Aloe Vera. Bulunduğu ortamda havayı temizleme özelliğine sahip olan aloe vera bitkisi gece boyunca daha fazla oksijen alınmasına yardımcı oluyor. Bakımı ve çoğaltımı oldukça kolay olan aloe vera, oksijen azlığının sebep olduğu baş ağrısı, nefes güçlüğü gibi problemleri azaltarak uyku kalitesini arttırıyor.
Aloe Vera, havadaki formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeleri filtreleyen etkili bir bitkidir. Ayrıca, oksijen üretimi yapar ve havanın nemini artırarak solunum yolu problemlerini hafifletebilir. Yatak odasında bulundurduğunuzda hem hava kalitesini iyileştirir hem de hoş bir görünüm sunar.
Aloe vera da geceleri oksijen yaymaya devam ettiği için odanızın karbondioksit oranını azaltır ve havasını temizler. Ancak, aloe veranın yatak odanıza bir diğer faydası da havayı temizlemesidir.
Aloe vera: Aloe vera bitkisi, gece boyunca yaklaşık 6-7 mg/m³ oksijen salgılar.
İlgili 31 soru bulundu
Dünyadaki oksijenin % 90'lık kısmını algler sağlar.
Aloe Vera. İçeriğindeki vitamin, mineral, amino asitlerle vücuttaki stresin azalmasında rol oynayan aloe vera, her mevsim yeşil kalabilen uzun, sivri yapraklı bir bitkidir. Yapılan araştırmalarda aloe veranın bol oksijen üreterek hava kalitesini artırdığı belirlenmiştir.
Bilinenin aksine dünyada oksijenin ana kaynağını ormanlar değil okyanuslar oluşturuyor. Dünya yüzeyinin üçte ikisini kaplayan okyanus ve denizlerde yaşayan su yosunları, dünyadaki oksijenin yaklaşık yüzde 80'ini üretiyor.
Bitkiler gündüzleri fotosentez, geceleri ›ş›k enerjisi olmad›ğ› zaman solunum yapar. Bitkiler gündüzleri solunum yaparken karbon dioksit al›r ve oksijen verir; geceleri ise oksijen al›p karbon dioksit verir.
Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılır. Kendiniz evde krem yapmak isterseniz hazırladığınız kremin içerisine, bitkinin yapraklarından aldığınız jeli karıştırarak doğal bir aloe vera kremi elde edebilirsiniz. Yüzünüze ve vücudunuza ihtiyaç duyduğunuz oranda uygulayabilirsiniz.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
NASA'ya göre yatak odasında kesinlikle bulunması gereken 3 bitki aloe vera, İngiliz sarmaşığı ve areka palmiyesi. Araştırmaya göre, bazı bitkiler bahçemizde güzel göründüğü kadar evimizin içinde de faydalı olabilir.
Aloe vera bitkisi özellikle benzen ve formaldehit adı verilen toksinlerin havadan ayrıştırılması noktasında oldukça yararlıdır.
Peki, aloe vera evde nerede durmalı? Mayıs ayında balkona ya da dışarıya eylülden itibaren iç mekana almalısınız. Evinizde yaz mevsiminde balkonda kış mevsiminde ise iç mekanda konumlandırabilirsiniz. Güneş alan bir odanızda, direkt gün ışığına maruz kalmadan aydınlık yerlerde aloe veranız daha hızlı gelişecektir.
Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir. Aloe vera çiçeğini odanızın güneş alan bir noktasında konumlandırabilir, sağlıklı bir uyku için sunduğu faydalardan yararlanabilirsiniz.
Hepimizin çevresinde mutlaka, evinize aldığınız bitkiler hakkında aynı odada uyumamamız gerektiği, sağlığa çok zararlı olabileceğini söyleyen insanlar olmuştur. Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Birçok yapraklı bitki gibi kılıç çiçeği de gece boyunca karbondioksit çekip dışarıya oksijen salınımı yapar. Fotosentez esnasında bitki ayrıca ortamdaki benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi bileşiklerin seviyelerinin düşmesine katkıda bulunur.
Tüm bitkiler geceleri karbondioksit salmaz. Bazıları aslında gündüzleri karbondioksit ve geceleri oksijen açığa çıkararak tam tersini yapabilirler. Burada fotosentez tarafından üretilen oksijen hapsolur ve gün içinde kaçamaz.
Bütün bitkiler gündüz oksijen verirken, zeytin ve incir açları karbondioksit salınımı yapar. Gece ise diğer ağaçlar karbondioksit verirken, zeytin ve incir ağaçları ise oksijen vermeye başlar.
İğne yapraklı ağaçlar
Bir hektar iğne yapraklı orman yılda 30 ton oksijen üretmektedir. İğne yapraklı en çok oksijen üreten ve karbondioksit emen ağaçlar Ardıç, Çam, Köknar, Ladin, Mazı, Sedir ve Servi ağacıdır.
Dolayısıyla fotosentez yoluyla havaya oksijen veriyor olsalar da, bütün hücreleri fonksiyonlarını sürdürebilmek için oksijen tüketmek zorunda. Dolayısıyla karbondioksit ve güneş ışığı kullanarak ürettikleri oksijenin önemli bir kısmını solunum yoluyla tüketmek zorunda kalıyorlar!
Aloe vera bitkisi, güneş ışınlarından faydalanmayı çok sever. Bu nedenle bitkinin günde 6-8 saat ışık aldığından emin olmalısınız. Karanlığı sevmeyen bitkiye güneşin tüm ışınları da faydalı gelmez. Aloe vera bitkisi bakımı için pencere kenarı ve balkon gibi yarı gölgeli bir yer tercih edebilirsiniz.
Dolayısıyla onu mümkünse evinizde en çok güneş ışığı alan yerlerden birine koymalı, çok şiddetli rüzgarlardan, hava akımlarından ise korumalısınız. Kış aylarında -7 santigrat dereceye kadar dayandığı bilinen aloe vera için 8 ila 10 santigrat dereceler arası ise ideal olarak görülüyor.
Orkide geceleri oksijen yayar, bu yüzden yatak odası için mükemmel bitkidir. Onun sayesinde daha iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz. Diğer bir avantajı ise pek çok renkte çeşidinin bulunmasıdır. Bu nedenle yatak odanıza orkide koymak mükemmel bir dekoratif dokunuş yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri