Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Evet yapabilirsiniz. Günümüzün ekonomik şartları gereği, bir işyerinde ücretli olarak çalışmakta olan (ve bu durumunu; maaş bordrosu, ücret belgesi, kurum kimliği, resmi yazı vs. ile sınıf danışmanı veya program koordinatörüne ispat eden) öğrencilerimizin halen çalıştıkları yerde staj yapmalarında sakınca yoktur.
Soru 1: Alttan zorunlu dersim var, ama stajı almaya kredim yetiyor. Bu durumda staj yapabilir miyim? Cevap 1: Evet bu durumda staj yapabilirsin.
Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Önemli: Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2'nin üzerinde olması beklenmektedir.
Staj değerlendirme notu 80 puanın altında olan adayların, bu notun verildiği dönemi kapsayan staj süresi geçersiz sayılır.
Staj başarı puanınız Genel Not Ortalamanızı etkilememektedir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
7. Yaz Okuluna devam eden öğrenciler aynı anda staj yapabilir mi? Yapılabilir.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Bir yaz döneminde hem Yaz Stajı 1'i hem de Yaz Stajı 2'yi yapabilir miyim? Eğer 2 stajınızı da aldığınızda o dönem mezun olacaksanız iki stajınızı da o dönem yapabilirsiniz. Sadece mezun durumundaki öğrenciler iki stajını da aynı dönem yapabilir.
Yaz okulu takvimi ile staj tarihlerinde bir günlük bile çakışma olursa, çakışan gün için yaz okulu ile birlikte staj yapmak için yapılması gereken işlemlerin yapılması gerekmektedir.
Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.
Düzenleme gereğince, staj yapan öğrencilerin sözleşmede belirlenen ücreti her ayın 10'uncu gününe kadar işletmeler tarafından öğrencinin banka hesabına ödenecek, işveren tarafından ödenen devlet katkısı tutarı ise ayın 25'ine kadar işletmenin hesabına yatırılacaktır.
Stajyer maaşı, güncel asgari ücret temel alınarak hesaplanır. Buna göre, 20 ve üzeri çalışama sahip bir işletmede stajyer maaşı hesaplanırken, güncel net asgari ücretin yüzde 30'u stajyer maaşı (3.420.40 TL) olarak belirlenir. Bu ücret stajyere ödenmesi gereken minimum tutardır.
Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.
Sigorta girişi yapılmadan staj yapılamaz. SGK Müstahaklık Belgesi Sekreter tarafından kontrol edilir, öğrencilerin SGK giriş bildirgeleri hazırlanır ve bildirimi yapılır. # Stajdan kimler yararlanabilir? Stajdan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) en az 2.00 ve üzeri olan öğrenciler yararlanabilir.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimizin kendilerine aittir. Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
MADDE 15 – Öğrenciler staja ancak dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilir. Staj, esas olarak eğitim öğretimin yapılmadığı yaz aylarında yapılır. Ön lisans diploması alarak fakülteden ayrılmak isteyen öğrenciler 2.sınıf stajlarını (4. yarıyıldan sonraki 20 iş günü stajlarını) yapmakla yükümlüdürler.
Hayır, staj formunu staj öncesinde teslim etmeyen sigorta girişi gerçekleşmemiş öğrencinin stajı geçersiz sayılır. Staj yeri bulamazsam ne olacak? Staj yeri bulmak asıl olarak öğrencinin sorumluluğundadır. Ancak staj yeri bulamadığınız takdirde Üniversitemizin kontenjanlarından mümkün olduğunca yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri