Alüminyum folyo hem kolay şekillendirilebilir, hem ucuz, hem de yüksek sıcaklıklara karşı son derece dayanıklı. Doğrudan güneş ışığı alan herhangi bir pencereyi alüminyum folyoyla kaplamak, güneşi ve ısıyı evinizden uzağa yönlendirebilir.
Alüminyum folyonun yaklaşık %75'i gıda, kozmetik ve kimyasal ürünlerin ambalajlaması için ve %25'i endüstriyel uygulamalar için kullanılır (örneğin, ısı yalıtımı, elektrik kabloları ve elektronik).
Alüminyum folyo, sıcaklığı tutarlı bir derecede tutan yansıtıcı bir yüzeye sahiptir, böylece buz serin ve sağlam kalır. Buz kovasını her açtığınızda, folyo ısıyı veya ışığı buzdan uzaklaştırır.
Alüminyum folyo, pişirme işlemlerini kolaylaştırır. Yemeğinizi folyoya sararak, lezzetini korur ve pişirme süresini kısaltır. Ayrıca, folyoyu kullanarak yiyeceklerinizi ızgarada veya fırında pişirebilirsiniz.
Özellikle soğuk tutma konusunda başarılı bir üründür. Ancak alüminyum folyo kullanım alanları bu kadarla da sınırlı değildir. Alüminyum ham maddesinin kolayca şekle girmesi, yırtılma dışında diğer fiziksel müdahalelere dayanıklı olması, onun mutfak dışında farklı alanlarda da kullanılmasını sağlamıştır.
İlgili 22 soru bulundu
Alüminyum folyo, ısıya dayanıklı bir üründür. Yüksek ısıya maruz kalsa dahi yanmaz.
Alüminyum hem harika bir ısı yalıtım malzemesi hem de korkunç bir ısı yalıtım malzemesidir (veya iyi bir ısı iletkenidir).
Alüminyum folyo, birçok mutfakta bulunan çok yaygın bir üründür., genellikle gıdaların ısıtılmasında kullanılır. Alüminyum folyo, geri dönüştürülebilir çok yönlü bir üründür., genellikle plastik ambalajdan daha çekici hale getirir. yansıtıcı olduğu için, tava veya cam kaplar gibi fırında aşırı ısınmaz.
Yüksek derecede işlenmiş akrilik yapıştırıcı ile kaplanmış, güçlü ve güvenilir bir bağ korurken yüksek ısıya (300 ° F / 149 ° C'ye kadar) ve neme maruz kalmaya dayanıklıdır.
Bu ürünler her türlü yüzeyde (mermer, metal, fayans, ahşap, plastik ve benzeri) rahatlıkla kullanılabilir. Desenleri uzun yıllar kaybolmaz. Arka kısmındaki yapışkan beyaz ve kuvvetli olup yapıştığı yerden siz kaldırmaya çalışmadıkça kalkmaz. Suya, neme, ısıya maruz kaldığında kavlama yapmaz, dayanıklıdır.
Parlak taraf, ışığı ve ısıyı mattan daha güçlü yansıtır. Yiyecekleri alüminyum folyo ile sıcak tutmak istiyorsanız parlak yüzeyini içe doğru çevirmelisiniz.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler
Ülkemizde üretilen ısı yalıtım malzemeleri genellikle şunlardır: Cam yünü, plastik köpük (polistren, poliüretan, vb.)
Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
Isı yalıtımı yapabilmek için tek yapılması gereken yeni pencere sistemlerini kullanmak değildir. Buna ek olarak, pencerelerin içeriye soğuk hava alan boşluklarını tespit edip, macun ve yapışkanlı sünger bantlarla kapatmak da ısı yalıtımı sağlayacaktır.
Kapı pencere bantları, yalıtım özelliğine sahiptir. Yalıtım özelliğinden dolayı cadde ve sokaklardaki gürültülerinde önüne geçer. Bantların uzunluk ve başlık modelleri kolayca ayarlanabiliyor. Bantlardaki ayarlanabilir alüminyum balkon fitilleriyle soğuğun içeriye girmesi engellenir.
Alüminyum Folyolu Yapışkanlı Kauçuk Sünger, dış yüzeyindeki Alüminyum laminasyonu sayesinde dış etkenlere karşı daha dirençli olup, ses ve ısı yalıtımında maksimum performans sunar.
Hiçbir bozulma, erime veya ani çatlama riski olmaksızın donma sıcaklıklarından pişirme ve kızartma sıcaklıklarına kadar işleme ve paketleme sırasında karşılaşılan her türlü ısı değişimlerine dayanıklıdır.
Döküm sektöründe, demir ve çelik gibi malzemelere göre alüminyum daha yaygın bir şekilde kullanılır. Buna karşın alüminyumun, demir ve çelik gibi malzemelere karşı zayıf bir noktası da vardır. Buda sıcaklık dayanımıdır. Alüminyum döküm sıcaklığı 600-800°C derecelerde seyreder.
Endüstriyel alanlardaki 500 °C sıcaklığa kadar ihtiyaç duyulan, tüm Isı, Ses ve Yangın Yalıtımında kullanılan Termal Tekstil, Yanmaz Kumaşlarıdır.
Pişirme esnasında oluşan buhar, alüminyumun çözünmesine sebep olur ve çözünen alüminyum yiyeceklere nüfuz eder. Bunun sonucunda ise vücutta ağır metal birikimi yaşanır.Asitli ve yüksek ısıda pişirilen yiyeceklerde kesinlikle kullanmamalıyız.
Hızlı ve güçlü yapışma sağlar. Yanmaz. Soba borularının ek yerlerinde ve klima tesisatlarında uygulanan, neme ve yaşlanmaya karşı dayanıklı, buhar geçirmeyen, alüminyum banttır.
Oksidasyon kademesi. Alüminyum hidrojen atmosferi altında 1500 °C ye ısıtıldığında AlH üretilir. Alüminyumun normal oksidi (Al2O3) silisyum ile 1800 °C de vakum altında ısıtıldığında Al2O üretilir.
Alüminyum kase fırına girer mi? Dayanıklı yapısı ve özel malzemesi sayesinde alüminyum kase rahatlıkla fırına girebilir. Özellikle her açıdan kusursuz bir dayanıklılık sağlaması, değişik yiyecekler için fırında kullanım imkanı tanımaktadır.
Isınma: Alüminyum ısıl iletkenliği demir ve çeliğe göre üç kat fazladır. ısıtma sistemlerinde kullanılan en verimli metaldir. Bu sebeple daha çabuk ısınır ve daha çabuk soğur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri