Alüminyumun üzerine toz boya kaplama işlemidir. Boyanın alüminyum malzemenin yüzeyine yapışma kabiliyetini artırmak için alüminyum malzeme önce kimyasal ön işlemlerle temizlenir, kromatlanır ve kurutularak boyamaya alınır. Daha sonra Corona veya Tribo'da boyanır ve 200 ◦'de fırınlanarak pişirilir.
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Alüminyum profillerin boya gereksinimi yoktur. Arzu edilen renkte eleksol işlemine tabi tutularak profiller kullanılarak işlevselliği kazandırılır.
Selsil Sprey Boya Beyaz Alüminyum Ahşap, metal, seramik, plastik, beton, kağıt, kumaş, cam, karton gibi yüzeylere uygulayabilirsiniz.
Alüminyum malzemeleri boyamak için su fazına, glisero boyaya ya da solvent fazına sahip epoksi boyaya sahip akrilik bir lateks boya kullanmanız gerekecektir. Başarılı bir sonuç alabilmek adına uygun astar ve boya tercihi dikkatlice yapılmalıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Metalik pigmentler temelinde Alüminyum boya. Yüksek kaliteli, lekesiz ve aşınmaya dayanıklı korozyon koruması sunar. Tüm metal yüzeyler için uygundur.
Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
Kaliteli ve sağlam bir duşakabin arıyorsanız ilk bakmanız gereken noktalardan biri duşakabinin profilleri olmalıdır. Üretici firmaların sıklıkla yaptıkları yanlışlardan biri kalitesiz profilleri daha iyi göstermek için profillere boya vb. işlemler uygulayarak kaliteli göstermeye çalışmalarıdır.
Akrilik Sprey Boya: Cam, taş, metal, ahşap, karton, lastik ve plastik yüzeylerde kullanılmak için tasarlanmış kalıcı ve cilalanabilir boyadır.
Boya Yüzeyi
Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır. Üretimde Akzo Nobel firması tarafından Saray için özel olarak geliştirilen Multilayer PVDF ve Antigraffiti PVDF boyaları kullanılmaktadır.
Kararan alüminyum nesneleri sıcak sabunlu su ile yıkayarak başlayabilirsiniz. Yumuşak bir sünger veya bez kullanarak yüzeyi nazikçe temizleyin. Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir.
Süt: Alüminyum eşyaları, süt ve su karışımı olan bir tencerenin içinde kaynatın. Kaynatma işleminden sonra temiz bir bezi sütlü su karışımına batırın. Alüminyum yüzeyleri bu bezle sildiğinizde, kir ve lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.
Alüminyum ve Çelik Karşılaştırma
Paslanmaz çelik demir, krom, nikel, manganez ve bakırdan yapılmıştır ve korozyona karşı direnci fazladır fakat alüminyum, yüksek oksidasyon ve korozyon direncine sahip olduğu için aşırı asidik ve baz ortamlarda hızlı bir şekilde paslanma gösterebilir.
» İç ve dış alanlarda ahşap, sunta/MDF, metal, cam, seramik, karton, plastik vb. gibi yüzeylerde kullanılabilen akrilik esaslı sprey boyadır. » Kurşunsuzdur, atmosferi kirletici ve ozon tabakasına zararlı CFC gazları içermez. Sprey püskürtme çıkışı kendi kendini temizler özelliktedir.
Metal yüzeyler boyanacaksa antipas özellikli boya kullanımı önem arz eder. Bunun sebebi, antipas metal boyaların uygulandıkları yüzeyin paslanmasını geciktirmesi ve yüzeyi aşındırıcı etkilerden korumasıdır. Antipas boya, içeriğinde, paslanma önleyici sentetik, su bazlı ve solvent kimyasallara yer verir.
Sprey boya ile mobilya boyama, hızlı ve pratik bir yöntemdir. Özellikle geniş ve düz yüzeylerde mobilya boyama spreyi başarılı sonuç verir. Sprey boyayı uygulamadan önce yaklaşık iki dakika boyunca iyice çalkalayın ve püskürtme ucunu test edin.
Bu boyalar iç ve dış mekanlarda kullanılabilir ve birçok yüzeye iyi yapışma sağlar. (ahşap, plastik, metal, beton vb.) Akrilik boyaların parlak, yarı mat ve mat çeşitleri olduğunu unutmayın.
Sprey Astar
Boyanın iyi tutması için kullanılan bir üründür. Özellikle ahşap, cam ve metal üzerine akrilik veya sentetik boya vurulmadan önce sıkılmalıdır. Bu sayede boya daha iyi tutar ve koyu renk üzerine kullanılan açık renklerden daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar.
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Bunun yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı yapılara sahiptir. Poliüretan duşakabin kenar çıtaları boyanabilir özelliklere sahiptir. Bu sayede kullanım sırasında istenilen renklere boyama fırsatı elde edebilir ve görüntüsüne karar verebilirsiniz.
Polietilen maddenin iki yüzeyinin alüminyum levha ile kaplanmasıyla meydana gelen yapı malzeme alüminyum kompozit panel olarak tanımlanır. Film veya yapıştırıcı granül ile polietilenin alüminyum levhaya yapışması sağlanır. Üst alüminyum levha boyalıdır. Bu nedenle yüksek yüzey dayanımı söz konusudur.
Parlak metalik görünümlü bir son kat boyadır. Uygulaması kolay, astarlanmış yüzeylere yapışması iyidir. Yüzeylerde UV ışınlarını yansıtan bir son kat boyadır.
Kompozit panel yılda en az bir defa ılık deterjanlı su ve yumuşak temizleme bezi ile temizlenmelidir. 40 ºC üzeri sıcaklıkta temizleyici sıvı kullanılmamalıdır.Bu boya üzerinde kalıcı leke birikintilerine sebebiyet verebilir. Kullanılan bütün temizlik ajanlarının PH'ı 5-8 aralığında olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri