Yetiştirilen buğday çimleri kesilerek, uygun makinelerde suyu çıkarılabilir. Buğday çiminde bulunan besin değerinden tam olarak faydalanmak için kesildikten hemen sonra suyunun sıkılması ve elde edilen suyun da bir an önce tüketilmesi önerilir. Bu suya kimi yerlerde buğday çimi şırası ismi de verilebilmektedir.
Buğday Çimi Suyu Tarifi
Tohuma yakın bir şekilde keseceğiniz iki, üç bardak kadar buğday çimi ile 2- 2 buçuk shot bardağı buğday çimi suyu çıkarmak mümkün. Buğday çimi suyunu elde etmek için kesme işleminden sonra bıçaksız bir alet yardımı ile sıkmanız gerekiyor.
Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Ayrıca vücutta enzim aktivitesini arttır. Yani vücudun gerekli işlevlerini kolaylaştırır. Kısace buğday çimi suyu içtiğinizde; su, oksijen, enzimler, protein, fitokimyasallar, klorofil, karotenler, yağ asitleri, demir, çinko, magnezyum ve selenium gibi besin öğelerini alırsınız.
Düzenli olarak içilmesi önerilen buğday çimi suyu miktarı; - Sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı), - Tedaviye destek amaçlı içildiğinde ise günde 60-90 ml'dir.
İlgili 39 soru bulundu
Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.
Her iki çimin tadıyla ilgili olarak; buğday çimi, arpa çimine nazaran daha hafiftir, biraz şekerli gibidir. Arpa çimi, diğer tatlar ile karıştırılarak tüketilebilir. Buğday çimi suyu, tatlı ve lezzetli bir tada sahiptir ve tadını diğer malzemelerle tatlandırmak zorunda kalmazsınız.
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
Glutenin tohumda bulunması nedeniyle de buğday maltı yüksek oranda gluten içerirken buğday çimi gluten içermez.
Buğday çimi suyu, cildinizin sağlıklı ve canlı kalması için gerekli olan vitaminler, mineraller ve antioksidanlara sahiptir. Buğday çimi suyu, sadece cilt enfeksiyonlarını tedavi etmekle kalmayıp, cilt lekelerinden ve yara izlerinden kurtulmanıza yardımcı olur.
Aşurelik buğday da çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın.
Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır, Mide ve bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar, Yüksek oranda lif içerdiği için metabolizmayı hızlandırır. ANTİ -AGİNG ve ANTİOKSİDAN özelliği gösterir.
İşlem görmemiş, hakiki bir avuç buğdayımızı genişçe bir kaba alıp su ilave ederek 8-10 saat kadar bekleyelim. İkinci aşamada daha büyükçe bir kapaklı kaba alıp kapağını aralık bırakıyoruz, ara sıra karıştırıp üzerine de su serperek 2 gün bekliyoruz. Ekilmeye hazır çimlenmiş buğdayımız tamamdır.
Buğday Çimi Tozu nasıl üretilir? Buğday tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir.
Bağışıklığı güçlendirici ve kanseri önleyici etkileri vardır. Hücreleri yenilediği için kanser tedavisnde kullanılan bir üründür. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
İltihaplı romatizmanın sebep olduğu eklem sertleşmelerini ve ağrılarının önlenmesinde balık yağı etkili olmaktadır. Günde 1-2 diş sarımsağın küçük parçalar halinde doğranıp su ile yutulması da yine iltihabın atılmasına yardımcı olmaktadır.
Organik Buğday Çimi Tozu Tüketimi
Organik buğdaya çimi tozu tüketiminde tercihen 1 bardak limonlu sui le tüketebilir ya da sebze suları, smoothielere de ilave edebilirsiniz. Önerilen farklı seçimler ile sabah kahvaltılarından önce aç karna tüketmeniz daha çok tavsiye edilir.
Bu nedenle buğday ürünlerine alerjiniz varsa buğday çiminden de uzak durmanız önerilir. Ayrıca çölyak hastalığınız varsa da buğday çiminden uzak durabilirsiniz çünkü hem çölyak hastalığı hem de gluten intoleransı buğday çimi tüketiminde sıkıntı doğuruyor.
Böbrek taşları dahil her türlü böbrek hastalığının tedavisi için buğday çimi suyu faydalıdır. Buğday çimi suyu pek çok besin maddesi ile doludur ve sağlıklı yaşamak için kullanılmalıdır. Buğday çimi suyu, böbrek taşlarının geçmesi için idrar akışını arttırır.
Kesilen buğday çimleri çoğunlukla suyu çıkarılarak içilir ama salatalara katarak da tüketilebilmektedir. Buğday çimi yetiştirme işlemi topraksız olarak, sulu tarım uygulamaları eşliğinde de gerçekleştirilebilmektedir. Eğer toprak kullanılacaksa, ilaçsız ve temiz olmasına dikkat edilmelidir.
Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor. Prof. Dr. Erkan Topuz, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor.
Arpa çimi suyu, vücuttaki zararlı ağır metalleri atar. Ayrıca kristalize asitler ve mukus gibi atık materyalleri de ortadan kaldırır. Klorofil içeriği, bol miktarda oksijen ve sağlıklı bir kan akışı sağlar, zararlı kirliliklerin ve toksinlerin giderilmesinden sorumludur.
Arpa suyu hazırlamak için istediğiniz miktarda arpa yıkanarak su içerisinde 2 saate yakın bekletilir. Ardından tencereye arpalar koyulur ve üzerini geçecek şekilde su eklenir. Yaklaşık 1 saat boyunca haşlanan arpa suyu soğutulur. Arpa suyunuzu diyet listelerinizde önerilen şekilde tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri