Almanya'nın en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük camisidir. Duisburg şehrinin Marxloh semtinde bulunur. Osmanlı mimarisi özellikleri taşır. Cami kompleksinde aynı anda 1200 kişinin ibadet edebileceği 19 kubbeli bir ibadethanenin yanı sıra konferans salonu, kütüphane ve diğer sosyal tesisler vardır.
İstatistiklere göre Almanya'da yaklaşık 2 bin 800 cami bulunuyor.
Roma Camii (İtalyanca: Moschea di Roma), İtalya ve Avrupa'nın en büyük camisi. 30.000 m2 alan kaplar ve 12.000 kişi alır. Bina şehrin kuzeyinde, Monti Parioli eteklerinde, Acqua Acetosa mahallesinde yer alır.
Şehitlik Camii (Almanca: Şehitlik Moschee), Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan bir camidir. Dört katlı binada 1.500 kişi ibadet edebilmektedir. Komplekste ayrıca bir kültür merkezi ile bir bilgi ve toplantı merkezi bulunmaktadır. Camii, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından işletilmektedir.
Almanya'da en eskisi 1984 yılından itibaren olmak üzere yaklaşık 30 camide ezan okunuyor. Ancak Köln şehrinde hoparlörle ezan projesi ilk defa geçen yılın Ekim ayında kabul edildi. Almanya'da ezan okunması konusunda her şehirde geçerli olan tek bir kural yok.
İlgili 22 soru bulundu
Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adanadaki Sabancı ve Ankaradaki Kocatepe camilerinden sonra Türkiyenin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
Ani Antik Kentinde yer alan Ebul Manucehr Camii, Büyük Selçuklu Imparatorluguna bağlıdır ve Türkiyede ki ilk camidir. 1072 de inşa edilmiş olan cami Orta Asya Turk mimarisi izlerini taşımaktadır.
Dünyanın en büyük camisi Mescid-i Haram olarak bilinmektedir. Mescid-i Haram'ın kişi kapaitesi ise 850.000 civarındadır. Bu sayı bir ibadet alanı için oldukça fazladır. Buda Mescid-i Haram'ın ne kadar görkemli olduğunun kanıtıdır.
İsviçre genelinde 260'tan fazla cami ve mescit bulunmakla birlikte, ülkedeki Müslüman sayısı ile kıyaslandığında bu sayı oldukça düşük kalmaktadır.
Huaisheng Cami
Çin'deki en eski cami olarak bilinir.
Merhum Osmanlı mimari tarihçisi Ekrem Hakkı Ayverdi'nin yaptığı hesaplara göre, bugünkü Yunanistan hudutları içerisinde 3771 cami ve mescit tespit edilmiştir.
Bugün Çin'de aşağı yukarı 45.000 camii vardır. Flickr'de Çin camileri resim galerisi.
Raporda, 2010'da 2 bin 106 olan ülke genelindeki cami sayısının yüzde 31 artışla 2020'de 2 bin 769'a ulaştığı kaydedilerek, artıştaki ana sebebin ABD'deki Müslüman nüfusun göç ve doğumlarla çoğalması olduğu ifade edildi.
Büyük Bur Dubai Mescidi olarak da bilinen Bur Dubai Büyük Camii Dubai'deki en ikonik ibadet yerlerinden biridir. Şehrin tarihi bölgesindebulunan bu cami 1.200 kişilik kapasiteye sahiptir.
Habib-i Neccar Camisi, Antakya'nın 638 yılında Müslüman Arapların eline geçtiği dönemde inşa edilmiştir. Bugünkü Türkiye sınırları içerisinde inşa edilen ilk cami olduğu kabul edilmektedir.
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan 4 metrekarelik, çift minareli mescit dikkat çekiyor.
Gaziantep'in en büyük, Türkiye'nin ise ikinci büyük camisi Şahinbey Belediyesi'nce Akkent Mahallesi'ne inşa ediliyor. Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adana'daki Merkez Sabancı Camii'den de daha büyük olarak tasarlanan cami, 14 bin 700 m2'lik alana inşa ediliyor.
1. Endonezya. Endonezya cami sayısı da Suudi Arabistan'daki camiler gibi merak edilir. Dünyada en fazla Müslüman nüfusa sahip ülke olan Endonezya'da 818.634 cami vardır.
20.000 fazla İznik çinisiyle bezenen Sultanahmet Camii, kubbelerinin içindeki mavi süslemeler nedeniyle “Mavi Cami” olarak da anılıyor. Sultanahmet Cami ayrıca dünya üzerindeki ilk altı minareli camidir. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Sultanahmet, Türkiye'nin de en güzel camilerinden kabul ediliyor.
Mescid-i Şah, İsfahan - İran
İran'ın tarihi İsfahan kentinde bulunan Mescid-i Şah ülkenin en büyük camisidir. Geniş bir alan üzerine kurulu olan caminin özellikle kubbesi hayranlık uyandırır.
Avrupa'da en çok Müslüman'ın yaşadığı ülke olan Fransa'da çoğunluğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 6 milyon Müslüman bulunuyor. Fransa ezana sadece denizaşırı illeri olarak geçen Reunion ve Mayotte'da izin veriyor.
Amsterdam'da Halka Açık Ezan İlk Defa Kasım 2019'da Okundu
“Wet Openbare Manifestaties”) tarafından korunuyor. Ancak belediyeler ezanın süresi ve sesin desibeli konusunda kısıtlama getirme yetkisine sahip. Örneğin Leerdam şehri sadece cuma öğleden sonra dört dakika ezan okunmasına izin veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri