Aloe vera gece boyunca sürekli olarak oksijen salıyor, bu da onu ideal bir yatak odası bitkisi yapıyor. Daha çok Noel'le ilişkilendirilen sarmaşıkk aslında yatak odası bitkisi olmak için çok ideal.
Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir. Aloe vera çiçeğini odanızın güneş alan bir noktasında konumlandırabilir, sağlıklı bir uyku için sunduğu faydalardan yararlanabilirsiniz.
Aloe Vera, havadaki formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeleri filtreleyen etkili bir bitkidir. Ayrıca, oksijen üretimi yapar ve havanın nemini artırarak solunum yolu problemlerini hafifletebilir. Yatak odasında bulundurduğunuzda hem hava kalitesini iyileştirir hem de hoş bir görünüm sunar.
Yaşam alanında yer verilen aloe vera, havadaki zararlı maddeleri emer ve insan sağlığına zarar vermesini önler. Bu etkiye sahip olan aloe vera, bakımı kolay olduğundan birçok odada bulunabilir. Özellikle de çalışma odası ve mutfak için önerilen aloe vera bitkisi sayesinde, evinizdeki kötü havayı temizleyebilirsiniz.
Aloe Vera. Bulunduğu ortamda havayı temizleme özelliğine sahip olan aloe vera bitkisi gece boyunca daha fazla oksijen alınmasına yardımcı oluyor. Bakımı ve çoğaltımı oldukça kolay olan aloe vera, oksijen azlığının sebep olduğu baş ağrısı, nefes güçlüğü gibi problemleri azaltarak uyku kalitesini arttırıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Aloe vera çiçeğinin konumu da bitkinin yetişmesi için önemlidir. Rüzgardan uzak tutarak bu çiçeğin daha uzun süre canlı kalmasına yardım edebilirsiniz. Güneşi doğrudan alması şart değildir; fakat güneşli bir odada olduğunda verimli şekilde büyür.
Aloe vera için en uygun ortam, doğrudan güneş ışığı almayan mutfak pencereleri ve güneşli balkonlardır. Aloe vera günde 6-8 saat güneş aldığında daha verimli büyür. Donma ihtimali yoksa yaz aylarında bitkinizi dışarıya koyabilirsiniz. Ancak soğuk havalarda bitkiyi korunaklı bir yere almak gerekir.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Muz ve Muz kabuğunun faydaları saymakla birmez insan sağlığına faydalı olduğu gibi bitki yetiltirmede ve çiçeklerin hızlı çiçek açmasında ve aloe vera jelinin yaprakda dolmasına yardımcı olur ve aloe vera köklerini güçlendirir ve aloe vera kök çürümesini engeller.
Hepimizin çevresinde mutlaka, evinize aldığınız bitkiler hakkında aynı odada uyumamamız gerektiği, sağlığa çok zararlı olabileceğini söyleyen insanlar olmuştur. Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Yatak odalarında yeşil
Paşa kılıcı, lavanta, aloe vera, yasemin, kurdele çiçeği, orman sarmaşığı ve gardenya sağlıklı uyku için kullanılabilecek başlıca bitkilerdir.
Aloe vera bitkisi, güneş ışınlarından faydalanmayı çok sever. Bu nedenle bitkinin günde 6-8 saat ışık aldığından emin olmalısınız. Karanlığı sevmeyen bitkiye güneşin tüm ışınları da faydalı gelmez. Aloe vera bitkisi bakımı için pencere kenarı ve balkon gibi yarı gölgeli bir yer tercih edebilirsiniz.
Dolayısıyla "Aloe vera kaç günde bir sulanır?" diye merak edenler için şunu söylemekte fayda vardır: Aloe vera neredeyse hiç suya ihtiyaç duymaz. Yani aloe verayı gereğinden fazla sulamak çürümesine yol açabilir. Yaz aylarında haftada 2 defa, kış aylarında ise haftada 1 kez sulamak yeterlidir.
Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Nemli toprağın aksine daha kumlu ve kuru bir toprak yapısını seven aloe vera bitkisi için kaktüs karışımı kullanılıyor. Bu karışım sayesinde bitki daha hızlı bir şekilde büyüyor. Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor.
Bazı bitkiler, gece oksijen salgılayan bitkiler olarak bilinir. Bu bitkiler, havada daha az karbondioksit ve diğer kirleticilerin olması için gece boyunca oksijen salgılarlar. Bu bitkiler arasında aloe vera, orkide, kaktüs, sucul bitkiler ve bazı palmiye türleri bulunur.
Araştırmalar, en iyi uyku deneyimi için yatak odasının 15.5 ile 19.5 santigrat derece olması gerektiğini belirtirler. Normal oda sıcaklığı ile kıyaslandığında rahatsız etmeyen derecede daha soğuk bir ortam olması gereken yatak odası, uyku için elverişli hale gelir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Yatak Odasında Çiçek Bulundurmak Zararlı mı? Yatak odasına uygun bitkiler beslediğiniz sürece ve tabii özel bir sağlık sorununuz yoksa odanızda yeşile kapı aralayabilirsiniz. Hatta bitkiler yatak odanızın ortamını değiştirerek mışıl mışıl uyumanıza bile yardımcı olabilirler.
Bitkinin en altında bulunan yaprağın karşı kısmından bu beyaz alanı bıçakla hafif bir şekilde kesin. Ardından yaprağı nazik hareketlerle sağa sola oynatıp çekin ve gövdeden ayırın. Bu aşamada yaprağın zarar görmemesi çok önemli. Kopardığınız yaprağı dilerseniz hemen bir saksıya ekebilir ve toprağı sulayabilirsiniz.
Aloe Vera bitkinizi evizin gün boyunca en uzun süre güneş ışığı alan noktasına yerleştirin. Karanlık veya gölge alanlarda mutlu olmayacaktır. Sık ve fazla sulamaktan kaçının. Bir sukulent cinsi olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve yazın 2 ila 3 haftada bir, kışın ise daha uzun aralıklarla sulayın.
Aloe vera canlandıran karışım nasıl yapılır? Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri