Amazon'da toptan ürün satmanın iki farklı yolu vardır: bayi modeli ve özel marka modeli. Bazı benzerlikleri olsa da, seçtiğiniz iş modeli, seçtiğiniz ürünlerden birlikte çalıştığınız tedarikçilere kadar her şeyi etkileyecektir.
Adım adım toptan satış süreci
Amazon'da profesyonel bir satıcı hesabı açın. Adım 2. Ürün araştırması yapın; yeniden satmak için yüksek talep gören ürünleri arayın. 3. Adım Ürün analizi yapın; yeniden satış için yeterli kar marjı olduğundan emin olun ve tüm ürün metriklerini kontrol edin.
Amazon Türkiye'de bireysel satış yapmak mümkün değildir. Yaptığınız satışlardan dolayı fatura keseceğiniz için ticari sicil kaydınızın ve vergi numaranızın olması gerekir. KDV, gelir vergisi gibi çeşitli yasal yükümlülükleriniz doğabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Amazon'da stoksuz satış yapabilmek için ise tedarikçiler ile satıcılar arasında güven anlaşması yapılır. Ürün paketlerinde ve evraklarda yazılı iletişim bilgilerinin yalnızca satıcı bilgileri olacağı konusunda anlaşılır. Siparişleri kargolarken satıcı, tekrar tedarikçi ile iletişime geçer.
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
Limited şirket sermayesi en az 10.000TL olmalıdır. Limited şirket sermaye ortaya koyması gereken bir şirket türüdür.
Satışa başlama: 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Amazon Türkiye'de satış yapmak için kayıt olan tüm satıcılar aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaftır ancak Amazon'da Satış Ücret Çizelgesi'nde belirtildiği üzere, ilgili kategorilerin satış komisyonunu öderler. Bu fırsat sınırlı bir süre için geçerlidir.
Satın aldığınız ürün 30 kg'nin üzerindeyse, Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Amazon Global Store'dan satın alınan veya üçüncü taraf satıcılara ait ve Amazon tarafından gönderilen bazı ürünler Türkiye dışından gönderilir, bu nedenle ürünler için gümrük harcı ve vergisi ödenmesi gerekebilir.
Diğer ülkelerden Türkiye'ye yapılan teslimatlar için gümrük veya ithalat ücretleri. Türkiye'ye yapılan teslimatlar, içerdikleri ürünün değerinden bağımsız olarak gümrük vergisine tabidir.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Ara depo, Amazondan aldığınız ürünlerin kolilerini değiştirir, ürün üzerindeki Amazon etiketlerini söker, o şekilde müşterilerinize kargolar. Tüm bu dikkat edecek hususlara uyduğunuz taktirde Amazon dropshipping yapmak yasal bir iştir.
Satıcı, satılan her ürün üzerinden bir satış komisyonu öder. Tüm ürünler için Amazon Türkiye, toplam satış fiyatı üzerinden yüzde olarak hesaplanan komisyonu düşer. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve kargo ücretleri dahil olmak üzere, alıcı tarafından ödenen toplam tutardır.
Ürünlerinizi Amazon FBA'ya göndermek için satıcı merkezi hesabınızda bir gönderim planı oluşturmanız, ürünlerinizi Amazon'un yönergelerine göre gönderime hazırlamanız, gönderim etiketlerini yazdırıp uygulamanız ve ürünlerinizi belirlenen Amazon gönderim merkezine göndermeniz gerekir.
Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir.
Amazon Türkiye satıcı hesabı aylık sabit üyelik bedeli 99 TL + KDV'dir. Hemen şimdi hesap açtığınız takdirde aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaf olursunuz.
Amazon FBA ile Dropshipping arasındaki en büyük fark, FBA yaparken stoğa zaten sahip olmanız ve siparişlerinizi göndermek için Amazon'un gönderim imkanlarını kullanıyor olmanız. Dropshipping'de ise bir müşteriden sipariş alana kadar herhangi bir stok için ödeme yapmıyorsunuz.
Amazon para kazanmak için pek çok farklı yol sunar. Amazon tüccarları ürünlerini satabilir, kullanılmış ürünleri takas edebilir, Amazon satıcılarına sanal asistanlık yapabilir veya kendi kitaplarını yazıp yayınlayabilirler. Amazon satıcıları ve sanal asistanlar için ürün araştırması oldukça zor bir iştir.
E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri