Satışa başlama: 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Amazon Türkiye'de satış yapmak için kayıt olan tüm satıcılar aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaftır ancak Amazon'da Satış Ücret Çizelgesi'nde belirtildiği üzere, ilgili kategorilerin satış komisyonunu öderler. Bu fırsat sınırlı bir süre için geçerlidir.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Aylık üyelik bedeli
Amazon Türkiye satıcı hesabı aylık sabit üyelik bedeli 99 TL + KDV'dir. Hemen şimdi hesap açtığınız takdirde aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaf olursunuz. Bu fırsat, sınırlı bir süre için geçerlidir.
İlgili 29 soru bulundu
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Ürünlerinizi Amazon FBA'ya göndermek için satıcı merkezi hesabınızda bir gönderim planı oluşturmanız, ürünlerinizi Amazon'un yönergelerine göre gönderime hazırlamanız, gönderim etiketlerini yazdırıp uygulamanız ve ürünlerinizi belirlenen Amazon gönderim merkezine göndermeniz gerekir.
Ara depo, Amazondan aldığınız ürünlerin kolilerini değiştirir, ürün üzerindeki Amazon etiketlerini söker, o şekilde müşterilerinize kargolar. Tüm bu dikkat edecek hususlara uyduğunuz taktirde Amazon dropshipping yapmak yasal bir iştir.
Satıcı, satılan her ürün üzerinden bir satış komisyonu öder. Amazon Türkiye, tüm ürünler için toplam satış fiyatı üzerinden yüzde olarak hesaplanan komisyonu düşer. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve kargo ücretleri dahil olmak üzere, alıcı tarafından ödenen toplam tutardır.
Amazon'da stoksuz satış yapabilmek için ise tedarikçiler ile satıcılar arasında güven anlaşması yapılır. Ürün paketlerinde ve evraklarda yazılı iletişim bilgilerinin yalnızca satıcı bilgileri olacağı konusunda anlaşılır. Siparişleri kargolarken satıcı, tekrar tedarikçi ile iletişime geçer.
İşletme e-posta adresi veya Amazon müşteri hesabı Yeterli bakiyeye sahip kredi kartı (uluslararası kartlar da kabul edilir) Geçerli bir pasaport veya kimlik kartı (kimlik doğrulaması satıcıları ve müşterileri korur) KDV numarası da dahil olmak üzere şirket tescil bilgileri.
Öncelikle Amazon Seller Center'da bir gönderi planı oluşturmanız gerekmektedir. Envanter Yönetimi sayfasından göndermek istediğiniz ürünleri seçin. Açılır menüden Envanteri Gönder/Yenile'yi seçin. “Yeni kargo planı oluştur” bölümünü seçtikten sonra gönderi adresinizi girin.
Kimler Şahıs Şirketi Kurabilir? Şahıs şirketi kurmak için yaş sınırı 18'dir. Devlet memurları kanunen bir tacir olarak sınıflandırılamadığı için şahıs şirketi kuramazlar. Devlet memurları dışında herhangi bir kişinin şahıs şirketi kuramaması için bir neden yoktur.
Limited şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan ve borçlarından yalnızca malvarlığıyla sorumlu olan şirkettir. Tek ortaklı limited şirket kurulabilir. Ortakların sayısı elliyi aşamaz. Limited şirket ortakları gerçek kişi veya tüzel kişi olabilir.
Genellikle tek kişi tarafından kurulsa da az sayıda ortak ile de kurulabiliyor. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na göre “Kolektif” ve “Komandit” olmak üzere iki çeşit şahıs şirketi bulunuyor.
Satın aldığınız ürün 30 kg'nin üzerindeyse, Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Amazon Global Store'dan satın alınan veya üçüncü taraf satıcılara ait ve Amazon tarafından gönderilen bazı ürünler Türkiye dışından gönderilir, bu nedenle ürünler için gümrük harcı ve vergisi ödenmesi gerekebilir.
Diğer ülkelerden Türkiye'ye yapılan teslimatlar için gümrük veya ithalat ücretleri. Türkiye'ye yapılan teslimatlar, içerdikleri ürünün değerinden bağımsız olarak gümrük vergisine tabidir.
Bu fiyat ABD'deki federal asgari ücretinin (7.25 dolar) iki katından fazla. Amazon'un verdiği yıllık ücret ise 28.466 dolar. Şirket sahibi Bezos'un servetinin büyük bir kısmı ise zamanla değişebilen Amazon stoğuna bağlı. Ünlü iş adamı saniyede 2.489 dolar, dakikada 149.354 dolari saatte ise 8.961.187 dolar kazanıyor.
Standart Teslimat kullanılan siparişler MNG Kargo, Kolay Gelsin veya Aras Kargo ile gönderilir. Standart Teslimat için kargo ücreti genelde 24,90 TL'dir. Türkiye'deki adreslere Amazon.com.tr'den verilen 150 TL ve üzeri siparişlerde bedava standart kargo seçeneği sunulur.
Amazon Türkiye'de bireysel satış yapmak mümkün değildir. Yaptığınız satışlardan dolayı fatura keseceğiniz için ticari sicil kaydınızın ve vergi numaranızın olması gerekir. KDV, gelir vergisi gibi çeşitli yasal yükümlülükleriniz doğabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri