Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır. Konjenital diş eksikliği olan hastaların tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir. Fakat ben 2014 yılı itibari ile bir devlet kurumunda çalışmadığım için bir devlet desteği ile bu ameliyatı yapmam söz konusu değildir.
Türkiye'de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.
Çene ameliyatı fiyatları 2022 yılında tek çene olarak yapıldığında 8.000 TL ile 12.000 TL aralığındayken, çift çene ameliyatı fiyatları 12.000 TL ile 16.000 TL fiyat aralığındadır. Ortognatik cerrahi fiyatları, hastanın kapanış bozukluğuna ve rahatsızlığının derecesine bağlı olarak belirlenmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
İlk 15 gün sıvı diyet önerilir ve ilaçları reçete edilip hastalar taburcu edilir. İyileşme hızına göre sonrasında sırasıyla püre kıvamında yiyecekleri (15 gün) ve ardından da yumuşak kıvamlı katı yiyecekleri (15 gün) tüketebilir. Hasta ameliyattan 6 hafta sonra normal beslenme düzenine geri dönebilir.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
Çene Ameliyatı Hangi Yaşta Yapılır? Erken yaşlarda yapılan kemik ameliyatlarında, kemik gelişimi etkilenebileceği için genel olarak çene ameliyatları da 18 yaşından sonra yapılır.
Kimi durumlarda ameliyat sonrasında yüzde şişme, diş kayıpları, alt dudakta his kaybı, küçük kan sızmaları ya da bulantı gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu rahatsızlıkların kısa süre içerisinde müdahaleye gerek kalmadan geçmesi beklenir. Aksi durumda doktorunuza danışmanız oldukça önemlidir.
Çene cerrahisi, ağız cerrahisi ve maksillofasiyal cerrahi uzmanları tarafından yapılır. Çene cerrahisi genellikle genel anestezi altında yapılır ve hastaların yaklaşık 2-4 gün hastanede kalması gerekir. Yamuk çene ameliyatı genellikle ağız içerisinden yapılır.
Ameliyat ile çeneye uygulanan estetik işlemler kalıcı etkiye sahiptir. Ancak ameliyatsız tekniklerle çene dolgunlaştırma, yağ enjeksiyonu gibi estetik tedavilerinin etkisi geçici olabilecektir.
Dişlerin düzgün dizilmesi için ameliyat olunmasına gerek yoktur, ancak çeneler yanlış kapanıyorsa bazı durumlarda çene ameliyatı olmadan, çenelerin düzgün ve ideal kapanmaları sağlanamayabilir. Önemli olan tedavi planın hastaya tam olarak anlatılması ve hastanın onayı alındıktan sonra tedavinin uygulanmasıdır.
Çene tedavisinin yanı sıra dişlerinde bozukluk yaşayan hastalarda belirli bir yaş sınırlaması olmamaktadır. Diş bozukluğunu tedavi ettirmek isteyen veya diş teli kullanmak isteyen her yaştaki hastalar bu tedaviye başvurabilirler.
Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır. Konjenital diş eksikliği olan hastaların tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
Alt çene gelişim geriliği istenmeyen birçok durumun oluşmasına sebep olur. Çoğu hasta ya da velisi estetik görünüş bozukluğu nedeniyle kliniklerimize tedavi amacıyla başvurmaktadır. Ancak alt çene geriliği estetik dışında konuşma ve çiğneme fonksiyonunda bozukluklara da yol açmaktadır.
İleride çene ameliyatına gerek kalmadan yüz maskesi ile çene problemleri ve yüz profili kalıcı olarak düzeltilebilir. - 10 yaşından büyükse ve tedavi için geç kalınmışsa yine yüz maskesi ile yüzde yüz olmasa da ameliyat olmadan bir düzelme sağlanabilir. - Hiç tedavi imkanı bulamamış yetişkinlerde ise diş teli ile ...
Çene ve yüz kemiklerine yönelik ilerletme ve geriletme ameliyatları hasta uyutularak yani genel anestezi altındayken yapılır. Ameliyatlar 2,5- 4 saat arasında sürer.
Ağız içinden yapılan kesiler de hiçbir iz kalmamaktadır. Genelde doktorların tercihi de bu yöndedir. Yalnız alt dudakta ve damakta hissizlik oluşabilmektedir. Boyundan yapılan kesiler de ise hastanın cilt tipine göre hafif izler kalabilmektedir.
Çene ameliyatı için ağız içinden ya da çenenin alt kısmından kesi açılmaktadır. Bazı durumlarda her ikisinden de kesi açılabilir. “İz kalır mı?”, tedavi için açılan kesiler ağız içinde yer aldığı için operasyon sonrasında kesi izi oluşmamaktadır.
Bu operasyonlar estetik amaçlı yapılmazlar ancak üst çene ameliyatlarıyla hastanın burnunun ucunda olumlu ve olumsuz birçok değişiklik olur. Bu değişiklikler çeşitli işlemlerle büyük oranda hastaya uyumlu hale getirilir ve çenelerin normale dönmesiyle de hasta, daha estetik bir görüntü kazanır.
Alt çene darlığı ameliyatsız şekilde hastalar yaklaşık 9 yaşına gelene kadar hareketli aygıtlar kullanılarak tedavi edilebilir. 9 yaştan sonra ise büyüme gelişiminin tamamen durmasının ardından ameliyat ile genişletme yapılabilir.
Günümüzde ortognatik cerrahi ameliyatı olan hastalar, müdahalenin ardından ilk 2 gün sonunda çenelerinde bağlama gerçekleştirilir. Söz konusu sürenin ortalama olarak 7 gün ile 10 günlük bir periyodu alır.
Diş ve Çene ameliyatları sonrası hafif ve orta seviyede ağrı olması normal kabul edilmektedir. Bu ağrılara yönelik, doktor en uygun ağrı kesicileri reçete edecektir.
Çene estetiği ameliyatlarını ortodonti uzmanı ve çene ameliyatlarında uzman bir plastik cerrah yapabilir. İlk olarak dişlerin çeneye uyumunun da sağlanması gerekir. Hastanın problemine göre sadece alt çene, üst çene ameliyat edilebildiği gibi her ikisi de aynı anda ameliyat edilebilir.
Genellikle yaklaşık 10 hafta süre ile çiğnemeden beslenmek gerekir. Ameliyat sonrası en azından ilk 7-10 gün sadece sıvı gıdalar ile beslenmeniz gerekir. Doktor size ne zaman çiğnenmeyecek türde beslenmeye geçeceğinizi ve ne kadar süre buna devam edeceğiniz konusunda bilgi verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri