Patlıcangiller familyasına ait bir bitki olan pepinonun ana vatanı Peru'dur. Son yıllarda ülkemizde de üretilmeye ve tüketilmeye başlanan pepino meyvesi, hem görünümü, hem de lezzetiyle kavuna benzer. Sağlık için çok faydalı olan pepino meyvesi, tatlı yapımında kullanılır.
Pepino (Solanum muricatum), patlıcangiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türü. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir.
Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır.
Tropikal bir meyve olan pepinonun tadı kavun, muz ve ananasa çok yakın. Kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan bu meyve kanser hücrelerinin yok olmasını sağlıyor. Hücre yenileyici ve kemik gelişiminde de önemli derece katkı sağlıyor. Pepino nedir, faydaları nelerdir?
Pepino, şekli ile şaşırtan tadıyla da şımartan bir meyve türüdür. Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir. İlk defa yiyen kişilerden kavuna çok benzer bir tat verdiği yorumu alınmıştır. Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır.
İlgili 40 soru bulundu
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Meyveleri belirli olgunluk düzeyine erişinceye kadar devamlı sulanmalıdır. Olgunlaşma sürecinde suyu pek sevmez, devamlı bol güneş ve temiz hava ister. Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür.
İşte pepino meyvesinin faydaları Pepino meyvesinin ana vatanı Peru. Son yıllarda Türkiye'de yetiştiriliyor.
Pepino'nun tadı kavun, muz ve ananasın tadını andırmaktadır. Meyve eti kısmı sulu ve kabuğu ince olan bir meyvedir. Meyvelerinin partenokarpik oluşması sonucu meyve içerisinde tohum bulunmamaktadır. Bu yüzden meyvenin tamamı yenebilir.
Bu meyve son zamanlarda ülkemizde de popüler hale gelmiştir. Türkiye'de de bu meyve sevilerek tüketilmektedir. Pepino meyvesi bizim ülkemizde dondurma amaçlı, meyve salatasının içinde ve garnitür olarak yenmektedir. Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur.
Pepino meyvesi tropikal bir meyve türü olarak biliniyor. Bu meyve kavuna, muz ve ananasa şekil ve tat itibari ile benziyor.
1 adet pepino kaç kalori? 1 Adet Pepino 26,00 kaloridir.
Çarkıfelek meyvesini tüketmek için öncelikle bu meyveyi ortadan ikiye kesin. İkiye ayırdığınızda her iki tarafta da çekirdekli bir kısım dikkatinizi çekecektir. Tatlı kaşığı yardımıyla bu çekirdekli bölümü yiyebilirsiniz.
Ayrıca içerdiği şeker kandaki şekeri dengelediğinden diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve türüdür. Üst solunum yollarına karşı bağışıklığı artıran bu besin aynı zaman da içerdiği kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirerek ağrıların oranını azaltır.
Toprak isteği bakımından fazla seçici olmayan pepino fidanı ılıman iklimi sever,+2 derecenin altında yaşamaz.Patlıcan familyasından olan bu bitki, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetişir. Tadı kavuna benzer. Çalı formunda büyüyen pepino bitkisini tohumdan üretimi uygun değildir.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Pomelo, yalnızca güçlü bir antioksidan olan C vitamini için günlük ihtiyacın %400'ünden fazlasını içermekle kalmaz, aynı zamanda diğer birçok antioksidan bileşiği de içinde barındırır. Pomelo meyvesi, kalp hastalığına bağlı iki kan yağı olan kolesterol ve trigliserit düzeylerini azaltarak kalp sağlığını artırabilir.
Bol suyu ve temiz havayı çok seven pepino fidanlarına gerekli şartlar sağlanıp, sıcaklığın 12°C ve 25°C olduğu ortamlarda dikimden 4-4,5 ay sonra meyve verir.
Pepinonun Faydaları
Bazı insanlar sağlık iksiri diye nitelendirdikleri pepino'yu çeşitli rahatsızlıklar için tüketirken bazıları da meyve olarak hatta cilt bakımı için tüketiyor. Pepino olgunlaşmadan ve olgunluk seviyesine ulaştığı meyve hâlinde de tüketilebiliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi'nde yetiştirilen pepino, her derde deva oluyor. Halk arasında 'armut kavunu' ya da 'dal kavunu' olarak bilinen pepino, kalp, şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi geliyor.
Pepino meyvesi sert mi yumuşak mı? Bu meyvenin dış kabuğu bir karpuz veya kavun kadar sert değildir. Oldukça yumuşak bir kabuk olduğundan dolayı rahatlıkla ve basitçe soyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri