Neredeyse tüm alanlarda kullanılabilen alüminyum, statik boyama içerisinde solvent içermeyen bir profil kaplama biçimidir. Alüminyum profil boyama işlemi için özel boya tabancalarının kullanılması gerekmektedir.
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Selsil Sprey Boya Beyaz Alüminyum Ahşap, metal, seramik, plastik, beton, kağıt, kumaş, cam, karton gibi yüzeylere uygulayabilirsiniz. İNTERNET MAĞAZAMIZA ÖZEL FİYAT!
Alüminyum profil statik boyama özel boya tabancaları ile boyaması yapılır. Boya tabancadan geçerken, eletrostatik toz boya parçaları kabin içinde hedeflenen malzemeye yapışır. Boyama işlemini akabinde kaplama işlemi de oluşmuş olur.
Alüminyum profillerin boya gereksinimi yoktur. Arzu edilen renkte eleksol işlemine tabi tutularak profiller kullanılarak işlevselliği kazandırılır. Müşterinin kullanmasına uygun hale gelen alüminyum doğrama fiyatları kalite ve zarafeti yanında oldukça uygundur.
İlgili 16 soru bulundu
Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
SEBEBİ: Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun tiner kullanılmaması, uygulama basıncının çok yüksek olması, boya ile yüzey arasında asın sıcaklık farkı, boya tabancasının yüzeye çok yakın tutulması, çok kalın uygulama yapılması.
Alüminyum ve alüminyum alaşımları, "kromat kaplama" veya "kromatlama" adı verilen, korozyona dayanıklı bir dönüşüm kaplamasıyla işlenir. Genel yöntem; alüminyum yüzeyini temizlemek ve ardından bu temiz yüzeye konsantre kromat kaplama ürünü kullanılarak asidik bir kromat bileşimi uygulamaktır.
Boya Yüzeyi
Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır. Üretimde Akzo Nobel firması tarafından Saray için özel olarak geliştirilen Multilayer PVDF ve Antigraffiti PVDF boyaları kullanılmaktadır.
Parlak metalik görünümlü bir son kat boyadır. Uygulaması kolay, astarlanmış yüzeylere yapışması iyidir. Yüzeylerde UV ışınlarını yansıtan bir son kat boyadır.
Hidrokarbon reçine esaslı, alüminyum toz ihtiva eden son kat boyadır. Kalorifer, soba , demir parmaklık vb.. metal yüzeylerde kullanılır.
Kaliteli ve sağlam bir duşakabin arıyorsanız ilk bakmanız gereken noktalardan biri duşakabinin profilleri olmalıdır. Üretici firmaların sıklıkla yaptıkları yanlışlardan biri kalitesiz profilleri daha iyi göstermek için profillere boya vb. işlemler uygulayarak kaliteli göstermeye çalışmalarıdır.
Sprey boya; ahşap, metal, beton, plastik, seramik, cam, kağıt, karton vb. her türlü yüzeyde kullanılabilir ayrıca Graffiti sanatçıları tarafından kullanılan sprey boyalar ile renkli ve canlı sanat eserleri çıkabilir. Yenileme ve dönüştürme için de sprey boyalar oldukça sık kullanılır.
Yağlı boya, demir için en iyi boya seçenekleri arasındadır. Seçtiğin boya mat ya da ipek mat yağlı boya olmalıdır. Çünkü sürüldüğü yüzeyde uzun süre tutunabilir ve kalitesi yüksektir. Kolay boyanır ve kötü hava şartlarına uzun süre direnebilir.
Akrilik boya, metal yüzeylerde sıklıkla tercih edilen bir boya türüdür. Bu boya, su bazlı olduğu için hızlı kurur ve dayanıklı bir yüzey oluşturur. Ayrıca, geniş bir renk yelpazesine sahiptir böylece istediğiniz renkte metal yüzeyler elde edebilirsiniz.
Alüminyum, atom numarası 13 ve simgesi Al olan kimyasal element. Gümüş renkte, sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır.
Kompozit panel boyama için her dış cephe yüzeyinde olduğu gibi öncelikle temizlenmesi ve gerekliyse yüzeyin kazınması/zımparalanması gerekmektedir. Yüzeyin temizliği sonrası özel üretim boyalar ile artık boya işlemine geçilebilir.
Sandviç Panel Hammaddeler / Boyama
Coil coating tekniğinde galvaniz veya alüminyum rulo kesintisiz boyama hattında açılır ve ilk olarak yüzey temizleme işlemi uygulanır. Boyanacak yüzey, yağ ve istenmeyen maddelerden arındırılır. Ardından sac yüzeyine kromatlama işlemi uygulanarak boyamaya uygun yüzey elde edilir.
Boya olarak herhangi bir markanın panel kapı boyasını kullanabilirsiniz. En başta da söylediğim gibi kapının kendi dokusunu bozmamak için yağlı boya gibi boyalar kullanmamalısınız. Panel kapı boyaları ince bir yapıda olduğu için bu dokuyu korumanızı sağlıyor. Boyayı kullanmadan önce iyice karıştırmayı unutmayın!
Eloksal tabakası çok sert ve böylece aşınmaya karşı çok dayanıklı olduğundan, alüminyuma üstün özellikler kazandırır. Eloksal kaplama çeşitli asit ve diğer kimyasallara karşı dayanıklı olduğundan, birçok ortamda alüminyumu korozyona karşı korur.
Alüminyum ve alüminyum alaşımlarının korozyon dayanımı, elektrostatik toz boya tekniği ile geliştirilebilmektedir. Yöntem oldukça çevre dostu bir prosestir ve yüksek kalınlıkta , homojen bir kaplama yapılmasına imkan verir.
Polietilen maddenin iki yüzeyinin alüminyum levha ile kaplanmasıyla meydana gelen yapı malzeme alüminyum kompozit panel olarak tanımlanır. Film veya yapıştırıcı granül ile polietilenin alüminyum levhaya yapışması sağlanır. Üst alüminyum levha boyalıdır. Bu nedenle yüksek yüzey dayanımı söz konusudur.
Akrilik sprey boyalar, genellikle yüzeylere düzgün ve pürüzsüz bir şekilde yapışarak kalıcı ve dayanıklı bir sonuç sağlar.
Sprey boya lekesini çıkarmak için özel olarak formüle edilmiş bir sprey boya sökücü kullanabilirsiniz. Bu ürünü lekenin üzerine püskürtün ve talimatlarına uygun olarak bekletin. Sökücüyü beklettikten sonra, nemli bir bez veya süngerle lekeyi nazikçe silin. Lekeyi ovmayın, sadece hafifçe silerek temizlemeye çalışın.
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri