Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Alt kiraya vermesi tahliye sebebi mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Alt kiraya vermesi tahliye sebebi mi?

Kiralananın izinsiz olarak alt kiraya verilmesi halinde kiraya veren tahliye davası açabilir. Alt kiracının kötüniyetli olması halinde kendisinden ecrimisil talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Alt kira tahliye sebebi midir?

Habersiz biçimde gayrimenkulün alt kiraya verilmesi, sözleşmeye aykırılık ve fesih sebebidir. Sözleşmeye açıkça aykırı davranan ve ihlal eden kişi sonuçlarına katlanmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Alt kiracı tahliye edilebilir mi?

Alt Kiracı Nasıl Tahliye Edilir? Asıl kiracıya karşı tahliye kararı alınıp icra yoluyla tahliyesine gidildiği zaman alt kiracının tahliyesi sağlanır. Asıl kiracının icra yoluyla tahliye edileceği durumda alt kiracı kiracılık sıfatının devam ettiği iddiasında bulunamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oner.av.tr

Alt kiracı kirayı kime öder?

Bu cümleden olarak, ilk kiracı, alt kiracıya kiralanan şeyi kullanması için teslim etmekle; ikinci kiracı da kira parasını kendi kiralayanına (ilk kiracıya) ödemekle yükümlüdür. Zira alt kira, tamamen kira sözleşmesi hakkındaki hükümlere bağlı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadoluhukuk.com.tr

Kiracı kiralananı alt kiraya verebilir mi?

Üçüncü olarak ise Borçlar Kanunu'nun 321.mad.'nde de alt kira sözleşmesi düzenlenmiştir. Buna göre; “Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

TRT Haber - Kira sözleşmesinin devri, alt kiralama yasak mı? Av. Aylin Esra Eren

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Alt kiralamanın cezası nedir?

Alt kira yasağına aykırılık halinde herhangi bir cezai yaptırım bulunmamaktadır. Daha basit bir şekilde söyleyecek olursak bu durumda herhangi bir hapis cezası bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Alt kiraya vermek suç mu?

Türk Borçlar Kanunun alt kira ve kullanım hakkının devri başlıklı 322. maddesi şu şekildedir: Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oner.av.tr

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Kiracının kiraladığı şeyi bir başkasına kiraya vermesine ne ad verilir?

Bir diğer olası durum da, kiracının, kira sözleşmesinden doğan kiracılık haklarını, üçüncü bir kişiye devretmesidir. Bu husus, Türk Borçlar Kanunu'nda “kiranın devri” olarak, 6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun'da ise “kira sözleşmesinden doğan istifade hakkının devri” olarak düzenleme alanı bulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nek.istanbul.edu.tr

Akde aykırılık nedeniyle tahliye davası ne zaman açılır?

Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin 16.01.2018 tarih E:2016/8658 ve K:2018/173 sayılı kararına göre, akde aykırı davranışlar aleniyet kazanmadığı sürece, ihtarname çekilmesi dava şartıdır[8]. Dava açma süresi ihtarname çekildikten sonra bir aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Hangi hallerde kiracı tahliye edilebilir?

Evin yeniden yıkılıp yapılması ya da onarılması gerektiği mahkeme yoluyla ispat edilirse kiracı tahliye edilebiliyor. Ayrıca kira sözleşmesi bir yıllık yapılmışsa ve süresi dolmuşsa kiracı çıkarılamıyor. Kanun, 10 yıllık uzama süresi öngörüyor. 10 yılın sonunda ise ev sahibi kiracıyı tahliye edebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Eski Kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Ev sahibi hangi durumlarda tahliye isteyebilir?

Ev satışından sonra ev sahibi, kiracıya ihtarname çekerek 6 ay içinde evden çıkmasını talep edebilir. Kiracının eve özensiz davranması ve komşularla iyi geçinmemesi durumunda ev sahibi, kiracının tahliyesini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Tahliye taahhüdü alt kiracıyı bağlar mı?

Kiralanan kiracı tarafından bir başkasına kiraya verilebilmektedir. Bu durumda kiracı ile kiracının kiraya verdiği kişi arasında alt kira sözleşmesi kurulmuş olmaktadır. Bu durumda asıl kiracının verdiği tahliye taahhüdü alt kiracıyı da bağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevinozsekerkarabudak.av.tr

Kirayı geç yatırmak tahliye sebebi mi?

Kiracı kirayı geç ödüyor veya hiç ödemiyorsa, aynı kira yılı içinde yapılacak 2 haklı ihtarla kiracının tahliyesi istenebilir. Tahliye davası kira döneminin bitiminde açılabilir. Kira ödeme zamanlarının net bir şekilde tespiti için kiranın banka havalesi yoluyla alınması ıspat açısından faydalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysedenizoral.av.tr

Kiracının evinin olması tahliye sebebi mi?

Kiracının Kendi Evi Varsa Tahliye Edilebilir Mi? Kira sözleşmesini sonlandırma sebeplerinden birisi de kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe sınırları içerisinde oturmaya elverişli bir konutunun bulunması halidir. Türk Borçlar Kanunu m.352/3 uyarınca söz konusu tahliye nedeni düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Kiracının elinde kontrat yoksa ne olur?

Kira sözleşmesinin yazılı olması şartı aranmadığından dolayı kontratın bulunmadığı durumlarda dahi kira sözleşmesi bulunabilecektir. Kiracı hukuka aykırı olarak tahliye edilemeyecek, haklarını kullanması engellenemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kontrat olmayınca ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesinin yazılı olması şart değildir. Yazılı kira sözleşmesi olmasa da kiracı evden çıkartılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Ev sahibi kiraya fazla zam yapmak isterse Kiraci ne yapmali?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Yeni ev sahibi, kiracıyı ancak, haklı nedenlerle tahliye edebilir. Haklı nedenler, kiracının kira bedelini ödememesi, kiralananı tahrip etmesi veya kiralananı başka amaçla kullanmak gibi nedenlerdir. Yeni ev sahibi, kiracıyı tahliye etmek isterse, kiracıya en az 30 gün önce yazılı olarak bildirimde bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Ev sahibi ihtarname gönderdi ne yapmalıyım?

Kiracı 7 gün içinde itiraz etmez ve 30 gün içinde de ödemeyi yapmazsa mal sahibi İcra Mahkemesi'ne yapacağı başvuru ile tahliye talep edebilir. Mal sahibi ihtarname gönderdikten sonra tahliye davasını Sulh Hukuk Mahkemesi kanalıyla da talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ghdernegi.com

Ev sahibi kiracıyı kaç yıldan sonra çıkarabilir?

10 yıllık kiracının tahliyesi için 10 uzama yılının tamamlanması gerekir. Türk borçlar kanunu 347. maddesine göre 10 yılını dolduran kiracı hiçbir sebep gösterilmeksizin tahliye edilebilir. Buna göre; 10 yıllık sürenin ne zaman başlayacağı hususu üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Ev sahibi kiraya fahiş zam yapabilir mi?

8 Haziran 2022 tarihli TBBM genel kurulunda kabul edilen geçici kanun 2023 yılında da uzatıldı. “Ev sahibi kiraya en fazla ne kadar zam yapabilir?” diye merak ediyorsanız, 2023 yılı dönemi boyunca ev sahipleri kiraya en fazla %25 zam yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Ev Sahibi yıl dolmadan kiraya zam yapabilir mi?

Yeni dönem kira parasına TÜFE oranında artış yapan eski kiracıdan, ev sahibi ek zam talep edebilir mi? *Kira hukuku uzmanı avukat Olcay Göçüm'e göre, beş yıllık süre dolmadan yeni ev sahibi, satın aldığı evde oturan mevcut kiracıdan, kanun gereği TÜFE oranında artış dışında kira artışı isteyemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ihtiyaç nedeniyle tahliye edilen ev kiraya verilir mi?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası neticesinde kiracının tahliyesi gerçekleştikten sonra kiraya veren nezdinde “yeniden kiralama yasağı” söz konusu olacaktır. Kiraya veren; tahliye edilen taşınmazı 3 yıl boyunca, haklı bir sebep olmadıkça, tahliye edilen kiracıdan başka bir kişiye kiralayamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT