Aloe vera ayrıca, cildinizi beyazlatır ve parlatır.
Aloe Vera: Pek çok kozmetik ürününde yer alan aloe vera bitkisi, cilt tonu eşitleme özelliği ile öne çıkar. Rutin aralıklarla cilde uygulanan aloe vera güneş kararmalarını önler. Birkaç damla aloe vera jelini pamuğa dökerek kararmış bölgeye uygulayabilirsiniz. İşlemi haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.
Cilt tonu eşitsizliği yaşayanların da çok sık tercih ettiği aloe veranın faydalarından bir diğeri de renk açıcı özellik göstermesidir.
Aloe vera beyazlatıcı krem, cilt tonunu açma ya da lekeleri azaltma amacıyla kullanılır. Aloe vera bitkisi, cilt için faydalı olan birçok besinin yanı sıra antioksidan içerir.
Aloe vera, cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olan yaşlanma karşıtı bileşenlerden oluşuyor. Yüz bakımında aloe vera özlü krem ya da jel kullanmak, nemin korunmasını destekliyor, cilde parlaklık veriyor, cildin elastikiyetini artırarak cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı oluyor.
İlgili 22 soru bulundu
Doğal yöntem olması cilde zarar vermeden temizlenmesini ve gözeneklerin sağlıklı bir şekilde kapanmasını sağlamaktadır. Aloe vera jelinin sivilce için yüze sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak günde iki kez den fazla uygulama zarar verici olabilir. Dozu ve kullanım sıklığı doğru olmalıdır.
Aloe veranın cildi direkt olarak güneşten koruma özelliği yoktur. Bunun yerine her zaman güneş kremi kullanmayı tercih etmelisin.
Aloe vera sivilce tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bitkinin jelini alarak doğrudan ciltteki sivilceli bölgelere uygulayabilirsiniz. Yarım saat kadar bekleyip daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.
Her gün kararma yaşanan bölge için aloe vera jeli kullanarak cilt renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz.
Yüksek dozda kullanımı vücut esansiyel elektrolit kaybına yol açabilmektedir. Özellikle diyabet hastalarının, böbrek problemleri olanların, chron ve ülseratif kolit hastalarının, hamile ve emziren kadınların, çocukların Aloe Vera kullanmadan önce doktora danışmaları önerilmektedir.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Aloe vera, doğanın mucizesi niteliğinde bir bitkidir. Bitkinin yaprağında bulunan özel jel formu cilt güzelliğini destekleyen bir yapı sunar. Koyu renk oluşumu, sivilce lekeleri, güneş lekeleri gibi farklı leke oluşumlarının düzelmesini destekler.
Aloe vera jeli cildin nem dengesini korumaktadır.
Daha parlak bir cilde sahip olmak için aloe vera jelini kullanabilirsiniz. Aloe vera jeli faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da vurgulana bir konudur. Saraçoğlu bu jelin cildi beslediğini ve yaşlanma belirtileriyle savaştığını söylemektedir.
Aloe vera kullanmadan önce mutlaka uzman doktora danışmanız gerekmektedir. Aloe veranın yan etkileri şu şekilde sıralanabilir: Aloe vera cildi tahriş edebilir. Müshil etkisi olan aloe vera, kramp ve ishale neden olabilir.
E vitamini yağı cildinizdeki koyu lekeler gidermede oldukça etkilidir. E vitamini yağı cilde düzenli aralıklara uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır cildin daha taze ve canlı görünmesine yardımcı olur. Kararan bölgelere dairesel hareketlerle uygulayın ve 1 saat sonra ılık su ile durulayın.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Melanin düzeyiniz genetik olarak belirlenmiştir fakat güneşe maruz kalmak da bunda önemli bir rol oynar. Cildi güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmaya çalışırken melanin düzeyi artar ve bu da ten renginin koyulaşmasına neden olur.
Bu şekilde hazır hale getirilmiş olan aloe vera maskesi cilde uygulanır. Maskenin cilde uygulanmasından sonra 15 dakika kadar bir süre beklenir ve sonrasında ılık su ile cilt durulanır. Eğer cilt yapısı hassas değilse bu maskeyi haftada iki defa uygulamak ideal olacaktır.
Ekstra kalın bir katman herhangi bir ek fayda sağlamaz. En iyi sonuçlar için, aloe vera jeli yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bırakın, daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Saf aloe vera jeli cildinizde çok uzun süre kalırsa kuruma etkisi olabilir.
Aloe Vera jeli, iltihap kurutucu ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, özellikle ağrılı sivilcelerin kurutulmasında oldukça etkili. Hatta bazı çalışmalar, mantar enfeksiyonlarını da gerilettiğini tespit etmiş. Akne ve sivilcelere ağrısı geçene ve iyice sönene kadar günde 3-4 defa sürebilirsiniz.
Aloe vera özü, vücutta kolajen üretimini doğal olarak artırmaya yardımcı olur, bu da ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinin görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olur. Kolajen kırışıklıkları azaltmada ve cildin sıkılaşmasında etkili olmaktadır. Ayrıca cildin esnekliğini de arttırır.
Aloe vera jeli uygulandıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Eğer ciltte uzun süre kalırsa, cildi gerer ve kurumasına neden olur. Ayrıca cilt tahrişine de yol açabilir. Bu yüzden en fazla 15 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır.
Aloe vera harika bir ev ilacıdır! Güneşten yanmış cildi yatıştırmak, makyajı çıkarmak, kaş jeli olarak, kabarcıkları yatıştırmak ve kirpiklerinizi güçlendirmeye ve büyütmeye yardımcı olmak için kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri