaşı ile aynı haklara sahip olduğunuz anlamına gelir.
Bir yabancı olarak gerekli çalışma izni olmadan çalışmanız halinde de 5.000 avroya kadar para cezasına çarptırılabilirsiniz.
ALMANYA'DA YENİ GÖÇ YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 2023-2024 | Emre Yıldırım - YouTube.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri