Yaka zinciri, isminden de anlaşılacağı üzere üst giyim seçeneklerinin yaka kısmına takılarak kullanılır.
Genellikle Erkeklerde Takım Elbisede Ceketin Sol Yakasına Takılarak Kullanılır. Rozet Kullanımı Firma ve Çalışanlarının Tanınmasının Yanı Sıra, Birlik veya Grup üyelerinin tanınması gibi Sebeplerle de Kullanılır.
Damat yaka çiçeği, smokinin veya takım elbisenin sol yakası üzerine çatal iğne ile tutturulmalıdır. Toplu iğne ile takılan yaka çiçekleri fotoğraf çekimleri ve düğün esnasında düşerek damadın sinirlerinin bozulmasına sebep olabilir.
Kravat iğnesinin ilk neden ve nasıl ortaya çıktığı bilinmemektedir. Aslında, en başlarda kravatı sabitlemek için kullanılan kravat iğneleri, şimdilerde ise kıyafetlere daha şık ve resmi bir hava eklemek için de tercih edilmektedir.
Broş Nereye Takılır? Broşlar, kıyafetlerin yaka, omuz ya da göğüs kısımlarına takılır.
İlgili 17 soru bulundu
Siyah takım elbise ve gri yaka zinciri kombininde ceketin sol tarafındaki yaka kısmına yaka zinciri takılır. Kadın ve/veya erkek kullanıcıların gömleğe yaka zinciri takarken gerek düğme gerekse yaka kısmını tercih etmeleri uygundur.
Günümüzde bir tanıtma, ödüllendirme ve bağlılık aracı olarak kullanılan rozet, genellikle erkeklerde ceketin sol yakasına, kadınlarda ise elbisenin sol göğüs kısmına takılmaktadır.
Gömlek yaka iğneleri ile kullanımında Kravat ve Papyona karşı harika bir alternatif.
Balen:Bluz ve gömlek yakalarında,iç çamaşırlarda kıvrılma, kırılmaları önleyerek formu korumak ve destek vermek amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle klasik erkek gömleklerinin yaka uçlarının kırılmaması için doğrudan tela üzerine dikilir veya alt yaka parçasına balen cebi dikilerek bu cep içine yerleştirilir.
Günümüzde bir tanıtma, ödüllendirme ve bağlılık aracı olarak kullanılan rozet, genellikle erkeklerde ceketin sol yakasına, kadınlarda ise elbisenin sol göğüs kısmına takılmaktadır.
Papyon takmak sadece ata yaka gömleklere özgü değildir. Çoğu kez düz yaka gömlek tipleri ile de bu güzel aksesuar kullanılabilir. Özellikle smokinden ziyade klasik takım elbiselerle birlikte kombinlenecekse düz yaka gömlekler tercih edilir. Papyonlar kullanıcıların beden özelliklerine göre dizayn edilebilir.
Yaka Çiçeğini Kimler Takar? Yaka çiçeğini çoğunlukla damatların taktığı düşünülse de damadın arkadaşları, sağdıçlar tarafından da kullanılabilmektedir. Hatta bu kadarla da sınırlı kalmayarak düğünde bulunan baba gibi önemli erkek davetliler tarafından da takılmaktadır.
Nişanda Yaka Çiçeği Takılır mı? Tabii ki! Nişan törenlerinde de damat yaka çiçeğinin takılması oldukça yaygın bir durumdur. Evlilik niyetinin resmi olarak duyurulduğu nişan törenlerinde hem gelin hem de damat adayının birbirinden farklı aksesuarlar takması oldukça normaldir.
Günümüzde bir tanıtma, ödüllendirme ve bağlılık aracı olarak kullanılan rozet, genellikle erkeklerde ceketin sol yakasına, kadınlarda ise elbisenin sol göğüs kısmına takılmaktadır.
1) Gömleğinizin yaka kesimine ve kirlenmiş yerini biraz ıslatın ve sabun sürün ve 15 dakika boyunca bir kenarda bekletin. 2) Daha sonra gömleği çamaşır makinesine atıp normal şekilde yıkayın. Çamaşır makinesinden gömleğini çıkardığınızda yakasının kirinin çıkmış olduğunu göreceksiniz. Kolay gelsin.
Broşun kullanımı, aslında kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. En yaygın kullanım şekillerinden biri, giysinin sol göğüs kısmında bulunan cep üzerine iliştirilmesidir. Ayrıca broşlar, kıyafetin yakasına, kemere, şala, çantaya, şapkaya veya eldivene de takılabilir.
GÖMLEK YAKA MODELLERİ
Düz yaka, yuvarlak yaka, Ata yaka, düğmeli yaka, şeritli yaka... bu seçeneklerden sadece birkaçıdır.
- Yayvan ve uçları hafif sivri olan İngiliz kesim yakalar, resmi ve şık ortamlar için idealdir. Kravatla çok hoş kombinlenir. - Düğmeli yakalar günlük giyimde rahat kullanılıyor ve kravatla da tamamlanabiliyor. - Brit yakalar, iş görüşmeleri için idealdir.
Balen gömlek yakasının daha sert ve dik durmasını sağlar. Balen takılı olduğunda gömleğinizi krvatlarınızda daha rahat kullanabilirsiniz. Baleni çıkardığınızda ise gömleğinizi kravat kullanmadan daha günlük kombinlerinizde de kullanabilirsiniz.
Spor, yakası düğmeli, kareli, koyu renkli gömlek kravat takılmamalıdır.
Yaka iğnesi, kıyafetlerin yakasında kullanılan ve dış görünüşü tamamlayan şık bir aksesuar çeşididir. Yaka iğneleri, hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yaka iğnelerinde özellikle metal ve bronz renklere rağbet vardır.
Bunlar; Kravat, papyon, kol düğmesi ve yaka iğnesidir.
KILIK KIYAFET SINIRLAMALARI
* Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. * İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.
Muharebe Harekatı
Hudut güvenliği kapsamında hakiki Alarm Reaksiyon ve Harekat görevlerinde (Muharebe Hava Devriyesi, Terörizmle Mücadele Harekatı vb.) 50 saat ve/veya 25 sorti ve üzeri uçuşu olan personele verilir.
Rozet, yakaya takılmak suretiyle bir grubu temsil eden metal, plastik vb. malzemelerden üretilen çeşitli geometrik şekillerde uygulanabilen bir aksesuardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri