Gümüş veya alüminyum parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın. Alüminyum ve gümüş parçalar hava, kükürt ve suyun reaksiyona girmesi nedeniyle kararabilir. Bu parçalar yıkandığında, diğer bulaşıklarda, sepetlerde ve bulaşık makinesinin iç kısmında siyah tortuların oluşmasına neden olur.
Kaliteli çay potları, çaydanlıklar bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenlerdendir.
Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Cam çaydanlık ürünleri elde yıkanabilir. Uzun yıllar boyunca kullanabilmenizi sağlar. Makinede de yıkanabilir olması size her daim kolaylık sunar.
Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır. Bunun için öncelikle su ısıtıcısı kısmında kalan su tamamen boşaltılır ve sonrasında nemli ya da kuru bir bez yardımıyla silinir.
İlgili 15 soru bulundu
Günlük program (50°C ila 65°C): orta derecede kirli bulaşıkların günlük yıkanmasını sağlar. Yoğun yıkama: Tencere, tava ve mutfak eşyaları gibi çok kirli bulaşıklar için (70°C ila 75°C). Hızlı yıkama: Az kirli ve az miktarda bulaşıklar için kullanılabilir.
Gümüş veya alüminyum parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın. Alüminyum ve gümüş parçalar hava, kükürt ve suyun reaksiyona girmesi nedeniyle kararabilir. Bu parçalar yıkandığında, diğer bulaşıklarda, sepetlerde ve bulaşık makinesinin iç kısmında siyah tortuların oluşmasına neden olur.
Sıcak ve soğuk içecekleri saatler boyunca koruyan termoslar, zaman içinde çay ve kahve lekesiyle karşı karşıya gelebilir. Bu istenmeyen lekeleri gidermek ve termosu daha temiz kullanmak için bazı temizleme tekniklerinden faydalanılır. Termosların bulaşık makineye girmesi biraz riskli olduğu için elde yıkama önerilir.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Hayır, normal değil. Bu durum makinenizin yıkama suyunda aşırı miktarda bulaşık makinesi tuzu bulunmasından kaynaklanabilir. Haznenin kapağının düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Bakır Ürünlerin Bakımı ve Kullanımı Nasıl Olur? Bakır tencere ve tavalar çizilmemesi için tahta kaşık kullanmalıdır.Bakır Tencereleri içi boş şekilde yanan ocağa koymayınız.Yüksek ateşte kalayı karartabilirsiniz.Kalay ömrü uzun olması için bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Bulaşık makinesinde yıkama sırasında sert deterjanlar ve yüksek sıcaklık, granit tencerenin yapısına ve kaplamasına zarar verebilir. Bu nedenle, tencerenin kullanım ömrünü uzatmak amacıyla elde yıkamak daha iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
Unutulmaması gereken bir noktada şu ki; makinede yıkanırken cam eşyalar kırılırsa bulaşık makinenizi bir daha kullanamayabilirsiniz. Plastik: Plastik mutfak eşyaları, bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken gereçlerden biridir.
Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar termosunuzun boya kaplamasına, metal aksamına ve contalarına zarar vermektedir.
Çelik termos temizliği yapılırken oluşan lekeleri önlemek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemlerden biri karbonat ve sirke kullanmaktır. Karbonat ve sirke bir arada kullanılarak termos içerisinde oluşan sararma ve lekeleri giderilebilir.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre su ile karıştırın ve bu karışımı sprey şişesine doldurun. Alüminyum yüzeylerin üzerine karışımı püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra sünger veya temiz bez kullanarak yüzeyleri silin ve durulayın.
Yumuşak bir sünger veya bez kullanarak yüzeyi nazikçe temizleyin. Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir. Kararan bölgelere limon suyu ve tuz karışımını sürün, biraz ovalayın ve sonra iyice durulayın.
Çayın günde 6-8 bardaktan fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, ''Çay gereğinden çok tüketildiğinde alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'' uyarısında bulundu.
Hızlı 50 programı 50° su ile bulaşıkları 50 dakikada yıkıyor ancak kurutma gerçekleştirmiyor ve 17 litre su tüketiyor. Yoğun 70 programı ise bulaşıkları 70°'de 1 saat 50 dakikada yıkıyor ve kurutuyor, 12 litre su yüketiyor.
Alternatif Yıkama seçeneği ile hem alt ve üst sepetinizin her yerini kullanabilir, böylelikle su ve enerjiden tasarruf sağlayabilirsiniz. Yıkama süresince program aşamaları pano üzerinde yer alan program takip lambalarından izlenebilir. Seçtiğiniz yıkama programı bittiğinde pano üzerindeki Bitti lambası yanar.
Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri