Farklı mobilya türlerinde kullanılmasının sebebi birçok açıdan avantajı olmasıdır. MDF yapısal olarak ısıya karşı yüksek dayanıklılık sağlayan bir malzemedir. Isı ile temas ettiğinde sağlam yapısından ödün vermez. Nemli ortamlarda kolaylıkla bozulma göstermez, neme karşı dayanıklılığa sahiptir.
MDF'nin kullanım ömrü kullanış tarzı ve ürünün maruz kaldığı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu anlamda ham MDF ömrü 10 yıl olurken MDF Lam ömrü ise 20 yıla kadar çıkmaktadır.
MDF, ağaç parçacıklarının suntadan çok daha yoğun bir şekilde bir araya getirilmesi ile oluşturulur. Bu nedenle, sunta ile kıyaslandığında hem fiziksel darbelere hem de rutubet vb. ortam şartlarına dayanıklılığı oldukça yüksektir. Suntalam, kalite açısından MDF'ye oldukça yakındır.
MDF malzemesinin tercih edilme nedeni ağır yük taşıyacak güçte ve kalitede bir malzeme olmasıdır. Ayrıca güzel boyanmış bir MDF malzemesinin görüntüsü ahşap gibidir, çok şık bir görüntü verir. MDF gardırop, MDF dolap, MDF kitaplık gibi birçok ürünü yıllarca sağlam bir şekilde kullanabilirsiniz.
Cevabını en merak ettiğiniz sorulardan bir diğerinin ise “MDF dayanıklı mıdır?” olduğunu biliyoruz. Evet; ısıya ve neme dayanıklı MDF'ler bulunur. Fakat MDF'den üretilen mobilyaların ne derece ısıya ve neme dayanıklı olduğunda, kullanılan MDF kaplama malzemelerinin de etkisi büyüktür.
İlgili 40 soru bulundu
Ancak çıplak MDF levhalar suya maruz kaldığında suyu emme eğiliminde olurlar. Bu nedenle, özellikle ev dekorasyonunda MDF kullanımını tercih edenlerin nem ve suya karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Uzun ömürlü bir kullanım için laminasyon veya suya dayanıklı kaplamalar kullanmak daha güvenli bir seçenektir.
Dolayısıyla uzun yıllar kullanacağınız bir mobilya istiyorsanız mdf aradığınızı vermez. Aynı zamanda neme karşı direnci düşüktür. Ahşaba oranla çok daha hızlı suyu emer ve bunun sonucunda şişer.
· MDF suya dayanıklı bir malzemedir. Sunta ile üretilen bir mobilya ise su ile temas ederse zarar görebilir. Ancak MDF malzemenin suyla temas etmesi çok büyük bir hasara yol açmayacaktır.
İstikbal, salon masa takımlarını, ahşap, mdf, masif gibi malzemelerden modern ya da klasik temalarda üretiyor. İstikbal mutfak masa takımları cam yüzeyli, mdf gibi özelliklerde üretiyor.
MDF çeşitlerinden biri de duralit MDF'dir. Duralit, çok kolay işlenebilen bir levhadır. Dayanıklıdır ve deforme olma olasılığı azdır. Bu nedenle en çok tercih edilen MDF modellerinden biridir.
Ahşap, mobilya üretiminde kullanılan malzemelerin çoğunluğunu oluşturmaktadır. Kullanılan çeşitli ahşap malzemeler, mobilya üretiminde kalitenin belirleyicisi olarak kabul edilmektedir. Kaliteli ahşap, mobilyaların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından önemli bir kriterdir.
MDF mobilyalarını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır. Herhangi bir ticari temizleyici veya mobilya cilası kullanmaktan kaçının, çünkü bu tür ürünler, kullandıkça MDF mobilya yüzeyini matlaştırabilir.
MDF yapısal olarak ısıya karşı yüksek dayanıklılık sağlayan bir malzemedir. Isı ile temas ettiğinde sağlam yapısından ödün vermez. Nemli ortamlarda kolaylıkla bozulma göstermez, neme karşı dayanıklılığa sahiptir. MDF, geçtiği çeşitli üretim aşamaları sonucunda düz bir yüzeye sahip olur.
Şık Tasarıma Sahip MDF Masa Yorumları
Suya ve neme karşı dayanıklı olmasının yanı sıra mukavemet göstermesi nedeniyle tercih edilen MDF lam masa çeşitleri her zaman müşterilerin öncelikli tercihleri arasında yer alır.
MDF oldukça kullanışlı ve suya dayanıklıdır.
Mobilya markalarının kalitesi, ürünlerin tasarımı, malzeme kalitesi ve dayanıklılığı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak bazı markalar, kaliteli mobilyalarıyla tanınmaktadır. Bunlar arasında Varalli Luxury, Modoko, Doğtaş, IKEA, Lazzoni, Bellona, Natuzzi, Roche Bobois gibi markalar sayılabilir.
Suntalam ayrıca, üzerine monte edilen vidayı daha sıkı şekilde tutabilir. Bu yüzden de vidayla monte edilebilen mobilyaların yapımında sıkça kullanılır. Suntalam, suntaya kıyasla neme daha dayanıklıdır. MDF ise, suntalama göre suya ve neme karşı daha dirençlidir.
MDF (İngilizce: medium-density fiberboard), sert veya yumuşak ahşap kalıntılarını parçalayıp ahşap life çevirdikden sonra, yüksek ısı ve basınç altında mum ve reçine tutkal ile oluşan levha şeklinde tasarlanmış ahşap üründür.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Bianca Stella ile tüm ahşap yüzeyleri olduğu gibi MDF yüzeyleri de boyayabilirsiniz.
Ham MDF güzelce zımparalanır ve boya yapmaya hazır hale getirilir. Yeterli miktarda fırçaya yüklenen boya yüzeye uygulanır. Boya kuruduktan sonra dilediğiniz stencil şablonu yüzeye yerleştirilir ve üzeri tercihen yüzeyin zıt rengine boyanır.
MDF, medium density fiberboard kelimesinin kısaltması olan yani orta yoğunluklu lifli levha anlamındaki mühendislik ürünü, sağlıklı bir ahşap mobilya malzesidir.
MDF daha güçlü bir yapıya sahiptir yani statik olarak daha dayanıklıdır. Suntanın mukavemet değeri MDF'ye göre düşüktür. MDF'ye freze işlemi yapılarak şekil verilebilir; suntada ise bu mümkün değildir. Ham MDF'nin yüzeyi daha pürüzsüz ve homojendir; bu sebeple boyamaya ve şekil vermeye daha uygundur.
Yangına karşı dayanıklı MDF levhalar aleve karşı üstün mukavemete sahiptir ve aleve maruz kaldıkları durumlarda doğal ahşabınkinden fazla duman çıkarmazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri