Pedagojik Formasyon dersleri her dönem için 15 AKTS olduğu için alttan derslerin öncelikli olmak koşuluyla Pedagojik Formasyon derslerini seçebilirsin. Alttan derslerin olması durumunda alamayacağın formasyon derslerini ilerleyen dönemlerde seçebilirsin.
Cevap: Evet. 15- 2022-2023 Güz yarıyılında mezuniyet koşullarını sağlayan öğrenciler formasyon alabilir mi? Cevap: Bu öğrenciler mezun olmak istemediklerine dair dilekçe ile bölümlerine başvurarak pedagojik formasyon alabilirler.
ortalamalarının 4 üzerinden en az 2,50; mezun olanların not ortalamalarının ise 4 üzerinden en az 2,50 olması gerekir. Formasyon Sertifika Programına kayıtlı öğrencilerden lisans programından mezun Page 4 olup Formasyon eğitimine devam edecek olanlar mezun öğrenciler için belirlenen ücretleri öderler.
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Bu bağlamda, 2022 – 2023 Eğitim yılında son sınıfta olan (mezuniyet aşamasındaki) öğrenciler ile 3. sınıfta olup 2023 – 2024 Güz yarıyılında mezun olma durumuna sahip öğrenciler en az 150 AKTS tamamlamış olan öğrenciler Bahar dönemi için Pedagojik Formasyon Eğitimi ön başvurusu yapabileceklerdir.
Cevap: Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde yürütülür.
Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Kursiyerleri Ders Geçme Koşulları Hk. Dersten başarılı olabilmek için final veya bütünleme notunun en az 50 olması ve dersin vize ve final veya bütünleme ortalamalarının en az 50 olması gerekmektedir.
* Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek" açıklamasını yaptı.
Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.
Üniversitemiz lisans programı öğrencileri için 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacak olup; öğrencilerin başvurularını ilgili Bölüm Başkanlıklarına yapmaları gerekmektedir.
5. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinde %70 devam zorunluluğu olup %30 devamsızlık hakkı bulunmaktadır.
Açıköğretim ve uzaktan eğitim programlarında, Talim ve Terbiye Kurulunun kararı kapsamında olan öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı ile Öğretmenlik Mesleği Tezsiz Yüksek Lisans programına katılabilecek.
Bilindiği üzere, 23 Ekim 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde; "Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır.
Lisans eğitim ve öğretim süresi 4 yıl olan ve formasyon eğitimi alabilecek programların diğer bölümlerden alınabilen veya zorunlu seçmeli olmayan seçmeli derslerinin yerine, üniversitenin formasyon eğitimi alabilecek tüm programları için söz konusu dersler seçmeli ders olarak açılacak ve öğrenciler kendi bölümlerindeki ...
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Pedagojik Formasyon Güz Döneminde dersler 14 hafta boyunca aşağıdaki akademik takvimde belirtilen tarihlerde Cumartesi ve Pazar günleri (08:30-19:30) ve/veya hafta içi mesai saatleri dışında gerçekleştirilecektir.
2-Pedagojik Formasyon Eğitimi Sürecinde Stajyer Öğretmenlik
Stajyer öğretmenlikte, stajyer öğretmen herhangi bir ücret almamaktadır. Fakat staj dönemi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı” sigorta kolları primi yatırılmak zorundadır.
Sınavlar nasıl yapılacak? Pedagojik formasyon kapsamındaki derslerin tüm sınavları yüz yüze yapılır. Sınavların tarih, saat ve yerleri Pedagojik Formasyon Birimi tarafından belirlenir. Sınavlar hafta içi mesai saatleri dışında veya hafta sonu günlerinde de yapılabilir.
Bu yönüyle öğrenim gördüğünüz bölümden mezun olabilmek için bölüm ders planında yer alan 240 AKTS'lik dersleri alıp başarmış olmanız gerekmektedir. Pedagojik Formasyondan mezuniyet diye bir tanım yoktur. Lisans eğitimini pedagojik formasyon derslerini alarak veya almadan mezun olmak isteğe bağlıdır.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.
KDK: Açıköğretim öğrencileri de öğretim sürecinde formasyon alabilir.
Günümüzde pedagojik formasyon eğitiminde verilen dersler sınıf yönetimi, özel öğretim yöntemleri, öğretim tasarım ve materyalleri, ölçme ve değerlendirme, öğretmen uygulamaları, eğitim psikolojisi ile eğitim bilimi dersine giriş dersleri olup bu derslerle birlikte başka zorunlu ve seçmeli dersler de bulunmaktadır.
Güz ve bahar dönemleri her bir dönem 12 (on iki) hafta olarak ve haftada 6 (altı) ders saati uygulanacak şekilde düzenlenir. Öğretmenlik uygulaması her bir dönemde 72 (yetmiş iki) saat olmak üzere toplam 144 (yüz kırk dört) ders saatinden oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri