Bu yöntem için gerekli olan malzemeler su, tuz ve alüminyum folyodur. Alüminyum folyo ile sardığınız bir kabın içerisine tuz ve su ekleyerek altın eşyalarını bu suyun içerisine koymalısınız. Birkaç saat tuzlu su içinde bekleyen aksesuarlarınızı çıkarıp kuruladığınızda kirlerden arındığını göreceksiniz.
Kararan saat kordonu malzemesinin altın veya çelik olması gibi durumlara bağlı olarak hazırlanan temizleme suyu da değişir. Altın rengi kordonlar için beyaz sabun ya da amonyakla hazırlanan suyun etkili olduğu düşünülür.
Kordonu saatten çıkarın ve hafif bir sabunlu su ile ıslatılmış bir bezle veya mikrofiber bezle kordonu silin. Kordonu parlatmak için bir metal cilası kullanın. Cilayı bir bez veya mikrofiber bez üzerine sürün ve kordonu yavaşça ovun. Parlatma işlemi tamamlandığında Saatinizi ılık bir su ile iyice durulayın.
Metal kordonu bulaşık deterjanlı sudan çıkarıp, ardından yine yumuşak bir bez ya da kurutma makinesinin soğuk üfleme kısmıyla kurumasını sağlayın. Metal kordonu eski parlak haline kavuşturmak için yumuşak bir bezin üzerine cam spreyi sıkıp kadranı ve kordonu güzel bir şekilde silin.
Ben silikon kordonlu saatlerimin kordonlarını (özellikle açık renk olan) kir tutmasını engellemek için bu nedenle sık sık eski diş fırçası ile temizlerim. Islak ve sabunlu bir bez yardımıyla temizleyebilirsin. deterjan veya sabunla yoğurduktan sonra eski bir diş fırçasıyla lekeler çıkana kadar fırçalayın.
İlgili 41 soru bulundu
Oldukça yumuşak bir fırça kullanın. Fırça ne kadar yumuşak ise işlem o derece başarılı olacaktır. Çünkü sert kıllı fırçalar takıların yüzeyine çizerek zarar verebilir. Özellikle takınız som altın değil altın kaplama ise sert kıllı fırçalar takınızın yüzeyini çizebilir ve altın tabakasını tamamen kaldırabilir.
Saatinizi parlatmak için veya parlaklığını uzun süre koruması için günlük rutinler oluşturabilirsiniz. Örneğin saatinizi her gün çıkardıktan sonra kuru ve yumuşak bir bez yardımı ile silebilirsiniz. Beziniz kesinlikle sert olmamalı çünkü sert bezler saatinizin camını çizebilir.
Saat Çeşitleri ve Temizleme Yöntemleri
Az miktarda sabun ile nemlendirilen ve tüy bırakmayan bir bez yardımıyla metal saatlerin temizliği pratik bir şekilde yapılabilir. Kordon formu çok katmanlı olduğu için aralara ulaşmayı kolaylaştıracak sivri uçlu bir obje ile temizlik detaylandırılabilir.
Sirke, bakır cezve ya da çaydanlık gibi ürünlerin ilk günkü gibi parlak olmasına yardım eden doğal malzemedir. Sirkeyi parlatmak istediğiniz ürünün üzerine spreyle sıkın ve nemli bir bezle ürünü silmeye başlayın. Sirkenin değdi her bakır yüzey anında parlamaya başlayacaktır.
Sirkeyi sıcak suya ekleyin ve karıştırın. Çelik takıları karışıma batırın ve 5-10 dakika bekletin. Takıyı çıkarın ve temiz ve yumuşak bir bez veya fırça ile nazikçe ovalayın. Takıyı soğuk su ile durulayın ve kurulayın.
İmitasyon Takıları Parlatmak
İmitasyon takıların parlatılması işlemi için gerekli olan tek şey limon ve karbonat oluyor. Takıları limonu karbonata batırarak iyice ovun. Ardından sıcak suda bekletin bu şekilde imitasyon takılarınızı da parlatabiliyorsunuz.
Karbonat ve su: Karbonat ve su karışımı, altın takılarınızı temizlemek için etkili bir yöntemdir. Karbonatı su ile karıştırarak bir macun yapın ve yumuşak bir fırça kullanarak takılarınızı bu macunla temizleyin. Daha sonra takılarınızı ılık su ile durulayın ve bir bezle kurulayın.
Beyaz altın parlatma işlemi için yumuşak bir bez ve deterjanlı ılık su yeterli olacaktır. Deterjanlı ılık su içerisinde beklettiğiniz beyaz altınlarınızı bez yardımı ile nazikçe ovalayarak parlatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kordonda inatçı lekeler, pas veya eski kirler varsa, kiri nemli yumuşak bir diş fırçasıyla nazikçe çıkarın. Kalıntıların birikmesini ve cildi tahriş etmesini önlemek için lütfen kordonu organik çözücülerle (el dezenfektanı, sabunlu su veya diğer asidik çözücüler gibi) temizlemekten kaçının.
Amonyak hemen herkes tarafından bilinmekte olan bir üründür. Kararmış olan altınların parlaması için kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Su ve amonyak karışımında bekletilmekte olan altınlar birkaç dakika sonra çıkarılarak durulanmaktadır. Ardından oldukça parlak bir altın görünümü elde edilmektedir.
Daha ayrıntılı temizlik için, bir ölçek tartar sos ve bir ölçek limon suyu, ağır şekilde kararmış metalleri kaplamak için kullanabileceğiniz bir macun oluşturacaktır. Ilık su ile yıkayıp kurutmadan önce macunun 30 dakika işlemesini bekleyin. Son parlatma için tekrar WD-40 uygulayıp yumuşak bir şekilde ovabilirsiniz.
Limon suyu ve tartar sos ile bir macun hazırlayıp, metallerinizi saracak şekilde sürüp 30 dakika bekletebilirsiniz. Bu işlem bazı metallerinizin daha çok kararmasına sebep olabilir. Böyle bir durum olursa karbonatlı suda bekletilmelidir. Karbonat ve sirke karışımı yaparak da metalleri parlatabilirsiniz.
Paslanmayı önlemek için, nemi, teri veya kiri uygun olduğunda yumuşak bir bezle silin. Yüzeydeki paslar göze çarpıcı olduğunda, hafif sabunlu su ile bileziği silin. Ağır paslar için, bir diş fırçası kullanınız ve bileziğin kesitlerinde biriken pası çıkarın.
Rolex uzmanlığı sayesinde, saatiniz çok az gündelik bakım gerektirir. Saatinizi ara sıra mikrofiber bir bezle temizleyerek parlaklığını muhafaza edebilirsiniz. Saatinizin kasasını ve bileziğini zaman zaman sabunlu su ve yumuşak bir fırçayla yıkayabilirsiniz.
Kararmış altınların parlatması için kullanılan ürünlerden biri de amonyaktır. Amonyak satın alınarak, kararmış altınların parlatılması mümkün bir durumdur. Su ve amonyak karışımı içerisine altınlar bir kaç dakika bekletilir. Bekletilen altınlar daha sonra çıkarılarak durulanır.
Çelik saat kayışı temizleme işine bir kasenin içine ılık su ve bulaşık deterjanı koyarak başlayın. Saatiniz su geçirmez bir saatse suyun içine atıp beş dakika bekletin. Bulaşık deterjanı kirleri çıkarmak için üretildiğinden saat kayışındaki yağ ve kiri de kolayca sökecektir.
Metale zarar vermeden oksit, küf yani pası temizleyebilirsiniz. Oksitlenmiş metallerin temizliği için kullanabileceğiniz diğer yöntemler arasında tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler yer alır.
- Oksitlenmiş olan aletlerinizi temiz sabunlu bir bezle siliniz. Makine yağı, vazelin veya sıvı yağını geniş bir kabın içerisine koyduktan sonra içerisinde aletleri bir süre bekletiniz. - Bir süre beklettikten sonra temiz bezle silme işlemini uygulayınız. Daha sonrasında mobilya kremi uygulayabilirsiniz.
WD-40: Plastik aksamda uzun vadede sorun yaşatması muhtemeldir. Genel kanının aksine kalıcı yağlamada başarısızdır, genel maksatlı yağlayıcıdır. Elektrik direnci düşüktür, özellikle elektrik kontaklarının oksit temizliğinde ve pratik tedbir alınmasında kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri