Amazon Dropshipping Rehberi Dropshipping, girişimcilere yüksek getiri sağlayan bir iş modelidir. Dropshipping yapmak için küçük bir sermaye ile stoksuz satış yapmaya başlayabilirsiniz. Bu küçük sermaye ile kısa zamanda gelirinizi artırabilir ve reklam maliyetlerine daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.
Bu noktada “Amazon dropshipping kârlı mı?” sorusu akla gelebilir. Amazon dropshipping kârlı olabilir. Ortalama stoksuz satış marjı yüzde 10 ila yüzde 30 arasındadır. Yani Amazon, gelirinizin yaklaşık yüzde 15'ini komisyon olarak alır.
E Ticaret kazancı başlangıç ayında ve ilk 2 3 ay kazandırmaz hatta sürekli sermayeden yer. Dropshipping kazancı ise ilk 2 3 ay ortalama 1500 – 2000 lira civarında kazandırır. O da muhasebeci, şirket kurma, ürün alma gibi harcamalara gider.
Dropshipping, 2020 yılına kadar hızlı bir şekilde gelişti ve bu süreçte e-ticaret endüstrisinde oldukça kazançlı bir iş modeline dönüştü. Online mağazaların yüzde 33'ü artık bu modeli “yerine getirme modeli” olarak kullanıyor.
Amazon para kazanmak için pek çok farklı yol sunar. Amazon tüccarları ürünlerini satabilir, kullanılmış ürünleri takas edebilir, Amazon satıcılarına sanal asistanlık yapabilir veya kendi kitaplarını yazıp yayınlayabilirler. Amazon satıcıları ve sanal asistanlar için ürün araştırması oldukça zor bir iştir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer sermayeniz var ise ve 18 yaş üzerindeyseniz veya bir ebeveyniniz üzere,2023 yılında Dropshipping için kesinlikle başlamak için geç kalmadınız. Amazonda satış yapmak ciddi anlamda kazanç getirebilecek bir iş modelidir. Stoklu veya stoksuz iki şekilde de E-Ticaret yapmak mümkündür.
# 2: Çok Para Kazanmak İçin Çok Paraya İhtiyacınız Var!
Ancak, Amazon'da bir ürüne girmek için 9.000 $ 'a ihtiyacınız olmayabilir. 3000 $ gibi daha düşük bütçelerle de başlayabilirsiniz, ancak bu durumda, satmayı düşündüğünüz ürün türleri konusunda gerçekçi olmanız gerekir.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Stoksuz satışın avantajları ve dezavantajları
Raporda stoksuz satışın ana risklerinin ise ürün üzerinde sınırlı kontrol, düşük kar marjları, nakliye sorunları, yasal ve vergi konuları ve tedarikçi sorunları olduğu bilgisi yer aldı.
- Dropshipping sisteminde ürünlerin satışa hazır bir şekilde bekletilmesine veya bunun için herhangi bir depo ücreti ödenmesine gerek duyulmuyor. Yani ürün satışı olmasa bile herhangi bir giderden kaynaklı zarar oluşmuyor.
Stoksuz satış yapanlar için gelir vergisi ve satış vergisi olmak üzere iki çeşit vergi vardır. Herhangi bir maaşlı işte olduğu gibi dropshipping yaparak kazandığınız paradan da vergi ödemeniz gerekmektedir. Aralarındaki fark ise stoksuz satış yaparken sadece kar ettiğiniz zaman vergi ödemenizin gerekmesidir.
Ürünleri yalnızca üretimi yapan kişi satarak gelir elde edecekse mümkün olabilir. Diğer yandan al-sat sistemi buna dahil değildir. Yani şirket kurmadan dropshipping vb. yöntemler kabul edilmez.
Trendyol, e-ticaretle ilgilenmek isteyenler için ülkemizde en çok tercih edilen dropshipping sitelerinden biridir.
Dropshipping, kısaca “stoksuz satış” ya da “stoksuz e-ticaret” olarak ifade edilebilir. Bu iş modelinde satışı gerçekleştirilen ürünler online olarak tedarikçiden sipariş edilir. Yani ürün doğrudan tedarikçiden direkt müşteriye teslim edilir.
Dropshipping İçin Sermaye Gerekir mi? Evet, dropshipping için az da olsa belirli bir sermaye gerekmektedir. Ancak gerekli olan sermaye diğer e-ticaret ve perakendecilik türlerine kıyasla daha azdır.
Türkiye'de Dropshipping Yasal mı? Evet, dropshipping yasaldır. Dünya çapında binlerce işletme sahibinin kullandığı meşru bir sipariş karşılama yöntemidir.
Dropshipping yaparken kâr marjı, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve genellikle %20 ila %50 arasındadır. Örneğin, bir ürünün maliyeti $10 ise ve satış fiyatı $20 ise, kâr marjı %50 olur. Ancak ürünlerin yüksek maliyeti veya yüksek rekabet seviyesi gibi faktörler, kâr marjınızı düşürebilir.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir.
Amazon'da en çok satılan ürünler, güzellik, kişisel bakım, elektronik ve giyim ürünleridir. En çok satan ürünler dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir.
Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir. *Prime Video ve Prime Gaming üyeliği de Amazon Prime üyeliğine dahildir. Amazon Prime üyeliğinizi Prime Üyeliğini Yönetin sayfasından iptal edebilirsiniz.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri