Hidrokarbon reçine esaslı, alüminyum toz ihtiva eden son kat boyadır. Kalorifer, soba , demir parmaklık vb.. metal yüzeylerde kullanılır.
Parlak metalik görünümlü bir son kat boyadır. Uygulaması kolay, astarlanmış yüzeylere yapışması iyidir. Yüzeylerde UV ışınlarını yansıtan bir son kat boyadır.
Kullanılmadan önce boya iyice karıştırılarak homojen hale getirilmelidir. Yüzeydeki astar kuruduktan sonra, ZBS Alüminyum Yaldız Boya fırça veya rulo ile iki kat olarak uygulanır. İkinci kat uygulaması en az bir saat sonra yapılmalıdır. İnceltilmeden uygulanmalıdır.
Aluminyum ve Galvaniz yüzeyler genelde parlak, pürüzsüz yüzeylerdir. Çeşitli sebeplerden (estetik görünüş, korozyona karşı korumanın artırılması vs.) dolayı aluminyum ve galvaniz yüzeylerin boyanması istenebilir.
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Alüminyum profil statik boyamanın hemen sonrasında mutlaka topraklama yapılması gerekir. Bu şekilde yapılan boya uygulaması, zeminde daha net ve daha kalıcı olur. Malzeme boya ile kaplandıktan sonra fırınlama sistemi uygulanır. 200 derecelik fırının ısısı toz boyanın eriyerek profile geçmesini sağlar.
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
Metal yüzeyler boyanacaksa antipas özellikli boya kullanımı önem arz eder. Bunun sebebi, antipas metal boyaların uygulandıkları yüzeyin paslanmasını geciktirmesi ve yüzeyi aşındırıcı etkilerden korumasıdır. Antipas boya, içeriğinde, paslanma önleyici sentetik, su bazlı ve solvent kimyasallara yer verir.
SEBEBİ: Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun tiner kullanılmaması, uygulama basıncının çok yüksek olması, boya ile yüzey arasında asın sıcaklık farkı, boya tabancasının yüzeye çok yakın tutulması, çok kalın uygulama yapılması.
Alüminyum ve alüminyum alaşımları, "kromat kaplama" veya "kromatlama" adı verilen, korozyona dayanıklı bir dönüşüm kaplamasıyla işlenir. Genel yöntem; alüminyum yüzeyini temizlemek ve ardından bu temiz yüzeye konsantre kromat kaplama ürünü kullanılarak asidik bir kromat bileşimi uygulamaktır.
Sıcak ortamlara maruz kalan metalik yüzeylerde kalorifer peteklerinde, soba borularında, ferforje uygulamalarında, metalik görünüm istenen metal yüzeylerde kullanılır.
Her türlü madeni eşya, baca, soba ve egzost borularında güvenle kullanılır. biri kullanılarak yüzeye 1 saat ara ile 2 kat uygulanır. Boyanacak yüzeyler yağ, kir ve toz ve pastan arındırılmalı, gerekiyorsa zımpara yapılmalı ve tozu temizlenmelidir.
Akçalı Sprey Boya 400 Ml 925 Emaye Soba Boyası Akçalı sprey dahili ve harici ahşap, metal, beton, sıva, çimento vs. gibi tüm yüzeyler için çeşit özelliğine göre sentetik ve akrilik esaslı, hızlı kuruyan, solmaya mukavim ve parlak görünümlü son kat solvent bazlı bir boyadır.Tatbik edikdiği yüzeye tutunma gücünün yanı ...
Hidrokarbon reçine esaslı, alüminyum toz ihtiva eden son kat boyadır. Kalorifer, soba , demir parmaklık vb.. metal yüzeylerde kullanılır.
Alüminyum, atom numarası 13 ve simgesi Al olan kimyasal element. Gümüş renkte, sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır.
171-7250 - Ünlü Alüminyum Yaldız Boya
Uygulama Methodları: Toz, yağ vs. temizlenmiş kuru yüzeylere uygulanmalıdır. Boyaya önerilen tiner ilavesi yapılarak homojen bir karışım elde edilmeli ve karışım 10 dakika dinlendirilmelidir. Fırça ile ve yaz sprey olarak uygulanabilir.
Akrilik sprey boyalar, genellikle yüzeylere düzgün ve pürüzsüz bir şekilde yapışarak kalıcı ve dayanıklı bir sonuç sağlar.
Sprey boya lekesini çıkarmak için özel olarak formüle edilmiş bir sprey boya sökücü kullanabilirsiniz. Bu ürünü lekenin üzerine püskürtün ve talimatlarına uygun olarak bekletin. Sökücüyü beklettikten sonra, nemli bir bez veya süngerle lekeyi nazikçe silin. Lekeyi ovmayın, sadece hafifçe silerek temizlemeye çalışın.
Plastik yüzey dışındaki ahşap, metal, beton, sıva gibi iç ve dış yüzeylere direkt uygulanabilir. 400ml'lik 1 kutu Akçalı sprey boya ile tek katta 2,5 - 3 m2 alanı boyayabilirsiniz.
Akrilik Sprey Boya: Cam, taş, metal, ahşap, karton, lastik ve plastik yüzeylerde kullanılmak için tasarlanmış kalıcı ve cilalanabilir boyadır. Uygulanan yüzeye tutunur ve kapatıcılığı yüksektir. Her renk seçeneğini sunar. Su bazlı olduklarından uygun yüzeylerdeki istenmeyen alanlara nemli bez ile müdahale edilebilir.
Yağlı boya, demir için en iyi boya seçenekleri arasındadır. Seçtiğin boya mat ya da ipek mat yağlı boya olmalıdır. Çünkü sürüldüğü yüzeyde uzun süre tutunabilir ve kalitesi yüksektir. Kolay boyanır ve kötü hava şartlarına uzun süre direnebilir.
Paslanmanın başlaması için en önemli koşul demirin bulunduğu ortamda suyun ya da oksijenin varlığıdır. Paslı yüzeyin temizlenmesi işleminin ardından uygulanacak korozyon önleyici pas boyası ile rahatça giderilebilen bu sorun, aslında doğada son derece yaygın karşılaşılan bir süreçtir.
Sprey Boyanın Üstüne Vernik Olur Mu? Sprey boya uygulaması bittikten sonra vernik uygulaması yapılabilir. Ancak boyalı yüzeyin tamamen kuruması beklenmelidir. Vernik ile boyanın etkileşime girmemesi için boyanın en az 1 gün kuruması beklenmelidir.
Yüzeye uygulama yaparken sprey kutusunu en az 30 cm uzakta tutmalısınız. Tek kat uygulama yaptığınızda ince bir kat oluşabilmektedir. Bu sebeple iki kat uygulama yapabilirsiniz. Katların arasında en az 30 dakika bekleyerek tamamen ilk katın kurumasını sağlayabilirsiniz.
Sprey Astar
Boyanın iyi tutması için kullanılan bir üründür. Özellikle ahşap, cam ve metal üzerine akrilik veya sentetik boya vurulmadan önce sıkılmalıdır. Bu sayede boya daha iyi tutar ve koyu renk üzerine kullanılan açık renklerden daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri