4- Öğrenci, başarısız veya devamsız olduğu derse tekrar kayıt yaptırmak zorunda mıdır? -- Hayır. Öğrenci almış olduğu üniversite seçmeli dersinden başarısız olduğunda, sonraki dönemlerde farklı bir ders alabilir, kaldığı dersi alma zorunluluğu yoktur.
(3) Ders kaydı yapılan bölüm içi ve bölüm dışı seçmeli dersler, ders değiştirme ve bırakma süresinden sonra değiştirilemez. Başarısız olunan seçmeli derslerin yerine, bir sonraki yarıyılda başka bir seçmeli ders saydırılabilir.
NOTLAR: Üniversite Seçmeli Dersleri (Alan Dışı Seçmeli Dersler), öğrenci hangi yıl girişli olursa olsun (2) ulusal kredi ve (3) AKTS sağlar ancak öğrenci dersi alıp başarısız olursa yine aynı gruptan ve aynı modülden ders seçmek suretiyle derslerini tamamlamak zorundadır.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Öğrencinin başarısız olduğu seçmeli ders, ilgili dönemde açılmazsa öğrenci yeni bir seçmeli ders alabilir.
İlgili 26 soru bulundu
ders seçme işlemini yapmazsanız bir sonraki dönemle sorun yaşayabilirsiniz. Hayır. Tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam koşulu yerine getirilmişse, devam koşulu aranmaz. Fakat başarısız olduğunuz seçmeli ders yerine yeni seçtiğiniz seçmeli derse devam şartınız doğacaktır.
Seçmeli derse kayıt olan öğrenciler başarılı oluncaya kadar o dersten sorumludurlar. Başarısız seçmeli dersler ancak danışman kontrolünde eşleştirilebilir. Eğer seçmeli ders eşleştirilmesi yapılmadıysa öğrenci seçmeli ders sayısını tamamladığı halde başarısız olduğu seçmeli dersten de sorumluluğu devam edecektir.
Yukarıda bahsettiğim üzere DC ve/veya DD dersleriniz var ve bu derslerden mezun olmak için istenen GANO yani akademik not ortalamasını tutturamıyorsanız da tek derse sınavına girerek mezun olma şansınız var.
Yarıyılda 3, 8. Yarıyılda 4 adet seçmeli ders almış olmak • Toplam 7 adet seçmeli dersi olmalı, önceki dönemlerde aldığı seçimliklerle de 7'yi tamamlayabilir. 4) 240 AKTS toplamış olmak şartıyla mezun olabilir.
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Ortak Seçmeli ders almak zorunda mıyım? Evet. Bölüm ders planında Zorunlu 4 tane Ortak Seçmeli Ders bulunmaktadır.
sorusu çok fazla öğrenci tarafından sorulmaktadır. Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir.
Her öğrenci seçmeli dersler arasından ilgisini çeken ve yeteneğinin yeterli olduğu dersleri seçer. Böylece hem keyifli zaman geçirir hem de seçmeli dersler sayesinde not ortalamasını yükseltme imkanına sahip olur. Seçmeli derslerin kredileri vardır ve her öğrencinin belirli miktarda kredi doldurması gerekir.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.
Eğer AKTS kredisi yetmiyorsa, yetmediği kadar otomatik atanan derslerini silerek İşyerinde Uygulama Eğitimi dersini seçebilecektir.
Soru: Ne kadar ders seçmeliyim? Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır. Soru: Ders seçmenin üst limiti var mıdır?
SSS. 1- Her öğrenci Üniversite Seçmeli Dersi (ÜSD) almak zorunda mıdır? -- Evet. Öğrenciler eğitim öğretim süreleri boyunca önlisans programlarında bir, lisans programlarında iki Üniversite Seçmeli Dersi almak zorundadırlar.
a) Zorunlu dersler; öğrencinin almakla yükümlü olduğu, b) Seçmeli dersler; öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak belirlenen, derslerdir. Öğrenci bölümün belirlediği sayıdaki seçmeli dersi almak zorundadır.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. kredisini tam sayıya tamamlayınız (Örnek aşağıda verilmiştir).
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
Öğrenci ders kaydı yaparken başarısız olduğu dersler otomatik olarak Alttan eklenir ve eklenen bu dersleri öğrenci silemez veya değiştiremez. Bu işlemi sadece danışman yapabilir.
Ders Sildirme
Buna göre: "Öğrenci başarısız olduğu seçmeli dersi, dersin açıldığı herhangi bir yarıyılda tekrar edebilir. Ancak, bu seçmeli dersi bir daha almak istemediği takdirde bu dersten vazgeçme hakkına sahiptir. Vazgeçilen bir seçmeli ders tekrar yüklenilemez, ancak transkriptinde görünmeye devam eder.
İsteğe Bağlı Seçmeli Derslerin (Beden Eğitimi, Resim, Müzik) kredileri, mezun olabilmeniz için gerekli olan minimum 240 AKTS kredi sayısına dahil edilmemektedir ve bu derslerin genel akademik ortalamaya katkıları yoktur.
1. 2020 Haziran Dönemi Sorumluluk Sınavlarına önceki yıllardan sorumlu olarak üst sınıfa geçen öğrenciler (bu yıl 10-11-12 de okuyanlar) gireceklerdir. Bu derslerden başarısız olanlar ortalaması ne olursa olsun sorumluluk sınavına gireceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri