Yatakların tüm bu özelliklerine rağmen asıl olan omurga sağlığı için yatağın, omurgadaki doğal eğrilikleri desteklemesi, doğal liflerden üretilmiş olması, yatağın esnememesi ve özelliğini uzun süre koruyabilen orta sertlikte bir yatak olmasıdır.
Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz.
Uyku Pozisyonunuzu Önemseyin: Yan yatarak uyuyan biriyseniz, yumuşak bir yatak seçmelisiniz. Çünkü böyle bir ürün, kalça ve omuzlardaki baskının bir kısmını hafifletir. Ayrıca omurganızı hizalamaya destek olur. Sırt üstü uyuyan kişiler, ağırlıkları eşit olarak dağıldığından daha sert modelleri tercih edebilirler.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Yatak Sertliği
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
İlgili 39 soru bulundu
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Tam anlamıyla ortopedik özellikler gösteren yataklarda; Vücut yapısı desteklenir yapıda olmalıdır; ortopedik yataklar için en önemli nokta vücut yapısının desteklenmesi, ağırlığın eşit olarak dağıtılması ve bu sayede kas – eklem bölgelerinin rahatlığının sağlanmasıdır.
Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Skolyoz hastaları için uygun yataklar sırt ve bel desteği sağlar. Bu nedenle, genellikle skolyoz hastaları için ortopedik yataklar önerilir. Bu yataklar, yatağın içinde bulunan yaylar veya köpükler sayesinde vücudun farklı bölgelerine farklı düzeylerde destek sağlarlar.
Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.
Tam Ortopedik Yatak Nedir? Tam ortopedik yatak sünger dolgu malzemesinin daha sert bir yapıya sahip olduğu yatak türüdür. Genelde ortopedik yatak tercihinde ilk sıralarda yer alır. Sertliği sayesinde omurga ve boyun bölgelerine tam olarak destek vererek doğru uyku pozisyonun alınmasına yardımcı olmaktadır.
Sadece sert değil yumuşak yataklarda sırt ağrıları için sorun teşkil eder. Fazlasıyla yumuşak olan yatak modelleri kişinin uykuya dalmasını zorlaştırır. Vücut tüm gece boyunca uyku pozisyonu arayacağı için yorgun, stresli ve sorunlu bir güne başlamanıza neden olur.
Bir Yatağın Ortopedik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Vücudunuzun uyguladığı basınç yatak üzerinde azalıyorsa o yatak ortopediktir. Kişilerin vücudunun şeklini alan yataklardır. Yani kişiler yatak üzerine uzandığında yatağın içinde gömülmez.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Omurganın doğal eğriliğini koruyan, disk, bağ ve sinir gibi oluşumları zorlamayan, haliyle bundan kaynaklı ağrılar da ortaya çıkmayan ortopedik yataklar sağlık için bu bakımdan oldukça yararlıdır.
Visco yatak kullanılan visco hammaddesi sayesinde hemen hemen herkesin uyku deneyimini iyileştirmeyi hedeflemektedir. Kimler kullanabilir sorusunun cevabı da aslında herkestir. Fakat kişisel istekler doğrultusunda yumuşak yatak sevmeyenler için uygun olmayabilir.
Visco yatak tek kişilik daha küçük yatak odaları ya da tek kişilik uyku alanları için uygunluk gösterir. Yine vücudu destekleyici özelliklere sahip olan bu yatak uyku sırasında rahatlık ve konfor sağlar. Ortopedik Visco yatak omurga sağlığını desteklemek ve uyku pozisyonlarına uyum sağlamak için tasarlanır.
En az 2 cm olması gereken visco süngeri, maliyeti düşürmek adına daha düşük oranlarda kullanıldığında visco yataklar kullanıma bağlı olarak çökme yaşayabilmektedir.
Full ortopedik yatak içerisinde sünger dolgu malzemeleri barındırdığından biraz daha sert olur. Yarı ortopedik yatak ise daha yumuşak sünger dokuya sahip.
Visco yatak, uyku kalitesini artıran, yatağa yatıldığında gömülme hissi yaratan ve vücudunuza göre şekil alan yatak türüdür. İçeriğinde bulunan akıllı süngerler yardımıyla uyku esnasında vücudunuzun gerçekleştirdiği tüm hareket boşlukları Visco yatak sayesinde doldurulur.
Ergonomik yatak seçeneklerinde eklemlerde yer alan basınç en az seviyeye iner. Bu yüzden de bel, sırt ve boyun ağrısı yaşama olasılığınız da tamamen son bulur. Beden yapısına en uygun tasarıma sahip olan bu yataklar, kişinin kendini konforlu ve mutlu hissetmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri