BDDK, 2023 yılında yayınladığı kararla, kartla yapılan altın alışverişlerinde taksit sayısını 6 aya kadar sınırlamıştır.
Mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit 12 aydan 9 aya indi. TV alımında fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için taksit 4 ay oldu. Fiyatı 120 bin TL ve altında olan taşıt alımında kredi vadesi 60 aydan 48 aya indi. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 3 aya indi.
Kredi kartı ile altın olmak yasal olarak mümkündür. Külçe ve basılı altın olmadığı müddetçe 8 aya kadar vadelendirme olanağı da vardır. Bazı kuyumcular taksitlendirmeye yanaşmasalar bile banka tarafından tüketicilere 3 taksit imkânı verilmektedir.
Kredi kartı ile ödemelerde (külçe altın, 22 Ayar Bilezik ve ziynet/sarrafiye* altın ürünleri hariç) pırlanta, elmas ve altın takı alışverişlerinizde 8 taksit imkanından faydalanabilirsiniz.
Özellikle kredi kartına taksit yaparak altın almak da mümkündür. Kredi kartına getirilen 15 bin lira nakit avans sınırı kaldırıldı.
İlgili 35 soru bulundu
Kredi kartı ile altın alırken ödenen komisyon oranı, bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Genellikle, bankalar %2 ila %5 arasında bir komisyon oranı uygular. Örneğin, kredi kartı ile 1000 TL'lik bir altın alışverişi yapılırsa, 1020 TL ila 1050 TL arasında bir ödeme yapılması gerekir.
Kredi kartı altın alımlarında taksitlendirme yapılır ve taksit sayısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 24.10.2019 tarihli ve 8632 sayılı kararı sonrası basılı altın (gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet) ve külçe halinde olmayan tüm altınlar için 6 aya kadar olabilir.
Kredi kartı taksitlendirme süresi mobilya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin kredi kartı harcamalarında dokuz aydan on iki aya çıkarıldı. Kurul ayrıca kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına karar verdi.
Genellikle kuyumculardan satın alınan altın zaman içerisinde yatırımcısını sevindirebiliyor. Kredi kartıyla altın alınıp alınamayacağı ise merak ediliyor. Kredi kartıyla altın alınabilme olanağı mevcuttur. Ayrıca kredi kartıyla alınan altın için taksit yapma imkanı da vardır.
Kuyumda yasal mevzuatla BDDK kararı gereği en fazla 3 taksit yapılmaktadır.
750 TL ve altındaki temassız alışveriş işlemlerinizi şifre girmeden gerçekleştirebilirsiniz. Sanal kart oluşturarak güvenli alışveriş yapabilirsiniz. 250 - 10.000 TL aralığındaki işlemleri, yasal taksit sınırları çerçevesinde kar paysız olarak 2,3 ve 4 taksit seçenekleri doğrultusunda taksitlendirebilirsiniz.
Bireysel müşterilerin yasa gereği ziynet, külçe altın gibi külçe ve basılı haldeki altın kategorilerinde taksitle satın alma imkanı bulunmamaktadır.
Kuyumcuda kredi kartı, kuyumcunun tercihine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kuyumculardan altın satın almak isteyen vatandaşlar kredi kartı ile altın satın alabilir. Dolayısıyla, kredi kartıyla altın almak istediğinizde, bankanızla iletişime geçerek mevcut politika ve limitler hakkında bilgi almanız önemlidir.
04.09.2020 tarihinde değişen "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik" ile ihtiyaç kredisi maksimum taksit sayısı 60 aydan 36 aya çekildi. Değişikliğin yapıldığı tarihinden önce kullanılan ihtiyaç kredileri için de aynı şekilde yapılandırma vadesi en fazla 36 ay olacak şekilde düzenlendi.
KREDİ KARTI HARCAMALARINDA TAKSİT KALKTI MI 2023? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı harcamalarına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında artık taksit yapılamayacak.
Kuyumcularda Kredi Kartı Yeniden Kullanılabilecek. Merkez Bankası Kararını Geri Aldı - YouTube. Merkez Bankası hafta başında yayınladığı genelgede bankalara kuyum alışverişinde kredi kartı kullanıldığında, kullanılan miktarın yüzde 30'u kadar menkul kıymet tesisine mecbur bırakılacağını bildirdi.
BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi.
Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz”.
Kredi kartının amacı dışında kullanımına sınır geliyor. Özellikle nakit çekim ve altın alımı frenlenecek. TCMB belirli bir limitin üzerindeki bireysel kredi kartları vasıtasıyla yapılan nakit çekimi ve kuyum harcamalarının kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.
Yeni düzenlemeye göre kredi kartında taksit sınırı 9'dan 12'ye çıkarılırken; kredi kartı borçlarının 72 aya kadar yeniden yapılandırılması öngörülüyor. Tüketicinin kullanacağı konut kredisi katılım oranından, kart kullanım limitine işte yeni düzenlemeden başlıklar. - Genel kredi taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı.
Kredi kartı üzerinden nakit çekilmesi durumunda en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor. Ayrıca bankalar kendi inisiyatifinde daha düşük bir taksit sayısı da uygulayabiliyor.
Düğün, nişan gibi özel günlerde de sıkça tercih edilen 1 Çeyrek Altın 18 mm çapında ve kulpsuz hali 1.75 gram ağırlığındadır.
10 gram altın ne kadar ve kaç TL? Gram altının bugünkü alış fiyatı 1649,03 TL, satış fiyatı 1649,32 TL'dir. Gram altın en son 28.09.2023 - 08:04 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 10 Gram Altın 16493.2 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Çeyrek Altın Hesabı, fiziki olarak getirdiğiniz altınlarınızı talep etmeniz durumunda bankanın belirlemiş olduğu şubelerden, Darphane üretimi yeni tarihli çeyrek altın olarak alabilirsiniz. Çeyrek Altın Hesaplarınızdaki altınları Türk Lirasına dönebilir, Çeyrek Altın Hesaplarınız arasında virman/havale yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri