Tıp ve kozmetik alanında neredeyse 4000 yıldır kullanılan aloe vera; iltihap giderici ve ağrı kesici etkilerinin yanı sıra sindirim sistemi problemlerinin tedavisini destekleyici rol oynayabilir.
Mısır papirüslerinde aloe veranın anti inflamatuar, yani iltihap giderici ve ağrı kesici etkilerinden bahsedilmiştir.
Yaraların iyileşmesini hızlandırır
Aloe vera jeli, yaraların ve özellikle yanıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Aloe vera, bir polisakkarit olan glukomannan ve bir büyüme hormonu olarak bilinen giberellin içermektedir. Bu durum yaraların daha hızlı iyileşmesinde etkili olmaktadır.
Alternatif ve tamamlayıcı tıpta en sık kullanılan bitkilerden biri aloe vera'dır (1). Ciltteki sıyrıklarda ve güneş yanıklarının tedavisinde aloe vera içeren kremler kullanılmaktadır. Benzer ürünler eklem ağrılarının giderilmesi için de yararlıdır.
Aloe Vera jeli, iltihap kurutucu ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, özellikle ağrılı sivilcelerin kurutulmasında oldukça etkili. Hatta bazı çalışmalar, mantar enfeksiyonlarını da gerilettiğini tespit etmiş. Akne ve sivilcelere ağrısı geçene ve iyice sönene kadar günde 3-4 defa sürebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Uygulama direkt yapılabileceği gibi çeşitli malzemeler ile karışımlar, maskeler hazırlayarak etkisini hızlandırabilir, aynı zamanda daha fazla etki görebilirsiniz. İyileştirici özelliği oldukça fazla olan aloe vera doğal bir şifa kaynağı olarak çoğu cilt sorununa da iyi gelmektedir.
En iyi sonuçların sağlanabilmesi için, aloe vera'yı yüz bölgesinde yaklaşık 10 dakika kadar bir süre bekletmekte yarar olacaktır. Daha sonra yüz bölgesi soğuk su ile durulandıktan sonra kurulanmalıdır.
Aloe vera suyu, anti-enflamatuvar özelliği sayesinde eklem ağrılarına da iyi geliyor.
Aloe vera sivilce tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bitkinin jelini alarak doğrudan ciltteki sivilceli bölgelere uygulayabilirsiniz. Yarım saat kadar bekleyip daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı günde iki kere yaparsanız kısa zaman içerisinde etkisini görebilirsiniz.
Aloe Vera: Romatizma ve kireçlenme gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların azalmasına fayda sağlayan bir bitkidir. Çeşitli rahatsızlıkların tedavi aşamasında kullanılır ve ağrıyan bölgeye jel formunda kullanılabilir. Belli bir süre kullanımdan sonra kireçlenme ağrısını azalttığı bilinir.
Yüksek dozda kullanımı vücut esansiyel elektrolit kaybına yol açabilmektedir. Özellikle diyabet hastalarının, böbrek problemleri olanların, chron ve ülseratif kolit hastalarının, hamile ve emziren kadınların, çocukların aloe vera kullanmadan önce doktora danışmaları önerilmektedir.
Aloe vera bitkisinin içeriğindeki emodin ve aloin maddesiyle kanseri önlediğine dair çalışmalar yapılmıştır. Polisakkarit ve antrakinonlar ise gastrik salgıyı azaltarak mide ülserini önler. Diyabet ve semptomlarının da kontrol altına alınmasında rol oynarken, karaciğer üzerine koruyucu etki gösterir.
Aloe vera jelinin nemlendirme özelliğinden çok daha etkin bir şekilde faydalanmak istiyorsan, jeli gece yatmadan önce yüzüne sürebilirsin. Bu şekilde etkili bir uyku maskesi yapmış olursun.
Harici olarak kullanıldığında yanıklara, güneş yanığına, deri tahrişlerine, sıyrıklara ve küçük yaralara iyi gelir. Genital iltihaba ve sedefe de faydası vardır. Aloe jelin aktif bileşenleri acıyı ve iltihabı azaltır; derinin onarımını hızlandırır.
Aloe vera jel, kolajen üretimini arttıran bileşikler içerir. Bu sayede cildin hızlıca yenilenmesine yardımcı olur. Dolayısıyla vücutta, herhangi kaza sonucunda oluşan ve ciddi olmayan cilt yanıklarının tedavisi için kullanılır. Ayrıca aloe vera jel, tahrişler ve kesikler üzerinde de olumlu etki gösterir.
Aloe Vera Jel: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmaları kısa zamanda beyazlatan yöntemlerden biri aloe vera jelidir. Bunun için aloe vera ortadan ikiye bölünür ve içerisinde bulunan jel bikini bölgesine sürülerek bir müddet bekletilir. Daha sonra durulanır.
-Aloe Vera, cildi beslemeye ve yenilemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cilde ferahlık verir. -Sudan çok daha kolay bir şekilde cilde nüfuz eder. -Cilt ve saç için kullanıma uygundur.
Evde yetiştirilen aloe vera bitkisi içinden çıkan jel direkt olarak yüze sürülebiliyor.
Aloe Vera bitkisinden bir yaprak alın ve ikiye bölün. İçindeki jeli veya “kristalleri” çıkartıp, bununla gözaltı torbalarınıza masaj yapın. Bu bitkinin pek çok yararlı özelliği arasında cildi nemlendirmek ve tonunu dengelemek de var.
Egzersiz: Ağrı ve yorgunluğun azalması için düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Egzersizin ardından eklemlerin etrafını saran kasların dayanıklılık seviyesi artar. Sıcak ve soğuk kompres: Hem sıcak hem de soğuk kompres eklem ağrılarını kontrol altına almaya yardımcı olur.
Diz ağrısına iyi gelen bitkilerin dize uygulanmasıyla dizlerdeki ağrılar hafifletilmektedir. Bunlar arasında defne yaprağı, bamya tohumu, zencefil ve zerdeçal yağı bulunmaktadır. Bunların dışında evde düzenli diz egzersizleri yapmak da diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmaktadır.
Bu jeli cilde, saça veya herhangi bir bölgeye direkt olarak uygulayabilirsiniz. Bunun yanında farklı karışımlar hazırlayarak da jelden yararlanabilirsiniz. Aloe vera jeli limon suyu, bal, yoğurt, zeytinyağı ve daha birçok ürün ile birlikte karıştırılabilir.
Yüzde maske olarak da uygulanabilen jel hem tek başına hem de farklı bileşenlerle karıştırılarak uygulanabilir. Aloe vera bitkisi ile formüle edilen yüz maskesi yoğun nemlendirici etkisi ile cildin tazelenmesine yardımcı olur.
Aloe verayı uzun süre saklamak için, buzlukta dondurma yöntemini kullanabilirsiniz. Bu şekilde 1 yıla kadar muhafaza etmek mümkündür. Ancak jelin sıvımsı yapısını kaybetmek istemiyorsanız, içerisine aynı miktarda bal koyup karıştırarak buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri